Ziarul Sărbătorilor 2021 - ghidul tău la cea mai importantă sărbătoare a oraşului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Ziarul Sărbătorilor 2021 - ghidul tău la cea mai importantă sărbătoare a oraşului

GALERIE
ZS-pt webWhatsApp Image 2021-10-11 at 13.17.50Ziarul Sarbatorilor 6Ziarul Sarbatorilor 7WhatsApp Image 2021-10-11 at 13.17.49WhatsApp Image 2021-10-11 at 13.17.48 (1)WhatsApp Image 2021-10-11 at 13.17.48WhatsApp Image 2021-10-12 at 12.28.37WhatsApp Image 2021-10-12 at 12.28.36WhatsApp Image 2021-10-12 at 11.58.11
 • ZS-pt web
 • WhatsApp Image 2021-10-11 at 13.17.50
 • Ziarul Sarbatorilor 6
 • Ziarul Sarbatorilor 7
 • WhatsApp Image 2021-10-11 at 13.17.49
 • WhatsApp Image 2021-10-11 at 13.17.48 (1)
 • WhatsApp Image 2021-10-11 at 13.17.48
 • WhatsApp Image 2021-10-12 at 12.28.37
 • WhatsApp Image 2021-10-12 at 12.28.36
 • WhatsApp Image 2021-10-12 at 11.58.11
- +

Şi în acest an, Sărbătorile Iaşului vor aduce în oraş oaspeţi din toate colţurile ţării: pelerini, oameni de afaceri, personalităţi publice, invitaţi din diverse categorii sociale şi din diverse domenii de activitate.

"Ziarul de Iaşi" nu este indiferent la acest aflux. Ca şi în anii trecuţi, am pregătit o ediţie specială dedicată acestui eveniment: "Ziarul Sărbătorilor".

 

UPDATE: Echipele de promoteri vă aşteaptă cu publicaţia "Ziarul Sărbătorilor" pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și la principalele evenimente ce vor avea loc cu ocazia Sărbătorilor Iaşului până pe 14 octombrie. Suplimentul se distribuie gratuit.

De 29 de ani, Sărbătorile Iașului transformă orașul nostru într-un loc al bucuriei, emoției și speranței. În fiecare toamnă, în prima jumătate a lunii octombrie zecile de mii de pelerini și turiști din întreaga țară, dar și din străinătate care vin în Capitala Moldovei, precum și ieșenii care umplu străzile orașului creează o atmosferă minunată!

Așa cum este și firesc, evenimentul principal al Sărbătorilor Iașului îl reprezintă Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva – Protectoarea Moldovei, din 14 octombrie, moment care face din Iași gazda celui mai mare pelerinaj ortodox din sud-estul Europei. Orașul nostru își reafirmă an de an statutul de Capitală Spirituală a României!

La fel ca în anii anteriori, și ediția din acest an a a Sărbătorilor Iașului propune o serie de evenimente culturale și sociale care îi vor încânta atât pe locuitorii orașului cât și pe turiști. Nu vor lipsi târgurile meșteșugărești, masa și ceaiul pelerinului și nici așteptatul foc de artificii. 

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au anunţat că, anul acesta, pelerinii care vor veni să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva vor putea să se închine şi la cele ale Sfântului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, din Insula Corfu, Grecia.

Dincolo de aspectul profund religios al manifestărilor, fapt reflectat şi în articolele din paginile ziarului, manifestările au dobândit şi o importantă componentă laică. "Ziarul Sărbătorilor" prezintă  într-o manieră utilitară, informativă ambele faţete ale evenimentului, încercând să fie şi un ghid pentru oaspeţii oraşului.

"Ziarul Sărbătorilor" are 32 de pagini, este gratuit şi  va fi distribuit de echipe speciale în perioada 11-14 octombrie 2021  la toate evenimentele importante din programul sărbătorilor. Va însoţi, gratuit, ediţia tipărită a Ziarului de Iaşi de luni, 11 octombrie 2021.

Din cuprins: programul complet al Sărbătorile Iaşului 2021, Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva - programul manifestărilor organizate de către Mitropolia Moldovei şi Bucovinei - Arhiepiscopia Iaşilor, articole bine documentate despre Sfânta Cuvioasă Parascheva, programul spectacolelor de la Operă, Ateneu, Filarmonică şi Teatrul Naţional.

PARTENERI PRINCIPALI:

Iaşisting Grup, Compania Antibiotice, Stef Invest

PARTENERI:

Neolife, F.E.G.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.