anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Zelenski: Restricţiile de vize pentru cetăţenii Federaţiei Ruse sunt corecte

GALERIE
Volodimir_Zelenski
 • Volodimir_Zelenski
- +

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că, după tot ce au făcut forţele ruse în Ucraina, "poate exista o singură atitudine faţă de Rusia - cea faţă de un stat terorist", el subliniind că restricţiile de vize pentru cetăţenii Federaţiei Ruse sunt corecte. "Nu se poate transforma Europa într-un supermarket unde nu contează cine intră, iar principalul lucru este să plătească pentru bunuri", susţine el.

"Astăzi, pentru prima dată, Ucraina sărbătoreşte Ziua Internaţională a Tineretului, odată cu majoritatea ţărilor din lume. Această decizie a fost luată vara trecută - de a amâna sărbătoarea până în 12 august pentru a fi împreună cu Europa într-un astfel de eveniment simbolic. Şi a funcţionat. Ziua Tineretului s-a simţit organic azi. Şi mai presus de toate, împreună cu Prima Doamnă, m-a întâlnit cu tineri eroi salvatori - sunteţi grozavi. Sunt mândru de copiii şi tinerii care sunt puternici în pofida vârstei lor, care sunt responsabili în pofida vârstei. Ei strâng fonduri pentru armată, ei îi ajută pe răniţi, ei ajută oameni, ajută la salvarea vieţilor", a afirmat Zelenski în mesajul video transmis vineri noapte.

El a menţionat că la Palatul Mariinski a avut loc o ceremonie pentru a-i onora pe aceşti tineri eroi, enumerând mai mulţi copii, cu vârste între şapte şi 16 ani.

"Putem fi mândri de faptele lor într-un mod în care nu orice adult are o astfel de biografie", a subliniat el.

Zelenski a adăugat că s-a întâlnit şi cu reprezentanţii unor organizaţii ale tinerilor.

"Sunt foarte mândru că Marina Viazovska, una dintre cele mai faimoase tinere femei din Ucraina, care a primit cel mai important premiu în domeniul matematicii - celebra medalie Fields, a participat la întâlnire. Am avut o discuţie călduroasă şi productivă despre apărarea ţării, despre victorie - şi este la orizont, despre viitorul Ucrainei, despre instituţiile noastre", a arătat preşedintele ucrainean.

De asemenea, Zelenski a menţionat că a discutat cu Papa Francisc, căruia i-a mulţumit pentru sprijinul acordat ucrainenilor.

"Am discutat despre ce putem face împreună pentru a restabili pacea în statul nostru. L-am informat despre situaţia de pe linia frontului şi despre eforturile constante ale Rusiei de a creşte nivelul de teroare. El este de acord, ne sprijină", a afirmat el.

Zelenski a mai vorbit despre o decizie luată în Letonia prin care Rusia a fost recunoscută oficial ca stat sponsor al terorismului.

"Lucrăm pentru a ne asigura că întreaga lume va face la fel. Aşa este corect. Este drept. Şi se va întâmpla. După tot ceea ce ocupanţii au făcut în Ucraina, poate exista o singură atitudine faţă de Rusia - cea faţă de un stat terorist. Şi, apropo, din acest punct de vedere trebuie determinată atitudinea faţă de cetăţenii Rusiei", a subliniat Volodimir Zelenski.

El a mulţumit Cehiei şi statelor baltice şi altor ţări europene care au adus în discuţii la nivel oficial în cadrul Uniunii Europene problema vizelor pentru cetăţenii unui stat terorist.

"Desigur, cu toţii înţelegem: sunt oameni care chiar au nevoie de protecţie, care sunt persecutaţi în Rusia, care ar putea fi chiar ucişi şi de aceea ar trebui să primească ajutor de la lumea civilizată. Acestea sunt mecanisme legale binecunoscute - prin statutul de refugiat, solicitări de azil şi alte oportunităţi de a ajuta şi a sprijini. Dar sunt pentru cei care luptă, pentru cei care sunt persecutaţi. Şi asta nu ar trebui să se aplice restului cetăţenilor ruşi în Europa - turism, entertainment, afaceri. Mai întâi trebuie să existe o garanţie că criminalii ruşi şi cei care facilitează teroarea de stat nu vor folosi Schengen. Şi în al doilea rând, nu se poate să distrugi însăşi ideea Europei, valorile noastre comune europene, adică nu se poate transforma Europa într-un supermarket unde nu contează cine intră, iar principalul lucru este să plătească pentru bunuri. De aceea, restricţiile de vize pentru cetăţenii Federaţiei Ruse sunt corecte şi toţi apărătorii valorilor europene ar trebui să insiste asupra lor", a apunctat Zelenski.

Preşedintele ucrainean a menţionat că a semnat decrete prin care a oferit noi distincţii pentru 181 de combatanţi, aastfel că numărul total al ucrainenilor care au primit astfel de distincţii depăşeşte 26.500.

"Sunt recunoscător oricui apără ţara noastră. Celor care resping atacurile foarte brutale ale ocupanţilor din Pisky, Avdiivka, în zona Bahmut, care apără regiunea Harkov şi sudul, draga noastră Ucraină. Vom face totul ca fiecare ocupant, ca şi statul terorist în general, să simtă cu adevărat ce înseamnă un răspuns puternic al ucrainenilor la teroarea lor", a încheiat el.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.