Zi plină pentru polițiștii de frontieră la Sculeni: mașină furată din Canada și un permis fals

miercuri, 22 mai 2024, 11:39
2 MIN
 Zi plină pentru polițiștii de frontieră la Sculeni: mașină furată din Canada și un permis fals

Polițiștii de frontieră de la Vama Sculeni au depistat o mașină furată din Canada, care fusese ”albită” de o casă de licitații din Belgia, și un moldovean care avea permisul de conducere fals.

Autoturism declarat furat în Canada, descoperit și indisponibilizat de polițiștii de frontieră ieșeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism care figura în INTERPOL cu mențiunea”vehicul furat” din Canada.

În data de 21 mai a.c., în jurul orei 19.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, pe sensul de intrare în țară, un bărbat cu cetăţenie română și Republica Moldova, în vârstă de 37 ani, la volanul unui autoturism, marca ACURA RDX, înmatriculat în Republica Moldova.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijlocului de transport, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în INTERPOL cu mențiunea”vehicul furat” din Canada.
Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat mijlocul de transport, la finalul anului trecut, prin intermediul unei case de licitații din Belgia, iar după plata tuturor taxelor l-a înmatriculat în Republica Moldova.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 150.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Permis de conducere fals descoperit de polițiștii de frontieră ieșeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit un permis de conducere fals, document prezentat la controlul de frontieră de către un bărbat cu cetăţenie română și Republica Moldova.

În Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu cetăţenie română și Republica Moldova, în vârstă de 47 de ani, la volanul unui autoturism, înmatriculat în Germania.
La controlul de frontieră, pe lângă documentele de călătorie, bărbatul a prezentat un permis de conducere similar celor eliberate de către autorităţile din Polonia.
Colegii noştri au efectuat verificări specifice, în urma cărora s-a stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii