anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Advertorial

Ziua Carierei la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iaşi

GALERIE
20170223_101912DSCN3463
 • 20170223_101912
 • DSCN3463
- +

Joi, 18 mai 2017, între orele 10.00 şi 17.00, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iaşi organizează Ziua Carierei în incinta Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iaşi şi la Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi, Filiala „Ion Creangă”.


Evenimentul se integrează în Zilele Şcolii - 2017 şi îşi propune să contribuie la dezvoltarea abilităţilor de explorare a alternativelor educaţionale şi ocupaţionale necesare pentru luarea unei decizii optime de carieră.

Programul zilei va fi structurat pe 3 paliere acţionale:

•    Un schimb de experienţă şi bune practici sub titlul „Proiectele Erasmus+, oportunităţi de orientare în carieră”, adresat elevilor claselor IX- XI, care se va desfăşura în intervalul 10.00 - 12.00 în sala de festivităţi a Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iaşi şi care va avea ca invitaţi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, precum şi ai Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi;

•    O bibliotecă vie cu titlul „Biblioteca e vie. Cărţile pot vorbi!”, adresată elevilor claselor IX- XI, care se va desfăşura la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” Iaşi (Casa Sindicatelor), în intervalul 13.00 – 17.00 şi care va reuni pe rafturile sale 11 „cărţi vii”, specialişti în medicină, drept, relaţii publice, servicii psihosociale, actori, artişti plastici, politişti etc.;

•    Dezbateri cu tema „Cum să te faci ce vrei tu când vei fi mare?”, adresate elevilor claselor V- VII şi la care vor fi invitaţi părinţi şi profesionişti în diferite domenii de activitate.

Ne dorim ca elevii noştri să cunoască oameni-model, oameni cu poveşti de viaţă şi de carieră care reflectă un mod autentic de a-şi trăi viaţa şi care au deschiderea de a împărtăşi din învăţămintele lor. Sperăm, în acest fel, să-i provocăm să-şi planifice viitorul şi cariera şi să-şi stabilească priorităţile, să fie mai bine pregătiţi pentru a răspunde nevoilor tot mai mari de adaptabilitate pe piaţa muncii”, a declarat doamna Manuela COŢOFAN, director al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iaşi.

Pentru multe detalii şi informaţii referitoare la organizarea acestui eveniment:

Prof. Manuela COŢOFAN

e-mail: vasile_alecsandri_iasi@yahoo.com

tel. / fax. 0332/418760 (secretariat)

tel. 0232/218241, 0733/680068 (director)
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.