Zilele învăţământului special şi special integrat ieşean - Ediția a VII-a
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 27.02.2021

COMUNICAT DE PRESĂ

Zilele învăţământului special şi special integrat ieşean - Ediția a VII-a

GALERIE
afis
 • afis
- +

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi susţine prin proiectele sale promovarea educaţiei incluzive, dezvoltarea serviciilor de asistenţă specializată pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi, în acord cu normele europene, prezentarea drepturilor persoanelor cu nevoi speciale de dezvoltare în scopul prevenirii barierelor sociale, dezvoltarea atitudinilor de toleranţă, acceptare şi înţelegere la nivelul comunităţii.

În acest context, vă facem cunoscute iniţiativele propuse în perioada 14-16.03.2018:

Miercuri, 14 martie, ora 12.00 - Palatul Copiilor Iaşi

Evenimentul de deschidere este un flash mob ce va avea loc la Grupul Statuar al Voievozilor de lângă Palatul Copiilor Iași. Elevi de la Palatul Copiilor Iași, coordonaţi de prof. Mihaela Budacă, vor dansa alături de cei 100 participanţi, iar Daria Bahrim, de la clasa profesoarei Anca Apetroaiei, va susţine un recital.

În preambulul evenimentului, un moment artistic susținut de eleva Livia Frona - Liceul Special „Moldova” Târgu Frumos, care este pregătită la pian de prof. Petronela Irina Florian- inspector şcolar pentru educaţie muzicală, Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Deschiderea oficială şi cuvântul oficialităţilor are loc în sala de festivităţi de la Palatul Copiilor începând cu ora 13.00.

Urmează premierea elevilor de la Liceul Special,,Moldova” Târgu Frumos, precum şi evidenţierea profesorilor din învățământul special și special integrat care au obținut nota 10 la examenele de definitivare în învățământ și titularizare, în ultimii doi ani şcolari.

Totodată specialiştii, părinţii sunt invitaţi să descoprere noi metode şi tehnici în intervenţia şi recupererea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale: terapia Mifne, terapia Feuerstein, noi sisteme de tehnologie asistivă pentru elevii cu deficiență de auz - sistem audio cu buclă inductivă.

O poveste impresionantă a unui părinte care vorbeşte despre efectele terapeutice ale intervenţiei timpurii şi legătura familie - terapeut în recuperare.

Activitatea se încheie cu o prezentare de carte - Anuarul învățământului special și special integrat”- publicaţie a specialiştilor din sistemul de învățământ special și special integrat din județul Iași

Joi, 15 martie, ora 12.00 - Colegiul Tehnic ,,Ion Holban” Iaşi

 1. Prezentarea serviciilor educațional - terapeutice oferite de către sistemul de învățământ special și special integrat din județul Iași
 2. Prezentarea serviciilor terapeutic - recuperatorii oferite de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și organizații non guvernamentale din județul Iași

Centrul de zi ,,Stejarul” Iași

Asociaţia Naţională a Surzilor România

Asociaţia Nevăzătorilor

Star of Hope Iaşi

Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România – filiala Iaşi

Fundația Serviciilor Sociale Bethany Iaşi

Fundaţia de Ştiinţă şi Cultură Daco România Iaşi

Fundaţia ,, Ancora Salvării” Iaşi

Vineri, 16 martie, ora 10,30 - Şcoala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iaşi

,,Modalități eficiente de adaptare curriculară” - dezbatere - prof. dr. Mariana Pop, prof. dr. Luciana Frumos, prof. Elena Eigel.

Proiectul ,,Cutia cu surprize”, destinat elevilor din școlile speciale din județul Iași. Este o inițiativă propusă elevilor din școlile de masă care pot dărui elevilor cu CES un altfel de mărțișor.

Rezultatele acestei campanii: 45 de şcoli şi grădiniţe implicate, 243 profesori voluntary, 4351 elevi voluntari. Au benefciat de surprise 4507 elevi din unităţile de învățământ special din judeţul Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.