Zilele Școlii la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 27.11.2020

COMUNICAT DE PRESA

Zilele Școlii la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași

GALERIE
ibraileanu
  • ibraileanu
- +

În perioada 17 - 25 mai 2018, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași desfășoară manifestări cultural-spirituale sub genericul „Zilele Școlii”, celebrând peste un secol de la fondare.

Cu acest prilej sunt organizate activități adresate, în primul rând, comunității din care fac parte școala, părinții, elevii, cadrele didactice, dar și celor care sprijină în mod constant activitatea educativă. Manifestările cuprind:expoziții și prezentări de carte, dialog între generaţii de dascăli, activități sportive, participări cu grupuri de elevi din clasele IX-XI la suita de activități „Scriitori în școli” din cadrul Festivalul Internațional „Poezia la Iași”.

Miercuri, 23 mai, va avea loc la ColegiulNațional „Garabet Ibrăileanu” expoziția și prezentarea de carte sub genericul “G. Ibrăileanu-mentor spiritual”, urmate de un moment religios închinat patronului spiritual al școlii la cimitirul “Eternitatea”.

Joi, 25 mai, se va desfășura activitatea “Dacia literară” - ieri și azi - prezentare și dezbatere moderată de redactorul-șef Călin Ciobotari. În aceeași zi, de la ora 15 va avea loc concursul județean “Democrație și toleranță”.

Vineri, 26 mai, manifestările dedicate “Zilelor Școlii” se vor încheia cu spectacolul artistic „Deschide-mi-te suflet, prin şapte ochi de flaut...”, premierea elevilor care s-au evidențiat la olimpiadele şi concursurile şcolare, precum și cursul festiv al absolvenților claselor a XII-a, promoția 2018.

Activitățile organizate - științifice, artistice, sportive sau de suflet - contribuie la consolidarea parteneriatului școală - familie - comunitate.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Mafia soft care ne papă lună de lună taxele şi impozitele

Dan CONSTANTIN

Mafia soft care ne papă lună de lună taxele şi impozitele

Până când acest sistem de promovare în instituţiile statului nu va fi spart, nu vom putea progresa, nu ne vom putea dezvolta, vom bălti însă în ignoranţă fără să ne dăm seama că taxele şi impozitele noastre merg la rudele, prietenii şi amantele lor.

Filmuletul zilei

opinii

Minciună, adevăr, ficţiune

Alexandru CĂLINESCU

Minciună, adevăr, ficţiune

Fake-news? Termenul desemnează un ghiveci în care intră zvonurile, legendele urbane, teoriile conspiraţioniste, minciunile politice, farsele de prost gust etc. Nici aici, nimic nou sub soare. Singura diferenţă - internetul ca mijloc de difuzare rapidă a informaţiilor, care pot fi adesea false, dar tot internetul e un mijloc extraordinar de verificare a lor (nu degeaba China comunistă controlează internetul).

Termic, hibrid, electric (III)

Neculai SEGHEDIN

Termic, hibrid, electric (III)

De ce lumea cumpără automobile electrice? Pentru că sunt la modă, pentru că sunt nepoluante (nu e chiar aşa!), pentru că sunt simple şi uşor de condus. Dezavantajele sunt costul ridicat, timpul de încărcare al acumulatorului relativ mare şi autonomia redusă.

„Spectacolul” aroganţei

Nicolae CREŢU

„Spectacolul” aroganţei

Între multiplele forme ale nesimţirii, afişate public, cu „panas”, de grobienii parveniţi ai deceniilor postdecembriste, una dintre cele mai mediatizate este cea legată de îmbăţoşatul moft al „beizadelelor”. 

pulspulspuls

Dom’ Vasile şi dom’ Vasilică: atenţie mare la aceştia doi!

Dom’ Vasile şi dom’ Vasilică: atenţie mare la aceştia doi!

Pentru că tot mai multă lume ne întreabă în ultima vreme ce se va alege de partidoiul ieşean după alegerile de săptămâna viitoare şi pe mâna cui va încăpea el, iacătă că l-am convocat de urgenţă la o cafeluţă pe amicul nostru Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, ca să ne spună ce-a mai auzit despre chestiunea asta îmbârligată şi încotoşmănată în mai multe abureli de campanie. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.