Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

COMUNICAT DE PRESA

Zilele Colegiului Naţional „Garabet Ibrăileanu” din Iaşi

GALERIE
Garabet Ibrăileanu
  • Garabet Ibrăileanu
- +

Cu prilejul celebrării a 150 de ani de la naşterea criticului G. Ibrăileanu şi al sărbătoririi Zilelor Şcolii, Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu” din Iaşi organizează activităţi care se vor desfăşura on-line în perioada 20-23 mai 2021.

Manifestările organizate vor reprezenta un omagiu adus personalităţii omului de litere - patronul spiritual al colegiului, contribuţiei sale pentru impunerea spiritului critic în cultura română, pentru perpetuarea unui climat propice păstrării valorilor naţionale. De asemenea, manifestările organizate vor evidenţia adaptarea şcolii noastre la învăţământul modern, la standardele europene în educaţie şi cercetare didactică.

Din programul activităţilor, reţinem desfăşurarea pe 20 mai a întâlnirii literare „G. Ibrăileanu 150 – itinerarii critice”, derulată în parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi în cadrul proiectului „Strategii de lectură creativă”. De asemenea, sâmbătă, 22 mai, va avea loc ediţia a XIV-a a Simpozionului cu participare internaţională „Valenţe europene în educaţie”, în cadrul căruia sunt cuprinse: prezentarea concursului de traducere „Valenţe europene în educaţie”, diseminarea informaţiilor despre concursurile „Plăcerea lecturii şi arta privirii”, „Lecturi multiple” şi „Clip – idee critică” desfăşurate sub egida proiectului „Spiritul critic în context actual, european”, prezentarea produselor media – revista DICERE (număr omagial Ibrăileanu), a emisiunii postului de radio CNGI „Dinamic FM” şi a grupului 150 de ani de la naştere – G. Ibrăileanu şi susţinerea lucrărilor simpozionului - cadre didactice. Intervenţiile ştiinţifice din cadrul simpozionului conturează soluţii educaţionale contextuale pe tema „Abordări didactice eficiente în crearea unui sistem de educaţie rezilient în context pandemic”.

Secţiunea „Omul şi societatea”, dedicată elevilor de liceu, se va desfăşura pe 22 şi 23 mai şi este organizată de Consiliul Şcolar al Elevilor de la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu” în colaborare cu forul elevilor de la Liceul Teoretic „Miron Costin” din Iaşi.

Simpozionul se desfăşoară în parteneriat cu Departamentul de Învăţământ Preuniversitar de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Asociaţia ELPAR Iaşi (Asociaţia Elevi– Părinţi – Profesori de la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu”).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri