anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Zidurile de sprijin ale Pasajului Dacia-Păcurari vor fi pictate de 15 elevi de la Colegiul Băncilă. Cum se face selecţia?

GALERIE
pasaj octav bancila
 • pasaj octav bancila
- +

15 elevi de la Colegiul Naţional „Octav Băncilă” din Iaşi vor fi selectaţi pentru a lucra alături de cinci artişti la pictarea zidurilor de sprijin ale Pasajului Octav Băncilă

Elevii trebuie să fie pasionaţi de artă murală, de street art sau de graffiti. Selecţia este realizată de artistul stradal Harcea Pacea, artistul multidisciplinar Grafo (fost elev al Liceului de Arte) şi Radu Carnariu, artist şi profesor la Colegiul Naţional „Octav Băncilă” din Iaşi. În urma selecţiei, fiecare elev ales va primi instructaj în ceea ce priveşte pictura murală, plus materialele necesare. Acesta va avea la dispoziţie aproximativ cinci metri pătraţi pe care să-şi manifeste creativitatea. Masa va fi asigurată. Doritorii trebuie să completeze formularul până pe 25 august 2022: https://forms.gle/YU2vyAbYMt8eap2e6

Etapele proiectului RegenerARTE Urbană - call urmaşii lui Băncilă

1. Înscriere: 27 iulie - 25 august

2. Selecţie şi anunţare rezultate: 26 - 31 august

3. Atelier de iniţiere în pictură murală (la peretele de la Plaja Nicolina): 3 - 4 septembrie

4. Realizare propuneri/schiţe şi necesar de materiale pentru picturi murale (de pe Pasajul Octav Băncilă): 4 - 11 septembrie (picturile vor fi inspirate din viaţa şi opera lui Octav Băncilă)

5. Feedback şi modificare schiţe în funcţie de sugestiile artiştilor invitaţi şi reprezentanţilor Primăriei Municipiului Iaşi: 12 - 13 septembrie

6. Realizarea picturilor murale: 16 - 25 septembrie

7. Turul ghidat, pe biciclete, al artei urbane create şi vernisajul Galeriei de Artă Urbană de la Pasajul Octav Băncilă: în cel mult o săptămână de la finalizarea picturilor murale.

Proiectul RegenerARTE Urbană este implementat de Asociaţia Artipic, în parteneriat cu Colegiului Naţional „Octav Băncilă” din Iaşi şi finanţat de Primăria Municipiului Iaşi, din fonduri publice nerambursabile în baza legii 350/2005. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Alexandru LĂZESCU

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Mobilizarea generală decisă la Kremlin și mai ales așa-zisele „referendumuri”, un preambul la anexarea unei mari părți din Ucraina, la pachet cu amenințarea cu lovituri nucleare, cu efecte potențial incontrolabile, sunt privite cu îngrijorare nu doar în Occident, ci și la Beijing.

opinii

Experimentul Închisorii de la Stanford

Briscan ZARA

Experimentul Închisorii de la Stanford

Transformarea noastră odată cu evenimentele este inevitabilă. Vorbim despre destin? Nici vorbă, aşa îşi explică doar unii naivi neputinţa în faţa Marelui Val, atâta tot. E doar natura din care facem parte, nimic mai mult, trebuie să ne intre bine în cap asta.

Fascinanta şi invincibila prostie

Cristina DANILOV

Fascinanta şi invincibila prostie

Mulţi cred că naivitatea este un sinonim pentru prostie. Există o părere că prostia înseamnă a nu şti şi a nu înţelege ceva. De asemenea, atunci când vorbim despre prostie, vorbim despre un grad scăzut de inteligenţă, lipsă de inteligenţă, ilogicitatea acţiunilor unei persoane sau a cuvintelor sale. Dar credem că prostia este, în primul rând, lipsa de dorinţă a unei persoane de a gândi. Deci, un fel de lenea minţii.

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

Mihai DORIN

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

De când se ştiu, moş Ghiţă şi mătuşa Ileana au muncit în gospodărie, la pământ şi îngrijirea animalelor. Deşi amândoi au sărit binişor de 80 de ani, ei continuă să facă acelaşi lucru. 

pulspulspuls

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Să tot fie vreo câteva luni, stimaţi telespectatori, de când unii observatori mai atenţi ai politichiei locale au început a semnala comportamentul ciudat al unui veteran al partidoiului, lăsat la vatră între timp, fost purtător de cuvânt al primarilor din comune, gură mare şi spartă la vremea sa, cu relaţii la Bucale şi alte celea. 

Caricatura zilei

Trafic

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.