Zilele Școlii la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Comunicat de presă

Zilele Școlii la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași

GALERIE
G. Ibraileanu
  • G. Ibraileanu
- +

În perioada 21 - 24 mai 2019, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași desfășoară manifestări cultural-spirituale sub genericul „Zilele Școlii”.

Pentru a marca 120 de ani de la fondarea acestei instituții școlare sunt organizate activități de amploare cu invitați de marca, atât din spațiul ieșean cât și din țară și străinătate. Manifestările cuprind: concerte, expoziții și prezentări de carte, dialog între generaţii de dascăli, simpozion si  concursuri școlare. 

Marti, 21 mai, va avea loc la Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” , începând cu ora 14:00  Concertul în limba franceză al artistului Pierre Donoré, cu participarea Corului „RESONARE” al Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu” Iași și a Corului „VASILIANA” al Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”.

Miercuri, 22 mai,  la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”  va avea loc întâlnirea între  generații de dascăli. 

Joi, 23 mai, se vor desfășura activitățile:  G. Ibrăileanu, mentor spiritual - expoziție și prezentare de carte la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu”, Simpozionul național cu participare internațională „Valențe europene în educație” – deschiderea simpozionului și susținerea lucrărilor în plen la Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi” și Concursul „Valențe europene în educație” – secțiunea „Abilități oratorice și discursive” urmate de un moment religios închinat patronului spiritual al școlii la cimitirul “Eternitatea”.

Vineri, 24 mai, manifestările dedicate “Zilelor Școlii” se vor încheia cu spectacolul artistic „Deschide-mi-te suflet, prin şapte ochi de flaut...”, premierea elevilor care s-au evidențiat la olimpiadele și concursurile școlare, precum și premierea elevilor din cadrul  Concursului „Valențe europene în educație” – secțiunile „Abilități oratorice și discursive” și „Traducere (retroversiune) din /in limba engleza, franceza, italiana si spaniola”. În aceeași zi se va desfasura între orele 12:00 – 14:00 , la  Centrul de Învățare al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Simpozionul național cu participare internațională „Valențe europene în educație” – susținerea lucrărilor pe secțiuni pentru cadre didactice și sesiunea de comunicări științifice ale elevilor. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.