anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Zilele CJRAE Iași. Manifestarea propune teme psihopedagogice

GALERIE
afis
 • afis
- +

În perioada 26-30 septembrie 2019, echipa Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi organizează ZILELE CJRAE IAŞI, un eveniment ce reuneşte sub semnul dialogului cadre didactice, specialişti şi parteneri instituţionali din domeniul educaţional din regiunea nord-est şi are rolul de a de a facilita contexte de abordare a preocupărilor comune.

Aflată la a III-a ediţie, manifestarea propune teme psihopedagogice în acord cu actualitatea, cu dinamica şcolii, ancorată într-un timp al provocărilor şi contribuie la promovarea serviciilor de asistenţă psihopedagogică, a proiectelor, programelor şi resurselor informaţionale în domeniu, precum şi la valorizarea specialiştilor din domeniul psihopedagogic: profesori consilieri şcolari, respectiv profesori logopezi.

Manifestarea debutează cu Conferinţa „Starea de bine în mediul educaţional – o construcţie necesară”, eveniment ce invită la reflecţie şi analiză asupra educaţiei cu stare de bine, asupra importanţei conturării climatului pozitiv şi motivant în mediul şcolar. Starea de bine este strâns legată de învățare și motivație. Contextele în care trăim pot stimula sau, dimpotrivă, deteriora starea de bine. Este un lucru valabil și pentru locul în care un copil își petrece o foarte mare parte din timp: ȘCOALA.

Starea de bine a elevilor încorporează dimensiuni psihologice, fizice și sociale, incluzând date obiective și subiective ale vieții acestora. Acest concept însumează elemente ce țin, printre multe altele, de dezvoltarea psihologică și emoțională a copiilor (identitate și încredere, autogestionare, inițiativă, rezistență), de comportamentul social (empatie, grijă și respect față de sine și de alteritate, implicare civică), de relaționare (prietenie, echitate, atitudini prosociale, respect) sau de capacitatea mediului de învățare de a fi prietenos, suportiv, de a promova colaborarea, diversitatea sau disponibilitatea pentru dezvoltare.

În contextul actual al şcolii evenimentul propus de CJRAE Iaşi caută ecouri consonante din perspectiva tinerilor, a practicienilor din educație, a mediului academic, a autoritățlor publice, a părinților.

Agenda manifestărilor va include o conferinţă, ateliere de lucru, activităţi outdoor de construire a echipelor de schimbare în mediul educaţional.

Astfel, joi, 26 septembrie 2019, orele 14.00 – 16.30, în Aula Magna ”Carmen Sylva”, Palatul Universitar din Copou, va avea loc Conferinţa „Starea de bine în mediul educaţional – o construcţie necesară”, invitat prof. univ. dr. Ion Dafinoiu.

Vineri, 27 septembrie 2019, orele 10.00- 12.00, la sediul CJRAE Iaşi se vor desfăşura atelierele de lucru pe următoarele teme:

1. Atelier cu tema „Practici ale stării de bine în mediul educaţional”, psiholog Irina Şubredu, Inovativ Construct

2. Atelier cu tema  „Co-reglare şi medii tribal în educaţie”, conf. univ. dr. Oana Dănilă, UAIC Iaşi

3. Atelier cu tema  „Rolul metaforei în construirea stării de bine”, consilier şcolar Magdalina Ioachim

4. Atelier cu tema „Starea de bine a profesioniştilor din educaţie”, psihoterapeut sistemic Elena Ceucă, Institutul de Cuplu şi Familie

5. Atelier de lucru  cu tema "Starea de bine și competențele socio-emoționale ale profesorilor – premise pentru dezvoltarea unui climat educațional pozitiv", lector univ. dr. Versavia Curelaru, lector univ. dr. Georgeta Diac, UAIC

Luni, 30 septembrie 2019, orele 11.00 – 13.00, Parcul Expoziţiei, Team Building „Sinergii creative”, activitate outdoor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.