anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 01.10.2022

Comunicat de presa

Zilele Cardiologice “Prof. Dr. George I.M. Georgescu” (P)

GALERIE
zcggbun
 • zcggbun
- +

În perioada 27-30 Octombrie 2021 se desfăsoară la Iaşi în format online a VI-a ediţie a Zilelor Cardiologice “Prof. Dr. George I.M. Georgescu”. Manifestarea va fi organizată sub egida Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi şi a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, sub prestigiosul patronaj ştiinţific al Societăţii Române de Cardiologie.

În jur de 500 de medici din specialităţile cardiologie, chirurgie cardiovasculară, medicină internă, nefrologie, diabet, gastroenterologie, endocrinologie, neurologie şi medicină de familie sunt aşteptaţi să participe ȋn fiecare zi la lucrările celei de-a VI-a ediţii a Zilelor Cardiologice “Prof. Dr. George I.M. Georgescu” ce se vor desfăşura ȋn perioada 27 – 30 Octombrie 2021 ȋn format online webinar. Punctul central al manifestărilor este reprezentat de lucrările Conferinţei, care vor fi acompaniate de două cursuri de mare interes pentru specialişti: Afectarea multiorgan în Covid-19 şi Electrocardiografie specială pentru clinician.

De-a lungul a patru zile de lucrări ştiinţifice de mare calitate, aproximativ 100 de lectori vor prezenta cele mai noi şi relevante informaţii în cardiologie şi chirurgie cardiacă cu încadrarea de multe ori a acestora în contextul pandemic al Covid-19.  

Temele principale ale manifestărilor sunt:

 • Insuficiența cardiacă
 • Imagistică
 • Implicații cardiovasculare cu abordare multidisciplinară
 • Ischemia miocardică
 • Evenimentele embolice: provocări de diagnostic și tratament
 • Sistemul cardiovascular: o viziune comprehensivă
 • Valvulopatii
 • Hipertensiunea arterială
 • Tratamentul chirurgical și recuperarea postoperatorie în patologia valvei aortice
 • La taifas cu tânărul cardiolog…

Ca masură a aprecierii valorii manifestării, lucrările ştiinţifice din cadrul Zilelor Cardiologice “Prof. Dr. George I.M. Georgescu” vor fi creditate de către Colegiul Medicilor din România ȋn cadrul programului de evaluare medicală continuă cu un total de 28 de credite EMC, iar materialele prezentate ȋn acest context vor fi publicate într-un volum de lucrări ştiinţifice ce va apărea la o editura acreditată, de asemenea, de către Colegiul Medicilor din România.
Operatorul manifestării este SC Focus Event SRL din Iaşi, iar website-ul evenimentului poate fi găsit la adresa  www.zilelecardiologice.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.