Zilele Erasmus+ la Liceul Teoretic „Miron Costinˮ Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 08.12.2021

Zilele Erasmus+ la Liceul Teoretic „Miron Costinˮ Iaşi

GALERIE
Miron Costin
  • Miron Costin
- +

În perioada 12-13 octombrie, la Liceul Teoretic „Miron CostinˮIaşi se desfăşoară, în parteneriat cu Centrul de Informare Europe Direct Iaşi şi Consiliul Elevilor, mai multe activităţi reunite generic sub denumirea de „Zilele Erasmus+ˮ al caror scop este acela de a promova rezultatele obţinute în cadrul proiectelor europene desfăţurate în şcoală şi de a face cunoscute oportunităţile programului european Erasmus+ în rândul profesorilor şi al elevilor.

Programul Erasmus+ a debutat în 1987, atunci când se adresa în mod exclusiv studenţilor, a crescut şi a înglobat formarea profesională, educaţia şcolară, educaţia adulţilor, tineretul şi sportul. S-a numit pe rând Socrates 1, Socrates 2, Leonardo da Vinci, programul de Învăţare pe tot parcursul vieţii şi începând cu 2014, Erasmus+. 

Anul 2017 marchează 30 de ani de programe europene în educaţie, formare şi tineret la nivel european, 20 de ani în România şi 10 ani de când ţara noastră este membră a Uniunii Europene.

Joi, 12 octombrie, la ora 12.00 are loc în amfiteatrul instituţiei o întâlnire a elevilor de liceu cu profesorii care au beneficiat de stagii în mai multe ţări europene în cadrul unui proiect Erasmus+,  la care participă şi o studentă la drept, voluntar din partea Europe Direct Iaşi, pentru a le vorbi elevilor despre experienţa de student Erasmus într-o ţară europeană.

De asemenea, are loc un work-shop la care sunt aşteptaţi profesori din şcoli care nu au derulat proiecte europene şi un altul pentru elevi, pe tema instrumentelor Europass, în cadrul caruia aceştia învaţă să redacteze documente precum Paşaportul lingvistic, CV-ul Europass şi scrisoarea de motivaţie.   

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Întâlnire online între democraţii

Lucian DÎRDALA

Întâlnire online între democraţii

Deocamdată, administraţia Biden nu doreşte decât să reafirme leadership-ul american în spaţiul pe care mass media încă îl numeşte „lumea liberă”. Este greu de crezut că, în acest moment, Statele Unite au capacitatea ori dispoziţia să exercite presiuni semnificative asupra participanţilor mai puţin merituoşi, şi cu atât mai puţin asupra statelor neinvitate la summit, cum ar fi Turcia.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (II)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (II)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

Istoria (sau isteria) unui boxer

Radu PĂRPĂUȚĂ

Istoria (sau isteria) unui boxer

Era pe vremea lui Ceaşcă un boxer sas pe care-l chema Stumpf, ne spunea Ghiţă Mutu din plutonul nostru Ghiţă intrase la facultatea de textile de la Cisnădie, de unde ştia povestea cu Stumpf, care era de fel de pe acolo. 

Ministere „croite” şi răscroite

Nicolae CREŢU

Ministere „croite” şi răscroite

Mai mult decât oriunde altundeva, cel puţin pe aici, prin Europa, la noice declară „liderii” politichiei trebuie dat „la întors”, pe reversul de biată, mai dosnică, retorică a asigurărilor „liniştitoare” puse în circulaţie publică, mediatică. 

pulspulspuls

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Pentru că tot am deschis ieri pârtia din acest sezon de iarnă cu ce se mai vorbeşte în lumea halatelor albe ca zăpada din târg, povestindu-vă cum s-a bătut palma ca mister Bazil Usturoi să rămână şef acolo unde est, şi pentru că vine vorba aşa de rar despre treburile astea extra-Covid din domeniu, am zis că numai bine să vă mai spunem una scurtă dar vioaie pe azi, că tot e miercuri, zi de post fără nicio dezlegare, nici la peşte, nici la vin sau undelemn. 

Caricatura zilei

Lapoviță

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.