Ziua făcea vizite îmbrăcat la patru ace, iar noaptea revenea cu cagula pe faţă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Ziua făcea vizite îmbrăcat la patru ace, iar noaptea revenea cu cagula pe faţă

GALERIE
hot cagula
 • hot cagula
- +

Un ieşean a împletit pasiunea cu munca până a ajuns în pragul puşcăriei. În calitate de agent comercial al unei firme de distribuţie, bătea coclaurile judeţului pentru a face încasări. Cu această ocazie, îşi stabilea ţintele pe care avea să le atace ca hoţ. În „afacere” şi-a cooptat şi un cunoscut, pentru a-l ajuta la cărat. În funcţie de volumul estimat al jafului, foloseau fie automobilul BMW înregistrat pe numele mamei hoţului, fie o autoutilitară Mercedes închiriată de acesta. Cei doi au reuşit să dea 11 spargeri în doar două luni.

 

Prima lovitură a fost dată de Marius Sam şi Daniel Iordache cu câteva zile înaintea Crăciunului trecut. Hoţii au tăiat lacătele de la poarta de acces pe terenul aferent unui service din Iaşi. Acolo se găseau trei barăci pe care le-au spart, furând 8 truse de chei tubulare şi alte unelte, un cric hidraulic, şase cutii cu piese auto second-hand, două capre pentru ridicat autoturisme, un ciocan demolator, un xerox defect, două imprimante nefuncţionale şi altele, în valoare totală de 7.000 de lei. La a doua spargere, cei doi au forţat uşa unei locuinţe din Ţigănaşi, de unde au furat 4.000 de euro, un televizor, un laptop, un covor, haine şi genţi de damă.

În apropierea Revelionulu, cei doi au tăiat gardul unui magazin, furând dintr-o rulotă aflată în curte o drujbă, o canistră de 20 litri de motorină, un DVR 200 de lei, dar şi o cheie pentru autoutilitara Mercedes. În noaptea de 1/2 ianuarie, au spart locuinţa de serviciu a cantonierului forestier din Poiana, furând un televizor cu diagonala de 100 cm, un decodor, 300 de euro, două perechi de adidaşi, 12 canistre a 20 de litri cu motorină, o canistră cu benzină şi alta cu ulei. O noapte mai târziu, au spart un magazin de cartier din Iaşi. De acolo au plecat cu cei 400 de lei din casa de marcat, o tabletă Huawei M5, dar şi cu ţigări, în valoare totală de 14.000 lei. Dintr-un autocar parcat într-o curte din bulevardul Chimiei nu au putut fura decât motorina din rezervor. La fel, dintr-un cap de tir parcat pe un teren din Uricani, de unde au sustras 150 litri de motorină şi trei canistre goale.

Cel mai important jaf a fost făcut dintr-o hală din fostul canton Tomeşti. De acolo, hoţii au furat aproximativ 180 de uşi din MDF, în valoare totală de 18.000 de lei. Cei doi au „spart” până şi un cort instalat de un comerciant în centrul satului Miroslava, de unde au furat un cântar electronic, patru sticle de ulei, două coşuri cu clementine şi mai multe sticle de vin. Bunurile furate erau vândute de cei doi sau pur şi simplu împărţite între ei. Bunurile mai greu vandabile erau depozitate temporar în locuinţa abandonată a bunicilor materni ai lui Sam ori într-un spaţiu închiriat de acesta în comuna Ruginoasa, unde îşi deschisese un magazin alimentar. Aici aveau să fie găsite clementinele furate din Miroslava.

Cei doi au fost identificaţi şi reţinuţi după ce unele bunuri furate au fost recunoscute de foştii proprietari. Ei au fost trimişi în judecată pentru 11 fapte de furt calificat. Marius Sam a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei ieşene la 3 ani de închisoare. Iordache a primit o condamnare ceva mai severă, respectiv 4 ani de închisoare, judecătorii reţinând faptul că acesta dădea de regulă spargerile, Sam aşteptându-l în maşină. Cei doi au declarat apel împotriva sentinţei, contestaţia lor urmând să fie judecată luna viitoare. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X