Zilele Școlii la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

Comunicat de presă

Zilele Școlii la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași

GALERIE
G. Ibraileanu
  • G. Ibraileanu
- +

În perioada 21 - 24 mai 2019, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași desfășoară manifestări cultural-spirituale sub genericul „Zilele Școlii”.

Pentru a marca 120 de ani de la fondarea acestei instituții școlare sunt organizate activități de amploare cu invitați de marca, atât din spațiul ieșean cât și din țară și străinătate. Manifestările cuprind: concerte, expoziții și prezentări de carte, dialog între generaţii de dascăli, simpozion si  concursuri școlare. 

Marti, 21 mai, va avea loc la Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” , începând cu ora 14:00  Concertul în limba franceză al artistului Pierre Donoré, cu participarea Corului „RESONARE” al Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu” Iași și a Corului „VASILIANA” al Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”.

Miercuri, 22 mai,  la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”  va avea loc întâlnirea între  generații de dascăli. 

Joi, 23 mai, se vor desfășura activitățile:  G. Ibrăileanu, mentor spiritual - expoziție și prezentare de carte la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu”, Simpozionul național cu participare internațională „Valențe europene în educație” – deschiderea simpozionului și susținerea lucrărilor în plen la Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi” și Concursul „Valențe europene în educație” – secțiunea „Abilități oratorice și discursive” urmate de un moment religios închinat patronului spiritual al școlii la cimitirul “Eternitatea”.

Vineri, 24 mai, manifestările dedicate “Zilelor Școlii” se vor încheia cu spectacolul artistic „Deschide-mi-te suflet, prin şapte ochi de flaut...”, premierea elevilor care s-au evidențiat la olimpiadele și concursurile școlare, precum și premierea elevilor din cadrul  Concursului „Valențe europene în educație” – secțiunile „Abilități oratorice și discursive” și „Traducere (retroversiune) din /in limba engleza, franceza, italiana si spaniola”. În aceeași zi se va desfasura între orele 12:00 – 14:00 , la  Centrul de Învățare al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Simpozionul național cu participare internațională „Valențe europene în educație” – susținerea lucrărilor pe secțiuni pentru cadre didactice și sesiunea de comunicări științifice ale elevilor. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.