anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Zece parohii vacante unde se pot transfera preoţii din Iaşi

GALERIE
parohii_vacante_iasi
 • parohii_vacante_iasi
- +

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a actualizat lista de parohii vacante care sunt disponibile pentru transfer exclusiv pentru preoţii din Arhiepiscopia Iaşilor care îndeplinesc condiţiile statuare. 

Parohiile sunt amplasate peste tot în judeţele Neamţ, Iaşi şi Botoşani, una singură fiind de dimensiuni mai mari. Aceasta ţine de Protopopiatul Piatra Neamţ, acoperă localitatea Dobreni, şi deserveşte unui număr de 384 de familii.

Parohia are construită atât biserică, dar şi casă parohială. Jumătate dintre parohii nu au însă şi casă parohială construită, între ele numărându-se şi cea mai mică dintre toate: de lângă localitatea Târgu Neamţ, localitatea Orţăşti şi cu doar 60 de familii.

Aceasta este liberă de pe data de 24 martie, dar nu a fost ocupată nici până acum, aceeaşi fiind situaţia şi pentru parohia din Bogza, judeţul Botoşani, care nu are casă parohială, dar este triplă ca dimensiuni faţă de cea de la Orţăşti - are 187 de familii. Şapte parohii sunt din judeţul Botoşani, iar din Iaşi doar una singură, aflată pe lângă Paşcani: localitatea Oţeleni, cu biserică şi casă parohială construite şi doar 75 de familii arondate. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.