Zece paturi de ATI au plecat de la Leţcani la Neamţ
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 28.11.2021

Zece paturi de ATI au plecat de la Leţcani la Neamţ

GALERIE
paturi ATI
  • paturi ATI
- +

Oricum Spitalul Modular nu era folosit la capacitate maximă, iar judeţul vecin era partener la acest proiect. La Leţcani, rata de infectare urcă spre 10 cazuri la mia de locuitori.

Ieri, Valea Lupului a stabilit un nou record în judeţ, cu o rată de 9,35 de cazuri de infectări la mia de locuitori, raportate în ultimele două săptămâni. Cu toate acestea, după analizele făcute în teren de către inspectorii DSP Iaşi, s-a ajuns la concluzia că zona nu se poate carantina.

“La Valea Lupului, deşi este o rată de infectare mare, nu s-au stabilit măsuri de carantină deoarece, majoritatea populaţiei de acolo lucreză în Iaşi şi deci prin această măsură nu s-ar obţine o reducere a mobilităţii care să determine o reducere a transmiterii bolii. Pe lângă acest lucru, ar fi foste dificil de carantinat Valea Lupului pentru că am bloca circulaţia. Acolo sunt 6000 de maşini care intră şi ies în fiecare zi. Dacă am face un astfel de control s-ar bloca circulaţia în această zonă. Ca urmare acolo s-a decis întârirea măsurilor de limitare a transmirerii bolii prin controale mai frecvente privind respectarea regulilor de prevenire a îmbolnăvirii", a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

În schimb carantina pentru Ciurea (parţial) şi Lunca Cetăţuii se prelungeşte. "Ca urmare a evaluării epidemiologice de la Ciurea şi Lunca Cetăţuii s-a constat că măsurile de carantină au fost eficiente, rata de infectare a scăzut, dar se menţine în continuare ridicată mult peste media naţională. Fapt pentru care Direcţia de Sănătate Publică a propus CJSU continuarea carantinei pentru data de 13 şi CJSU acest lucru înaintând propunerea către CNSU", a mai adăugat Vasile Cepoi. În municipiul Iaşi, incidenţa cazurilor de COVID 19 se menţine în jurul nivelului de 4,5, iar la Miroslava a crescut din nou, ajungând la 7,3.

La Leţcani se montează stocatorul de oxigen

Ieri, la Iaşi au fost raportate 318 noi cazuri de COVID 19, dar şi şapte decese în rândul pacienţilor aflaţi internaţi la ATI. Referitor la gradul de ocupare al paturilor, la ATI , în reţeua COVID mai erau disponibile patru paturi. În acelaşi timp, tot ieri, Iaşul a transferat 10 paturi ATI de la Spitalul Modular Leţcani la Neamţ. "Am luat legătura cu colegii de la ISU Neamţ. Aşteptăm momentul în care vine o ambulanţă sau orice maşină de la SMURD sau ISU să le încărcăm şi să le transmitem. Paturile sunt pregătite. Vor fi 10 paturi de ATI, mai multe ventilatoare, injectomate, impulsiomate, EKG, defibrilator", a declarat Alina Popa, reprezentantul Agenţiei Euronest.

În acelaşi timp, la Spitalul Modular Leţcani a început montarea stocatorului de oxigen." Stocatorul a ajuns la Leţcani, au ajuns şi restul echipamentelor necesare punerii în funcţiune şi racordării la staţia existentă. Sperăm ca până marţi, miercuri, să se termine partea de montare pentru a putea fi dat în folosinţă. Nu sunt probleme la montare, doar că este o distanţă destul de lungă de acoperit şi presupune timp şi manoperă pentru instalare", a mai adăugat Alina Popa. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Agentul 00oaie

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.