Zelenski a sosit în prima sa vizită în Spania, fiind întâmpinat pe aeroport de însuşi regele Felipe

luni, 27 mai 2024, 15:44
1 MIN
 Zelenski a sosit în prima sa vizită în Spania, fiind întâmpinat pe aeroport de însuşi regele Felipe

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a aterizat luni pe aeroportul Madrid-Barajas, fiind întâmpinat personal de regele Felipe al VI-lea al Spaniei, un demers diplomatic mai puţin obişnuit, după cum remarcă presa spaniolă, scrie Ukrainskaia Pravda.

Monarhul nu face în mod obişnuit astfel de gesturi în timpul vizitelor oficiale ale oaspeţilor străini ai Spaniei.

Felipe al VI-lea a mai venit personal la aeroport în 2022

Ultima dată când Felipe al VI-lea a venit personal la aeroport a fost în iunie 2022, când preşedintele american Joe Biden a venit în Spania pentru a participa la summitul NATO.

În timpul vizitei sale în Spania, care trebuia să aibă loc în urmă cu 10 zile, dar a fost amânată din cauza situaţiei de la Harkov, Zelenski se va întâlni cu premierul Pedro Sanchez, cu care este de aşteptat să semneze un acord bilateral de securitate.

Spania va trimite Ucrainei 12 rachete

Potrivit presei de la Madrid, Spania va trimite Ucrainei 12 rachete pentru sistemul de apărare antiaeriană Patriot şi 19 tancuri Leopard 2A4 second-hand, de producţie germană, ca parte a unui pachet de ajutor de 1,23 miliarde de dolari anunţat anterior. De asemenea, potrivit El Pais, Madridul va furniza Kievului şi alte arme de producţie spaniolă, cum ar fi echipamente antidronă şi muniţie. Valoarea pachetului a fost aprobată luna trecută de guvern, dar nu s-a specificat ce arme sunt incluse. Anunţul oficial va interveni în timpul vizitei lui Zelenski.

Citiți și: Medvedev spune că Zelenski este o ţintă militară legitimă pentru Rusia

Citiți și: Zelenski a venit la Harkov. Asaltul rusesc în regiune a fost „stopat”, anunţă Statul Major ucrainean

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii