Zi dedicată lui Brâncuşi, mâine, la Ateneu. 145 de ani de la naştere. Iată programul!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Zi dedicată lui Brâncuşi, mâine, la Ateneu. 145 de ani de la naştere. Iată programul!

GALERIE
brancusi
  • brancusi
- +

Ateneul ieşean organizează mâine o serie de activităţi dedicate împlinirii a 145 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi. Sunt organizate expoziţii de sculptură, pictură şi fotografie, un concert al Corului Marii Uniri, alături de Corul de Copii al municipiului Iaşi, dar şi o proiecţie a documentarului „Constantin Brâncuşi - coloana sau lecţia despre infinit“.

Programul de manifestări începe de la 13.00 cu lansarea proiectului „Luna Sculptorilor Români“. Cu această ocazie vor putea fi admirate o serie de sculpturi realizate de artişti români, lucări expuse în foaierul Ateneului. De asemenea, vor putea fi admirate şi lucrări din patrimoniul Universităţii de Arte „George Enescu“, de la Colegiul de Artă „Octav Băncilă“ şi de la Şcoala Populară de Arte „Titel Popovici“. Totodată, va fi expusă şi o scrisoare scrisă şi semnată olograf de Constantin Brâncuşi.

De la 13.30 va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Creaţia lui Brâncuşi“, în Mica Galerie de Artă a instituţiei, iar de la ora 14.00, în Galeria Veche, va avea loc vernisajul unei expoziţii de fotografie semnate Iftimie Bârleanu. De la ora 17.00, la Capela Artiştilor din cadrul Ateneului va fi oficiată slujba de pomenire a marilor sculptori români, iar de la 18.00, pe faţada Ateneului, vor fi proiectate imagini ale marilor sculptori români. Evenimentele vor continua de la ora 19.00, la Sala „Eduard Caudella“ - Casa Balş, cu un concert omagial al Corului Marii Uniri, dirijor Andrei Fermeşanu, alături de Corul de Copii. Ultimul eveniment, de la ora 20: filmul „Constantin Brâncuşi - coloana sau lecţia despre infinit“, un documentar semnat de Laurenţiu Damian.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.