Zi festivă pentru comunitatea din Valea Seacă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 31.07.2021

COMUNICAT DE PRESA

Zi festivă pentru comunitatea din Valea Seacă

GALERIE
zi festiva Valea Seaca
  • zi festiva Valea Seaca
- +

16 IUNIE, Ziua Naţională a Limbii Romani. Cu acest prilej, Fundaţia Star of Hope Romania şi Asociaţia Romilor Ursari din Dagâţa, au organizat pentru prima dată în această comunitate un eveniment pentru sărbătorirea Limbii Romani. Pentru prima dată în istoria lor, romii din comunitatea Valea Seacă au avut ocazia să se bucure şi să îşi sărbătorească limba maternă într-un cadru special. În organizarea evenimentului ni s-au alăturat cu multă bucurie şi dedicare Primăria şi Şcoala Gimnazială nr 1 din Valea Seacă.

Cei prezenţi, s-au putut bucura de momente artistice susţinute de către elevii de la Şcoala Gimnazială nr 1 din Valea Seacă sub îndrumarea dnei prof. Felicia Laslău şi a mediatorului şcolar, dl Călin Laver. De asemenea, cei doi experţi în drepturi fundamentale din partea partenerului Asociaţia Romilor Ursari din Dagâţa, dna Elena Motaş şi dna Daniela Rusu au făcut o incursiune în istoria romilor şi au pus la dispoziţia celor prezenţi cărţi şi fotografii relevante pentru tradiţiile şi obiceiurile romilor.                      

În deschiderea evenimentului, Gabriela Răducanu, Coordonator proiect din partea Fundaţiei Star of Hope Romania, a declarat: ”Un obiectiv important de atins în demersul nostru este mobilizarea comunităţii atât în identificarea nevoilor grupurilor vulnerabile cât şi în găsirea celor mai potrivite soluţii.”

Am fost onoraţi la eveniment de prezenţa dlui Ion Pravăţ, Primar al comunei Valea Seacă, de dl profesor Anghel Năstase, care, ani buni a ocupat funcţia de Inspector Şcolar la Inspectoratul Şcolar din Bacău, dna Daniela Rău, Director, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Valea Seacă, dna Felicia Laslău, Profesor de Limba Romani şi dl Călin Laver, Mediator Şcolar.

”Acest eveniment organizat la Valea Seacă este un început bun şi sper să îl putem organiza şi în anii următori. Îmi doresc ca lucrurile foarte bune realizate de Fundaţia Star of Hope Romania să fie susţinute şi să aibă continuitate. Nu e uşor să susţii aproape 40 de elevi, să le oferi o masă caldă şi posibilitatea să înveţe şi să îşi facă temele pentru a doua zi.” A declarat dl Ion Pravăţ, Primarul Comunei Valea Seacă

Dl Profesor Anghel Năstase, a declarat ”Dacă în momentul acesta elevii de la Valea Seacă au o perspectivă să ajungă oameni de nădejde ai societăţii, acest lucru se datorează acestui parteneriat între aceste ONG-uri, Şcoala şi Primăria din Valea Seacă. Intervenţia acestor entităţi i-a ajutat pe elevi să înţeleagă că sunt în egalitate perfectă cu orice alt copil de pe planeta aceasta.”

Activitatea face parte din proiectul Incluziune Socială Activă prin Dezvoltare Locală, proiect derulat de Fundaţia Star of Hope România în parteneriat cu Asociaţia Romilor Ursari din Dagâţa şi beneficiază de finanţare prin programul Active Citizens Fund România, finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:

Gabriela Răducanu, Coordonator proiect Fundaţia Star of Hope Romania

Email: gabi.r@starofhope.ro

Telefon: 0745254692

Adina Mihălăchiuţă, Responsabil comunicare proiect Fundaţia Star of Hope Romania

Email: adinamihalachiuta@starofhope.ro

Telefon: 0743112725

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.