anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, la Casa Muzeelor din Iaşi

GALERIE
club-carte
  • club-carte
- +

Vineri, 27 ianuarie 2023, la Casa Muzeelor din Iași va fi marcată Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, printr-o ediție specială a clubului de carte „Reading is cool 4 teens”. Întâlnirea are loc la Casa Muzeelor, începând cu ora 11:00 și are în centru cartea „Omul în căutarea sensului vieții. Ediția pentru tineri cititori”, scrisă de Victor Frankl.

Discuțiile din cadrul evenimentului vor fi moderate de Sînziana Bălțătescu, iar invitatul acestei ediții este asist. univ. dr. Dan-Alexandru Săvoaia, de la Facultatea de Istorie din cadrul Universitatății „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Evenimentul este unul deschis. Tinerii și adolescenții sunt invitați să participe și să deschidă ușa trecutului, să ridice întrebări și să problematizeze ororile istoriei. După dezbatere, participanții sunt invitați să parcurgă interactiv Muzeul Pogromului de la Iași, fiind ghidați de Ioana Leontioaia, educatoare muzeală, și Andreea Ursache, custode al Muzeului Național al Literaturii Române din Iași.

„Omul în căutarea sensului vieții” este un volum al cărui nucleu e alcătuit din propria experiență a autorului, care inițial fără să vrea, apoi în mod conștient, a devenit propriul lui obiect de studiu. În cei trei ani cât a stat în Auschwitz, Frankl, cu un simț al realității mai mult decât dezvoltat, ajunge să conștientizeze tot ceea ce trăiește. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.