anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Zi dedicată lui Brâncuşi, mâine, la Ateneu. 145 de ani de la naştere. Iată programul!

GALERIE
brancusi
 • brancusi
- +

Ateneul ieşean organizează mâine o serie de activităţi dedicate împlinirii a 145 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi. Sunt organizate expoziţii de sculptură, pictură şi fotografie, un concert al Corului Marii Uniri, alături de Corul de Copii al municipiului Iaşi, dar şi o proiecţie a documentarului „Constantin Brâncuşi - coloana sau lecţia despre infinit“.

Programul de manifestări începe de la 13.00 cu lansarea proiectului „Luna Sculptorilor Români“. Cu această ocazie vor putea fi admirate o serie de sculpturi realizate de artişti români, lucări expuse în foaierul Ateneului. De asemenea, vor putea fi admirate şi lucrări din patrimoniul Universităţii de Arte „George Enescu“, de la Colegiul de Artă „Octav Băncilă“ şi de la Şcoala Populară de Arte „Titel Popovici“. Totodată, va fi expusă şi o scrisoare scrisă şi semnată olograf de Constantin Brâncuşi.

De la 13.30 va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Creaţia lui Brâncuşi“, în Mica Galerie de Artă a instituţiei, iar de la ora 14.00, în Galeria Veche, va avea loc vernisajul unei expoziţii de fotografie semnate Iftimie Bârleanu. De la ora 17.00, la Capela Artiştilor din cadrul Ateneului va fi oficiată slujba de pomenire a marilor sculptori români, iar de la 18.00, pe faţada Ateneului, vor fi proiectate imagini ale marilor sculptori români. Evenimentele vor continua de la ora 19.00, la Sala „Eduard Caudella“ - Casa Balş, cu un concert omagial al Corului Marii Uniri, dirijor Andrei Fermeşanu, alături de Corul de Copii. Ultimul eveniment, de la ora 20: filmul „Constantin Brâncuşi - coloana sau lecţia despre infinit“, un documentar semnat de Laurenţiu Damian.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.