Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Zelenski: Situaţia din Severodonetsk acolo este cea mai grea acum (VIDEO)

GALERIE
Volodimir_Zelenski
  • Volodimir_Zelenski
- +

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, anunţă că armata a avut ”unele succese” în luptele din Severodonetsk”, unde situaţia este cea mai grea. ”Multe oraşe se confruntă cu un puternic atac rusesc”, afirmă Zelenski, precizând că întregul teritoriu ocupat temporar ”este acum o zonă de catastrofă totală”.

Zelenski a vorbit, în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare, despre luptele care se duc în această perioadă şi situaţia frontului.

”Situaţia din Donbas nu s-a schimbat semnificativ în decurs de o zi. Am avut unele succese în luptele din Severodonetsk. Dar este prea devreme pentru a ne pronunţa. Situaţia de acolo este cea mai grea acum. La fel ca şi în oraşele şi comunităţile din apropiere - Lysychansk, Bakhmut şi altele. Multe oraşe se confruntă cu un puternic atac rusesc”, a afirmat preşedintele.

Potrivit acestuia, ”armata rusă îşi foloseşte toate capacităţile sale armate şi nu contează deloc oamenii”. ”Este deosebit de cinic faptul că, în prima linie a ofensivei, ocupanţii folosesc foarte des acei oameni care au fost recrutaţi în armata lor pe teritoriul ocupat anterior al regiunilor Doneţk şi Lugansk. De multe ori, soldaţii ruşi pur şi simplu se ascund în spatele acestor aşa-zişi mobilizaţi”, a mai afirmat Zelenski.

Preşedintele ucrainean apreciază că, cu cât războiul durează mai mult, ”cu atât mai multe lucruri josnice, ruşinoase şi cinice pe care Rusia le înscrie pentru totdeauna în istoria sa”.

”Continuă bombardamentele absolut absurde de pe teritoriul rusesc asupra regiunilor noastre de frontieră din nord, în special asupra regiunii Cernihiv. Nikolaiv, Harkov, regiunea Harkov au fost bombardate. Întregul teritoriu ocupat temporar al statului nostru este acum o zonă de catastrofă totală, pentru care Rusia este pe deplin responsabilă”, a mai afirmat Zelenski.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri