"Zilele Cardiologice Prof. Dr. George I.M. Georgescu", cea de-a IV-a ediţie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

La Iaşi

"Zilele Cardiologice Prof. Dr. George I.M. Georgescu", cea de-a IV-a ediţie

GALERIE
Arsenescu
  • Arsenescu
- +

La Iaşi, la sfârşitul lunii octombrie, se va desfăşura  cea de-a IV-a ediţie "Zilele Cardiologice Prof. Dr. George I.M. Georgescu". Evenimentul va avea loc  în perioada 26 - 28 octombrie 2017 la Palatul Culturii, locaţie emblematică a Iaşului, şi se adresează medicilor cardiologi dar şi celorlalte specialităţi medicale în sesiuni cu profunde conotaţii multidisciplinare.

În cadrul manifestării vor fi audiate conferinţe, simpozioane, mese rotunde, lucrări originale, sesiunea rezidenţilor şi cursuri pentru asistenţii medicali. Evenimentul va avea şi o secţiune de postere. „Pe parcursul anilor, manifestarea organizată la Iaşi a devenit una de notorietate în rândul evenimentelor organizate de cardiologi. Prin temele abordate şi nivelul discuţiilor, manifestarea s-a transformat într-o conferinţă de mare interes, la ediţia a III-a fiind prezenţi peste 900 de particpanţi.
 
Precizez că şi la ediţia de anul acesta  vor participa personalităţi marcante ale medicinii româneşti din centre universitare cu tradiţie: Iaşi, Bucureşti, Timişoara, Targu Mureş, Braşov, Sibiu, Constanţa. Informaţiile  ştiinţifice prezentate în cadrul sesiunilor complexe vor fi up-datate după noile ghiduri ale Societăţii Europene de Cardiologie publicate în 2017, precum şi după alte surse bibliografice de mare actualitate. Sesiunea omagială dedicată Prof. Dr. George I. M. Georgescu, care a fost organizată la fiecare ediţie a manifestării, va fi susţinută de nume prestigioase ale cardiologiei româneşti”, a declarat prof. univ. dr. Cătălina Arsenescu Georgescu, preşedintele conferinţei. Organizatorul acestei manifestări ştiinţifice este Clinica de Cardiologie Medicală din Institutul de Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. George I.M. Georgescu" şi se va derula sub egida Societăţii Române de Cardiologie, a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" Iaşi, precum şi a Societăţii de Medici şi Naturalişti Iaşi.
 
Menţionăm câteva dintre sesiunile incluse în programul manifestăii:Curs de Insuficienţă Cardiacă – clasic, actual şi perspective; Minicurs Boala arterială periferică; HTA – boală multidisciplinară; De la terapie la iatrogenie; Boala coronariană ischemică – preveţie şi tratament; Patologia cordului drept în actualitate;Heart team în bolile valvulare. La manifestare sunt invitaţi să participe  medici din toate specialităţile medicale, medici rezidenţi şi studenţi din anii mari de studii. Participanţii înscrişi vor primi diplome de participare şi credite de educaţie medicală continuă. Cei interesaţi pot accesa site-ul www.cardiologieiasi.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cosmin PAȘCA

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cine visează că pensiile speciale vor fi anihilate în următorul mandat legislativ ar face bine să arunce o privire pe programele de guvernare ale principalelor formaţiuni şi să caute cine promite reformarea Curţii Constituţionale.

Filmuletul zilei

opinii

Tratamente complementare

Codrin Liviu CUȚITARU

Tratamente complementare

Ascultam, cu respiraţia tăiată, relatarea de film horror a profesorului. „Ei bine”, a strigat el, declanşându-ne tresăriri spasmodice (doamna din Bucureşti l-a stropit chiar pe fostul doctorand, pe faţă, cu şampania sărită din paharul ei), „era una şi aceeaşi semnătură: Dr. Costel Fălcuţă Frontală! Aşa mi-a venit ideea salvatoare, vindecătoare! Eu sunt Prof. dr. Romeo Prăjanie! Acasă, Prof. Romeo ţine regim feroce, la şcoală, Dr. Prăjanie bea de stinge! Încă un scotch la băiatu’!”

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

În seria ce debutează astăzi vă voi prezenta o parte dintre opiniile asociaţiei Mişcarea pentru dezvoltarea Moldovei vis-à-vis de lista de proiecte propuse de către autorităţile centrale, într-o manieră deloc transparentă. Menţionez că nu este vorba de un text oficial al asociaţiei.

Despre riscuri (financiare)

Alin ANDRIEȘ

Despre riscuri (financiare)

În contextul pandemiei de COVID-19 auzim tot mai des vorbindu-se despre riscurile la care suntem expuşi şi necesitatea de a gestiona aceste riscuri. Dar pentru a putea gestiona riscul este necesar să înţelegem ce reprezintă riscul în general. Riscul poate fi definit ca un eveniment incert, dar posibil, care ar putea provoca anumite pierderi. 

pulspulspuls

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

De parcă nu îi era destulă pe cap beleaua cu alegerile şi campania, taman acum când e tot mai acuzat prin partid că nu poate mobiliza premarii ca să scoată lumea la vot, cică şeful de filială nea Măricel are bătăi de cap şi cu o altă problemă care arde, tot zilele astea. 

Caricatura zilei

BakeNews

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.