anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Zidurile de sprijin ale Pasajului Dacia-Păcurari vor fi pictate de 15 elevi de la Colegiul Băncilă. Cum se face selecţia?

GALERIE
pasaj octav bancila
 • pasaj octav bancila
- +

15 elevi de la Colegiul Naţional „Octav Băncilă” din Iaşi vor fi selectaţi pentru a lucra alături de cinci artişti la pictarea zidurilor de sprijin ale Pasajului Octav Băncilă

Elevii trebuie să fie pasionaţi de artă murală, de street art sau de graffiti. Selecţia este realizată de artistul stradal Harcea Pacea, artistul multidisciplinar Grafo (fost elev al Liceului de Arte) şi Radu Carnariu, artist şi profesor la Colegiul Naţional „Octav Băncilă” din Iaşi. În urma selecţiei, fiecare elev ales va primi instructaj în ceea ce priveşte pictura murală, plus materialele necesare. Acesta va avea la dispoziţie aproximativ cinci metri pătraţi pe care să-şi manifeste creativitatea. Masa va fi asigurată. Doritorii trebuie să completeze formularul până pe 25 august 2022: https://forms.gle/YU2vyAbYMt8eap2e6

Etapele proiectului RegenerARTE Urbană - call urmaşii lui Băncilă

1. Înscriere: 27 iulie - 25 august

2. Selecţie şi anunţare rezultate: 26 - 31 august

3. Atelier de iniţiere în pictură murală (la peretele de la Plaja Nicolina): 3 - 4 septembrie

4. Realizare propuneri/schiţe şi necesar de materiale pentru picturi murale (de pe Pasajul Octav Băncilă): 4 - 11 septembrie (picturile vor fi inspirate din viaţa şi opera lui Octav Băncilă)

5. Feedback şi modificare schiţe în funcţie de sugestiile artiştilor invitaţi şi reprezentanţilor Primăriei Municipiului Iaşi: 12 - 13 septembrie

6. Realizarea picturilor murale: 16 - 25 septembrie

7. Turul ghidat, pe biciclete, al artei urbane create şi vernisajul Galeriei de Artă Urbană de la Pasajul Octav Băncilă: în cel mult o săptămână de la finalizarea picturilor murale.

Proiectul RegenerARTE Urbană este implementat de Asociaţia Artipic, în parteneriat cu Colegiului Naţional „Octav Băncilă” din Iaşi şi finanţat de Primăria Municipiului Iaşi, din fonduri publice nerambursabile în baza legii 350/2005. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Monstrii...

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.