Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Zilele CJRAE Iași. Manifestarea propune teme psihopedagogice

GALERIE
afis
  • afis
- +

În perioada 26-30 septembrie 2019, echipa Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi organizează ZILELE CJRAE IAŞI, un eveniment ce reuneşte sub semnul dialogului cadre didactice, specialişti şi parteneri instituţionali din domeniul educaţional din regiunea nord-est şi are rolul de a de a facilita contexte de abordare a preocupărilor comune.

Aflată la a III-a ediţie, manifestarea propune teme psihopedagogice în acord cu actualitatea, cu dinamica şcolii, ancorată într-un timp al provocărilor şi contribuie la promovarea serviciilor de asistenţă psihopedagogică, a proiectelor, programelor şi resurselor informaţionale în domeniu, precum şi la valorizarea specialiştilor din domeniul psihopedagogic: profesori consilieri şcolari, respectiv profesori logopezi.

Manifestarea debutează cu Conferinţa „Starea de bine în mediul educaţional – o construcţie necesară”, eveniment ce invită la reflecţie şi analiză asupra educaţiei cu stare de bine, asupra importanţei conturării climatului pozitiv şi motivant în mediul şcolar. Starea de bine este strâns legată de învățare și motivație. Contextele în care trăim pot stimula sau, dimpotrivă, deteriora starea de bine. Este un lucru valabil și pentru locul în care un copil își petrece o foarte mare parte din timp: ȘCOALA.

Starea de bine a elevilor încorporează dimensiuni psihologice, fizice și sociale, incluzând date obiective și subiective ale vieții acestora. Acest concept însumează elemente ce țin, printre multe altele, de dezvoltarea psihologică și emoțională a copiilor (identitate și încredere, autogestionare, inițiativă, rezistență), de comportamentul social (empatie, grijă și respect față de sine și de alteritate, implicare civică), de relaționare (prietenie, echitate, atitudini prosociale, respect) sau de capacitatea mediului de învățare de a fi prietenos, suportiv, de a promova colaborarea, diversitatea sau disponibilitatea pentru dezvoltare.

În contextul actual al şcolii evenimentul propus de CJRAE Iaşi caută ecouri consonante din perspectiva tinerilor, a practicienilor din educație, a mediului academic, a autoritățlor publice, a părinților.

Agenda manifestărilor va include o conferinţă, ateliere de lucru, activităţi outdoor de construire a echipelor de schimbare în mediul educaţional.

Astfel, joi, 26 septembrie 2019, orele 14.00 – 16.30, în Aula Magna ”Carmen Sylva”, Palatul Universitar din Copou, va avea loc Conferinţa „Starea de bine în mediul educaţional – o construcţie necesară”, invitat prof. univ. dr. Ion Dafinoiu.

Vineri, 27 septembrie 2019, orele 10.00- 12.00, la sediul CJRAE Iaşi se vor desfăşura atelierele de lucru pe următoarele teme:

1. Atelier cu tema „Practici ale stării de bine în mediul educaţional”, psiholog Irina Şubredu, Inovativ Construct

2. Atelier cu tema  „Co-reglare şi medii tribal în educaţie”, conf. univ. dr. Oana Dănilă, UAIC Iaşi

3. Atelier cu tema  „Rolul metaforei în construirea stării de bine”, consilier şcolar Magdalina Ioachim

4. Atelier cu tema „Starea de bine a profesioniştilor din educaţie”, psihoterapeut sistemic Elena Ceucă, Institutul de Cuplu şi Familie

5. Atelier de lucru  cu tema "Starea de bine și competențele socio-emoționale ale profesorilor – premise pentru dezvoltarea unui climat educațional pozitiv", lector univ. dr. Versavia Curelaru, lector univ. dr. Georgeta Diac, UAIC

Luni, 30 septembrie 2019, orele 11.00 – 13.00, Parcul Expoziţiei, Team Building „Sinergii creative”, activitate outdoor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri