Zece zile dedicate elevilor, la Politehnica ieşeană. Noutăți despre admitere
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Zece zile dedicate elevilor, la Politehnica ieşeană. Noutăți despre admitere

GALERIE
tuiasi
  • tuiasi
- +

De azi până pe 22 aprilie are loc evenimentul „OpenDays@TUIASI”

 

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” începe de astăzi un amplu eveniment dedicat viitorilor studenţi, în perioada 12-22 aprilie elevii având ocazia să afle ce presupune viaţa de student la Politehnica ieşeană, dar şi care sunt oportunităţile de angajare după obţinerea unei diplome de inginer. Evenimentul „OpenDays@TUIASI” se va desfăşura online, pe o platformă creată special pentru astfel de manifestări, fiind o reinterpretare a „Zilele Porţilor Deschise”, iar pe parcursul a zece zile colectivul academic al universităţii va susţine prelegeri online interactive şi dezbateri susţinute de profesori şi studenţi din facultăţile TUIASI. De asemenea, în cadrul întâlnirilor virtuale, vor participa şi de profesionişti din cadrul Centrului de Consiliere, reprezentanţi ai Societăţii Antreprenoriale Studenţeşti sau reprezentanţi ai mediului economic.

Întâlnirile cu viitorii studenţi vor avea loc în fiecare zi din perioada 12 - 22 aprilie, fiind programate câte două sesiuni de prezentare pe zi, care vor începe de la ora 16.00 şi apoi de la ora 17.30, având o durată de aproximativ o oră. Prima sesiune va prezenta integral noutăţile procesului de admitere pentru anul universitar 2021-2022 la TUIASI, urmând să fie organizate şi sesiuni legate de prezentarea facultăţilor, a vieţii de student, inclusiv cu dimensiunile internaţionale şi de cercetare de la Politehnica ieşeană.

Cei care doresc să participe la manifestări o pot face accesând www.opendays.tuiasi.ro, unde se pot înscrie, completând un formular online, la prelegerile şi dezbaterile care îi interesează. În cadrul evenimentelor organizate pe parcusul celor zece zile, potrivit reprezentanţilor universităţii, elevii au ocazia să fie implicaţi activ la prelegeri şi dezbateri pe teme de inginerie şi arhitectură. Totodată, aceştia vor putea afla şi o serie de „tips and tricks” de la specialiştii universităţii în consiliere şi vor afla impresii despre Politehnica ieşeană direct de la actualii studenţi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.