Zilele Cardiologice “Prof. Dr. George I.M. Georgescu” (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Comunicat de presa

Zilele Cardiologice “Prof. Dr. George I.M. Georgescu” (P)

GALERIE
zcggbun
 • zcggbun
- +

În perioada 27-30 Octombrie 2021 se desfăsoară la Iaşi în format online a VI-a ediţie a Zilelor Cardiologice “Prof. Dr. George I.M. Georgescu”. Manifestarea va fi organizată sub egida Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi şi a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, sub prestigiosul patronaj ştiinţific al Societăţii Române de Cardiologie.

În jur de 500 de medici din specialităţile cardiologie, chirurgie cardiovasculară, medicină internă, nefrologie, diabet, gastroenterologie, endocrinologie, neurologie şi medicină de familie sunt aşteptaţi să participe ȋn fiecare zi la lucrările celei de-a VI-a ediţii a Zilelor Cardiologice “Prof. Dr. George I.M. Georgescu” ce se vor desfăşura ȋn perioada 27 – 30 Octombrie 2021 ȋn format online webinar. Punctul central al manifestărilor este reprezentat de lucrările Conferinţei, care vor fi acompaniate de două cursuri de mare interes pentru specialişti: Afectarea multiorgan în Covid-19 şi Electrocardiografie specială pentru clinician.

De-a lungul a patru zile de lucrări ştiinţifice de mare calitate, aproximativ 100 de lectori vor prezenta cele mai noi şi relevante informaţii în cardiologie şi chirurgie cardiacă cu încadrarea de multe ori a acestora în contextul pandemic al Covid-19.  

Temele principale ale manifestărilor sunt:

 • Insuficiența cardiacă
 • Imagistică
 • Implicații cardiovasculare cu abordare multidisciplinară
 • Ischemia miocardică
 • Evenimentele embolice: provocări de diagnostic și tratament
 • Sistemul cardiovascular: o viziune comprehensivă
 • Valvulopatii
 • Hipertensiunea arterială
 • Tratamentul chirurgical și recuperarea postoperatorie în patologia valvei aortice
 • La taifas cu tânărul cardiolog…

Ca masură a aprecierii valorii manifestării, lucrările ştiinţifice din cadrul Zilelor Cardiologice “Prof. Dr. George I.M. Georgescu” vor fi creditate de către Colegiul Medicilor din România ȋn cadrul programului de evaluare medicală continuă cu un total de 28 de credite EMC, iar materialele prezentate ȋn acest context vor fi publicate într-un volum de lucrări ştiinţifice ce va apărea la o editura acreditată, de asemenea, de către Colegiul Medicilor din România.
Operatorul manifestării este SC Focus Event SRL din Iaşi, iar website-ul evenimentului poate fi găsit la adresa  www.zilelecardiologice.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Alexandru LĂZESCU

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Deşi în plan emoţional sunt de înţeles dezamăgirile privind formarea noii alianţe de guvernare PNL-PSD şi comportamentul lui Iohannis, acestea sunt expresia unei viziuni idilice asupra politicii, fără nici o legătură cu realitatea.

Filmuletul zilei

opinii

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Nichita DANILOV

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Citit cap-coadă, poemul lui Robert Şerban e cât se poate de coerent. Imaginile se leagă între ele, ideile sunt duse până la capăt. Aproape nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Şi faptul acesta e de-a dreptul fascinat. Oare de ce dadaiştii nu alegeau o temă? De ce scrisul lor e disparat, alcătuit din unghiuri, cercuri şi linii frânte ce par a nu avea prea multe puncte comune cu realitatea?? Hazardul poate fi provocat şi apelând la logică şi raţiune. La inspiraţie poetică.

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Ciprian IFTIMOAEI

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Articolul din această săptămână încheie seria dedicată evenimentelor demografice (natalitatea, mortalitatea, nupţialitatea şi divorţialitatea) analizate pe baza statisticilor oficiale, relevante la nivel naţional şi pentru judeţul Iaşi. În luna martie 2021 s-a înregistrat cel mai mare număr de divorţuri din perioada ianuarie 2020 - septembrie 2021: 2702 divorţuri, iar trendul a rămas constant, cu peste 2000 de separări de cupluri, până în iunie 2021.

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

Michael ASTNER

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

În loc de motto: Să luptăm pentru pace până nu mai rămâne piatră peste piatră!

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Moș Nicoale & Co

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.