anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 02.10.2022

Zeci de refugiaţi ucraineni au primit informaţii de la voluntarii Asociaţiei WORLDSTREET FOTO

GALERIE
actiune_WORLDSTREET1
 • actiune_WORLDSTREET1
- +

Astăzi, 13 august 2022, voluntarii Asociaţiei WORLDSTREET au continuat campania de informare a refugiaţilor ucraineni care trăiesc în Iaşi. În acest sens, reprezentanţii Asociaţiei WORLDSTREET au diseminat zeci de pliante cu informaţii privitoare al dreptul la muncă şi dreptul la azil a acestor persoane pentru a-i integra în societatea şi comunitatea noastră. Cele două feluri de pliante sunt scrise integral în limba ucraineană

De exemplu, cetăţenii ucraineni care doresc să se angajeze pe teritoriul ţării noastre nu au nevoie de aviz de angajare pentru o perioadă de 12 luni, cu posibilitate de prelungire. Aceştia trebuie sa se inregistreze la agenţiile teritoriale pentru ocuparea fortei de muncă şi au dreptul de a fi angajati in aceleaşi condiţii ca cetăţenii romani.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin structurile sale teritoriale, oferă cetăţenilor ucraineni înregistraţi în evidenţele instituţiei următoarele servicii gratuite: • informarea şi consilierea profesionala – Servicii acordate in mod gratuit persoanelor in cautarea unui loc de muncă, care au ca scop fumizarea de informaţii privind piata muncii si evoluţia ocupaţiilor, profilarea si incadrarea in nivelul de ocupabilitate, instruirea in metode si tehnici de cautare a unui loc de muncă si indrumarea pe parcursul procesului de integrare socio-profesională la noul loc de munca.

Acţiunile Asociaţiei WORLDSTREET sunt activităţi desfăşurate în cadrul proiectului Safety First IV 2022 finanţat de către Primăria Iaşi prin Legea nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general. Parteneri în cadrul acestui proiect sunt Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, Inspectoratul Şcolar Şcolar Iaşi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tradiţionalul sacrificiu al Cupei României

Nicolae GRECU

Tradiţionalul sacrificiu al Cupei României

Dacă nu va fi câştigat, şi încă concludent, meciul cu Minaur, o echipă slăbuţă şi obosită, care a făcut turul României de dragul Cupei, ar fi adevărata ruşine pentru fotbalul ieşean.

opinii

Seimeni (XVI). Școala (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Școala (4)

Reluând evocarea satului natal, autorul încearcă să reînvie prin cuvinte primii ani de școală.

Paranoia autorităţii

arh. Ionel OANCEA

Paranoia autorităţii

Dintotdeauna comunităţile şi-au impus reguli de convieţuire. Într-un sat tradiţional românesc funcţionau cu rigoare, chiar dacă nu erau scrise şi nu exista un aparat administrativ pentru impunerea lor. Oamenii se considerau egali în faţa lui Dumnezeu, prin urmare casele erau aproape identice, realizate după acelaşi proiect ancestral cu minore influenţe alogene contemporane construirii.

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

pulspulspuls

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

Chiar aşa stimaţi telespectatori, iată câteva ipostaze de la o abordare revoluţionară a felului în care se pot face afaceri. În prima fotografie, city managerul Petru Movilă lucrează în timpul somnului la o întâlnire de tip conferinţă a pompierilor ieşeni. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.