Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Eveniment cu implicarea a zeci de profesori şi mii de elevi din judeţ

Zilele învăţământului special ieşean, ediţia a IX-a, debutează mâine la Colegiul „Holban”

GALERIE
isj-zilele-invatamantului-special-iesean (1)
  • isj-zilele-invatamantului-special-iesean (1)
- +

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi organizează, în perioada 8 -11 iunie, cea de-a IX -a ediţie a „Zilelor învăţământului special şi special integrat ieşean”. Activitatea se adresează autorităţilor locale, directorilor, specialiştilor şi partenerilor din comunitate care susţin efortul nostru comun de integrare a persoanelor cu nevoi speciale, precum şi accesul egal la educaţie. Deschiderea oficială va avea loc în ziua de 8 iunie 2021, începând cu ora 12.00, la Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iaşi.

Programul acestei zile debutează cu un Moment artistic virtual susţinut de eleva Livia Frona - Liceul Special „Moldova” Târgu Frumos/ Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi şi include apoi o Retrospectivă a învăţământului special şi special integrat în context pandemic, lansare de carte – Anuarul învăţământului special şi special integrat ieşean, ediţia a III-a – volum colectiv al cadrelor didactice din judeţul Iaşi, precum şi prezentarea unor exemple de bune practici - Alternative educaţionale în recuperarea copiilor cu CES- camera de resurse.

Proiectul „Cutia cu surprize”- destinat elevilor din şcolile speciale din judeţul Iaşi, este o iniţiativă propusă elevilor din şcolile de masă care au putut dărui elevilor cu CES un dar simbolic cu ocazia Zilei de 1 iunie. În perioada perioada 25 mai - 4 iunie 2021, profesorii, părinţii şi elevii din şcolile ieşene au fost voluntari şi au răspuns apelului nostru: Dacă vrei să faci o bucurie unui copil cu nevoi speciale pune în cutia ta un gând frumos, o jucărie, rechizite, dulciuri, mici atenţii care îi pot face viaţa mai frumoasă!

Răspunsul a fost unul prompt şi 1.400 de elevi cu nevoi speciale şcolarizaţi în unităţile speciale au beneficiat de rezultatele acestei campanii în care s-au implicat 5931 de elevi voluntari din 196 de şcoli din judeţ.

În cadrul „Zilelor învăţământului special şi special integrat ieşean”, în perioada 8-11 iunie, în şcolile speciale şi integratoare se derulează activităţi specifice pentru cadre didactice şi părinţi: webinarul pentru părinţi - Părintele-partener în contextul accesării platformelor educaţionale - coordonat de către reprezentanţi ai unităţilor de învăţământ special şi învăţământ integrat, dar şi webinarul pentru cadrele didactice - Resurse educaţionale pentru elevi cu cerinţe educaţionale speciale în contextul digitalizării educaţiei - prof. Daniela Leahu, Liceul Tehnologic Special”Vasile Pavelcu” Iaşi

„Pentru a sprijini iniţiativele şcolilor de dezvoltare de resurse şi exersare de abilităţi pentru învăţarea în mediul online, am antrenat specialiştii din instituţiile de învăţământ împreună cu cadre didactice, elevi, părinţi care să dezbată, să analizeze, să găsească împreună cele mai potrivite modalităţi prin care să contribuim la o bună adaptare în mediul şcolar a acestor copii, în contextul schimbărilor aduse în educaţie prin digitalizare şi accesul la noile tehnologii didactice. Vă mulţumim pentru interesul pe care îl acordaţi acestui domeniu şi vă rugăm să ne fiţi alături în efortul nostru de a asigura tuturor copiilor, cu resursele disponibile în prezent, şanse egale de a reuşi în viaţă, plecând de la premisele unei bune integrări în mediul educaţional”, mai menţionează organizatorii.

„Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi susţine prin proiectele sale promovarea educaţiei incluzive, dezvoltarea serviciilor educaţional- terapeutice pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi, în acord cu normele europene, prezentarea drepturilor persoanelor cu nevoi speciale de dezvoltare în scopul prevenirii barierelor sociale, dezvoltarea atitudinilor de empatie, acceptare şi înţelegere la nivelul comunităţii”, au mai comunicat reprezentanţii ISJ Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri