anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Advertorial

Zilele Colegiului “Costache Negruzzi” Iaşi

GALERIE
sigla negruzzi
 • sigla negruzzi
- +

Cu gândul întors către trecut, spre reperele întemeierii, Colegiul „Costache Negruzzi”  din Iaşi  îşi celebrează valorile şi principiile, sub semnul a 119 ani de tradiţie şi rodnică devenire, în perioada 3 -5 octombrie 2014.

Considerând că tradiţia şi prezentul trebuie să interfereze armonios, Colegiul „Costache Negruzzi”  invită elevii, profesorii, părinţii şi instituţiile de educaţie şi cultură din Iaşi să scrie, la ceas aniversar, o nouă pagină  în devenirea spiritului negruzzist.

Programul manifestărilor cuprinde:

Vineri, 3 octombrie
10.00 – 12.00 - Deschiderea manifestărilor:
      -    Festivitate în amfiteatru
      -    Lansarea Analelor Colegiului „Costache Negruzzi”, anul III, nr. 3
    -   Premierea elevilor şi a profesorilor îndrumători care au obtinut premii si mentiuni la olimpiade si concursuri internationale  si la olimpiade nationale
      -    „Ecouri negruzziste” - spectacol de muzică şi poezie oferit de elevii scolii
      -    „Fragmentarium...”  - expoziţie de artă fotografică
      -    „Spectacolul copilăriei” – expozitie de artă plastică
13.00 – 15.00 - Cocktail
17.00 – 21.00 - Junior Disco  – Teenage Club - Seară de dans pentru elevi

Sâmbătă, 4 octombrie

11.00 – 13.00 - FILIT 2014 - Întâlnire cu scriitori - Invitat scriitorul Mircea Cărtărescu
10.00 – 12.00 - Cupa  „Negruzzi 119” - Manifestări sportive

Duminică, 5 octombrie

9.00 – 15.00 - „Incursiuni negruzziste” - Pelerinaj la Casa Memorială „Costache Negruzzi”, Hermeziu, comuna Trifesti. Evocarea personalitătii scriitorului – moment susținut de elevii scolii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.