Zeci de tineri din Iaşi vor beneficia de pregătire tehnică gratuită
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

Zeci de tineri din Iaşi vor beneficia de pregătire tehnică gratuită

GALERIE
pregatire tehnica
  • pregatire tehnica
- +

Timp de un an de zile, 90 de tineri din categorii sociale vulnerabile din judeţul Iaşi, cu vârste între 16 şi 25 de ani, vor avea acces la cursuri de pregătire tehnică, unde vor descoperi şi vor învăţa cum să utilizeze tehnici şi instrumente de fabricare digitală precum design-ul personalizat, CAD, software 2D, imprimare 3D, laser şi vinyl cutter, maşină de frezat CNC, totul sub îndrumarea unor cunoscuţi specialişti locali din domeniul tehnologiei. 

Fundaţia Orange şi Asociaţia FabLab Iaşi şi-au propus să ofere sprijin acestor tineri, mulţi dintre ei parte din categoria NEET, în accesarea pieţei muncii printr-un proiect de incluziune socială, lansând un nou program dedicat acestei cauze, respectiv primul centru Solidarity FabLab din România. Solidarity FabLab va fi găzduit de FabLab Iaşi care va deveni, astfel, un spaţiu polivalent, dotat cu noi echipamente achiziţionate cu sprijinul Fundaţiei Grupului Orange. Cursurile de formare vor fi posibile cu ajutorul unei finanţări acordate de Fundaţia Orange România. Valoarea totală a sponsorizării se ridică la 47.000 de euro.

„Am gândit acest proiect sub motto-ul «accesează-ţi viitorul» şi cred că parteneriatul cu Fundaţia Orange completează cu succes gama de servicii oferite deja de zona de makerspace din FabLab Iaşi. Astfel, creştem implicarea în proiectele de formare sau reconversie profesională spre zona tehnologică, adresate tinerilor ambiţioşi şi pasionaţi, dar cu posibilităţi materiale limitate”, a declarat Dan Zaharia, preşedinte Asociaţia FabLab Iaşi.

Programul cuprinde, pe lângă cursurile de pregătire tehnică, şi un modul de introducere în electronică şi de familiarizare cu instrumentele de documentare. În paralel, tinerii incluşi în program vor beneficia şi de consiliere în carieră şi de oportunităţi concrete de angajare prin facilitarea unor sesiuni de întâlniri şi discuţii cu o serie de companii din judeţul Iaşi, active în domeniul tehnologiei. Tinerii din categoria NEET sunt acele persoane care nu sunt incluse în programe educaţionale, în câmpul muncii sau în programe de formare profesională. „Prin intermediul acestui nou program, le oferim tinerilor posibilitatea de a se pregăti pentru meseriile viitorului într-un mediu colaborativ, bazat pe mentorat şi experienţe de învăţare practice, toate construite cu ajutorul şi în jurul tehnologiei. Este important ca persoanele tinere vulnerabile, pentru care câştigarea independenţei financiare este un vis greu de împlinit, să urmeze aceste cursuri menite să le asigure integrarea pe piaţa muncii nu oricum, ci la cele mai înalte standarde”, a declarat Dana Deac, preşedinte Fundaţia Orange. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.