Zilele învăţământului special ieşean, ediţia a IX-a, debutează mâine la Colegiul „Holban”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

Eveniment cu implicarea a zeci de profesori şi mii de elevi din judeţ

Zilele învăţământului special ieşean, ediţia a IX-a, debutează mâine la Colegiul „Holban”

GALERIE
isj-zilele-invatamantului-special-iesean (1)
  • isj-zilele-invatamantului-special-iesean (1)
- +

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi organizează, în perioada 8 -11 iunie, cea de-a IX -a ediţie a „Zilelor învăţământului special şi special integrat ieşean”. Activitatea se adresează autorităţilor locale, directorilor, specialiştilor şi partenerilor din comunitate care susţin efortul nostru comun de integrare a persoanelor cu nevoi speciale, precum şi accesul egal la educaţie. Deschiderea oficială va avea loc în ziua de 8 iunie 2021, începând cu ora 12.00, la Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iaşi.

Programul acestei zile debutează cu un Moment artistic virtual susţinut de eleva Livia Frona - Liceul Special „Moldova” Târgu Frumos/ Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi şi include apoi o Retrospectivă a învăţământului special şi special integrat în context pandemic, lansare de carte – Anuarul învăţământului special şi special integrat ieşean, ediţia a III-a – volum colectiv al cadrelor didactice din judeţul Iaşi, precum şi prezentarea unor exemple de bune practici - Alternative educaţionale în recuperarea copiilor cu CES- camera de resurse.

Proiectul „Cutia cu surprize”- destinat elevilor din şcolile speciale din judeţul Iaşi, este o iniţiativă propusă elevilor din şcolile de masă care au putut dărui elevilor cu CES un dar simbolic cu ocazia Zilei de 1 iunie. În perioada perioada 25 mai - 4 iunie 2021, profesorii, părinţii şi elevii din şcolile ieşene au fost voluntari şi au răspuns apelului nostru: Dacă vrei să faci o bucurie unui copil cu nevoi speciale pune în cutia ta un gând frumos, o jucărie, rechizite, dulciuri, mici atenţii care îi pot face viaţa mai frumoasă!

Răspunsul a fost unul prompt şi 1.400 de elevi cu nevoi speciale şcolarizaţi în unităţile speciale au beneficiat de rezultatele acestei campanii în care s-au implicat 5931 de elevi voluntari din 196 de şcoli din judeţ.

În cadrul „Zilelor învăţământului special şi special integrat ieşean”, în perioada 8-11 iunie, în şcolile speciale şi integratoare se derulează activităţi specifice pentru cadre didactice şi părinţi: webinarul pentru părinţi - Părintele-partener în contextul accesării platformelor educaţionale - coordonat de către reprezentanţi ai unităţilor de învăţământ special şi învăţământ integrat, dar şi webinarul pentru cadrele didactice - Resurse educaţionale pentru elevi cu cerinţe educaţionale speciale în contextul digitalizării educaţiei - prof. Daniela Leahu, Liceul Tehnologic Special”Vasile Pavelcu” Iaşi

„Pentru a sprijini iniţiativele şcolilor de dezvoltare de resurse şi exersare de abilităţi pentru învăţarea în mediul online, am antrenat specialiştii din instituţiile de învăţământ împreună cu cadre didactice, elevi, părinţi care să dezbată, să analizeze, să găsească împreună cele mai potrivite modalităţi prin care să contribuim la o bună adaptare în mediul şcolar a acestor copii, în contextul schimbărilor aduse în educaţie prin digitalizare şi accesul la noile tehnologii didactice. Vă mulţumim pentru interesul pe care îl acordaţi acestui domeniu şi vă rugăm să ne fiţi alături în efortul nostru de a asigura tuturor copiilor, cu resursele disponibile în prezent, şanse egale de a reuşi în viaţă, plecând de la premisele unei bune integrări în mediul educaţional”, mai menţionează organizatorii.

„Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi susţine prin proiectele sale promovarea educaţiei incluzive, dezvoltarea serviciilor educaţional- terapeutice pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi, în acord cu normele europene, prezentarea drepturilor persoanelor cu nevoi speciale de dezvoltare în scopul prevenirii barierelor sociale, dezvoltarea atitudinilor de empatie, acceptare şi înţelegere la nivelul comunităţii”, au mai comunicat reprezentanţii ISJ Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.