Zilele Școlii la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

COMUNICAT DE PRESA

Zilele Școlii la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași

GALERIE
ibraileanu
  • ibraileanu
- +

În perioada 17 - 25 mai 2018, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași desfășoară manifestări cultural-spirituale sub genericul „Zilele Școlii”, celebrând peste un secol de la fondare.

Cu acest prilej sunt organizate activități adresate, în primul rând, comunității din care fac parte școala, părinții, elevii, cadrele didactice, dar și celor care sprijină în mod constant activitatea educativă. Manifestările cuprind:expoziții și prezentări de carte, dialog între generaţii de dascăli, activități sportive, participări cu grupuri de elevi din clasele IX-XI la suita de activități „Scriitori în școli” din cadrul Festivalul Internațional „Poezia la Iași”.

Miercuri, 23 mai, va avea loc la ColegiulNațional „Garabet Ibrăileanu” expoziția și prezentarea de carte sub genericul “G. Ibrăileanu-mentor spiritual”, urmate de un moment religios închinat patronului spiritual al școlii la cimitirul “Eternitatea”.

Joi, 25 mai, se va desfășura activitatea “Dacia literară” - ieri și azi - prezentare și dezbatere moderată de redactorul-șef Călin Ciobotari. În aceeași zi, de la ora 15 va avea loc concursul județean “Democrație și toleranță”.

Vineri, 26 mai, manifestările dedicate “Zilelor Școlii” se vor încheia cu spectacolul artistic „Deschide-mi-te suflet, prin şapte ochi de flaut...”, premierea elevilor care s-au evidențiat la olimpiadele şi concursurile şcolare, precum și cursul festiv al absolvenților claselor a XII-a, promoția 2018.

Activitățile organizate - științifice, artistice, sportive sau de suflet - contribuie la consolidarea parteneriatului școală - familie - comunitate.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.