Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 10.12.2023

Ziua Mediului marcată printr-un eveniment unic de Consiliul Județean Iași (P)

GALERIE
iasi_mai_verde
  • iasi_mai_verde
- +

Pe 5 iunie, de Ziua Mediului, la inițiativa Consiliului Județean Iași, iubitorii de cultură vor putea gratuit trei muzee din Iași Muzeul „Vasile Pogor”, Casa Dosoftei și Casa Muzeelor pe baza unui bilet verde. Acesta va putea fi obținut de fiecare dintre ieșeni dacă vor aduce în schimb 5 deșeuri reciclabile din categoria plastic (pet-uri), aluminiu (doze de bere sau suc) și sticlă (ambalaje de sticlă).

Alături de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Iași și Muzeul Național al Literaturii Române, administrația liberală de la Consiliul Județean Iași continuă faptele bune pentru mediu și aduce în fața ieșeni o nouă oportunitate de a face parte activ din cadrul campaniei „Iași mai Verde”.

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași:Grija față de mediul înconjurător trebuie să devină un stil de viață pentru ca, prin acțiuni zilnice, să contribuim la protejarea locurilor din jurul nostru și a naturii. Momente precum Ziua Mondială a Mediului, Ziua Pământului, Ziua Internațională a Pădurilor și alte ocazii asemănătoare sunt semnalul nostru de alarmă: trebuie să acționăm și trebuie să acționăm acum pentru viitorul planetei. Este mai ușor decât ne imaginăm să facem fapte bune pentru mediu, să aruncăm deșeurile separat acolo unde le este locul, să nu le lăsăm în natură, unde vor deveni surse de poluare pentru apă, pământ, păduri și, în final, ne vor afecta tot nouă calitatea vieții. Pe 5 iunie, deschidem larg ușile muzeelor emblemă ale Iașului și cred că este cel mai frumos mod de a le mulțumi ieșenilor care țin la mediul înconjurător și sprijină colectarea selectivă. În același timp, va fi o lecție valoroasă în special pentru copii, dar și pentru adulți, pentru că schimbarea începe de la conștientizare.”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se schimbă fotbalul, monşer!

Nicolae GRECU

Se schimbă fotbalul, monşer!

Timp de trei sferturi de secol regula ofsaidului a fost singura modificare de regulament. Apoi revoluţia permanentă şi-a început rostogolirea.

opinii

Monica Lovinescu comemorată la Iași (II)

Eugen MUNTEANU

Monica Lovinescu comemorată la Iași (II)

În partea a doua a articolului sunt oferite câteva informații referitoare la un recent colocviu aniversar organizat de Institutul de Filologie Română „Alexandru Philippide”, Facultatea de Litere a Universității ieșene și Biblioteca Filialei din Iași a Academiei Române.

Administraţia fricii

arh. Ionel OANCEA

Administraţia fricii

Ȋncet, dar sigur, o dată cu atenuarea până la dispariţie a valului aproape revoluţionar al căderii dictaturii şi al entuziasmului generat de el, o stare de inerţie ȋnvârtoşată, crâncenă, se ȋnstăpâneşte ȋn treburile publice. Iniţiala, romantica speranţă a mai binelui – venim aproape toţi, nu-i aşa, din lumea ȋntunericului celui mai din afară –, capabilă să anime disputele, ideile, viziunile, s-a constipat inexplicabil. 

Două destine de aristocraţi ai spiritului

Alexandru CĂLINESCU

Două destine de aristocraţi ai spiritului

Bibliotecară la Biblioteca Centrală Universitară din Iaşi, Laura Guţanu se specializase în alcătuirea de bibliografii, dar era atrasă şi de personaje ieşite din comun, făcând parte – de regulă – din aristocraţia românească.

pulspulspuls

Se anunţă o posibilă mare bombiţă la partidoiul ieşean? Aşa spun cei cu antenele îndreptate spre Capitală

Se anunţă o posibilă mare bombiţă la partidoiul ieşean? Aşa spun cei cu antenele îndreptate spre Capitală

Aşa cum anunţat încă de ieri, am zic că pe astăzi, zi cu dezlegare la peşte, vin şi undelemn fiind, plus că e Zămislirea Sfintei Fecioare Maria în cărindariul ortodox, să vorbim olecuţă despre ce se mai întâmplă la partidoiul ieşean. 

Caricatura zilei

Chirica și banii aruncați pe Campionatul Esports

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri