Ziua Naţională va avea azi 20 minute
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 27.01.2021

Ziua Naţională va avea azi 20 minute

Atât este alocat festivităţii oficiale, în contextul pandemiei n publicul nu este încurajat să participe.

GALERIE
zi nationala Iasi
  • zi nationala Iasi
- +

Autorităţile locale şi judeţene vor marca ziua de 1 Decembrie printr-o scurtă manifestare, care va avea loc în faţa Statuii Regelui Ferdinand I, amplasată în faţa sediului Primăriei. 

În premieră, la ceremonialul depunerii de coroane, întreaga administraţie ieşeană (Primăria, Consiliul Judeţean şi Instituţia Prefectului) va depune o singură coroană de flori. Evenimentul este programat să dureze mai puţin de 30 minute, iar numărul de invitaţi va fi limitat: la manifestare vor participa liderii administrativi ai Iaşului, reprezentanţi ai garnizoanei, ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi manageri de unităţi spitaliceşti. Autorităţile locale nu încurajează participarea publicului larg la eveniment, în condiţiile pandemiei Covid-19.

De asemenea, nici parlamentari sau alţi politicieni nu vor participa. Spre comparaţie cu anii trecuţi, autorităţile nu vor mai organiza masa cu mâncăruri tradiţionale şi nici nu este programată o paradă militară. Potrivit purtătorului de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Ovidiu Mihăiuc, manifestarea va cuprinde intonarea imnului naţional de către fanfara garnizoanei, un scurt ceremonial religios şi depuneri de coroane.

Faţă de anii precedenţi, nu vor avea loc discursuri ale oficialităţilor, şi, de asemenea, se vor depune doar două coroane de flori: una din partea întregii administraţiei ieşene şi cealaltă din partea garnizoanei. În cadrul manifestării, se vor acorda şi distincţii către managerii de spitale, în contextul efortului depus de personalul angajat din sistemul sanitar în lupta pentru combaterea răspândirii bolii infecţioase Covid-19. „Evenimentul va începe la ora 12 şi va fi o ceremonie simplă. Întreaga manifestare va ţine în jur de maximum 20 de minute”, a declarat purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului. În seara zilei, vor mai avea loc două momente: arborarea Drapelului Naţional pe turnul central al Palatului Culturii şi aprinderea sistemul de iluminat festiv. În ceea ce priveşte ultimul eveniment, Primăria nu a anunţat o manifestare similară cu anii trecuţi, în ideea de a nu favoriza o supraaglomerare a zonei centrale a Iaşului. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Summitul democraţiilor

Lucian DÎRDALA

Summitul democraţiilor

Mai ales dacă summitul democraţiilor va prefaţa forme durabile de cooperare, singura modalitate de evitare a cacofoniei va fi aceea ca Washingtonul să recurgă la metode mai vechi şi mai puţin ortodoxe de obţinere a consensului, cum ar fi plăţile colaterale şi exprimările mai răstite.

Filmuletul zilei

opinii

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

Conferinţa

Radu PĂRPĂUȚĂ

Conferinţa

Conferinţa se poate intitula cam aşa: Protuberanţele adâncurilor la clasicii moderni sau De la parabolicul inteligenţei prezumţioase la trăirea abisalului echivoc (jur că titlul e autentic). Cred că nu ar fi de lepădat nici Influenţa stâlpilor de telegraf asupra ciclului menstrual la raţe sau, şi mai bine, Influenţa paralelismului şinelor de cale ferată asupra ciclului menstrual la ciorile de pe traverse.

Felicia Donceanu

Alex VASILIU

Felicia Donceanu

Prezenţa sporadică a muzicii academice româneşti în repertoriile filarmonicilor şi teatrelor lirice din ţară este, din 1990 până acum, o realitate. Câte o aniversare sau comemorare, o întâmplare, prezenţa rară a unui compozitor la pupitrul orchestrei simfonice din ţară pentru a oferi publicului o lucrare proprie (Sabin Păutza) mai aduc aminte publicului că în România există o cultură muzicală de excepţională valoare. Un nume care ar merita cu prisosinţă să fie mai bine cunoscut este al Feliciei Donceanu.

pulspulspuls

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Gata, încă una şi mă duc, vorba reclamei: azi am zis să închidem în sfârşit subiectul spumos al banalului chişleac de pe augusta persoană e lui Peni Hill, vorba unui amic, dar nu înainte de a vă mai spune una mică, prin ricoşeu, despre acest tratament lactat în zi festivă. 

Caricatura zilei

Ivermectină

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.