Comunicat de presă

„Ziua porților deschise europene” la Camerele Notarilor Publici, sediile principale şi sediile secundare judeţene

miercuri, 19 octombrie 2016, 01:50
2 MIN
 „Ziua porților deschise europene” la Camerele Notarilor Publici, sediile principale şi sediile secundare judeţene

Uniunea Națională a Notarilor Publici din România (UNNPR) organizează în data de 25 octombrie 2016, „Ziua porților deschise europene” la Camerele Notarilor Publici, sediile principale şi sediile secundare judeţene.
 

Plecând de la proiectul inițiat de Uniunea Națională a Notarilor Publici din România “Ziua porților deschise”, Consiliul Notariatelor din Uniunea Europeană (CNUE) a luat inițiativa organizării Zilei porților deschise europene, în 25 octombrie 2016, dată ce coincide cu Ziua Justiției Europene. Evenimentul urmează să fie organizat de toate notariatele din Uniunea Europeană.

În această conjunctură, UNNPR organizează, în data de 25 octombrie 2016, “Ziua porţilor deschise europene” împreună cu Camera Notarilor Publici Iași şi în parteneriat cu Asociaţia InfoCons.

Cu prilejul acestui eveniment notarii publici vor oferi publicului informații gratuite pe teme notariale. Consultanţa juridică în materie notarială poate să privească aspecte/problematici din: procedura succesorală notarială, lichidarea pasivului succesoral, procedura divorţului, redactarea înscrisurilor cu conţinut juridic, autentificarea înscrisurilor, legalizarea copiilor de pe înscrisuri, efectuarea şi legalizarea traducerilor, eliberarea de duplicate de pe acte, numirea custodelui sau a curatorului special, primirea în depozit a bunurilor, a înscrisurilor şi a documentelor prezentate de părţi, precum şi a sumelor de bani, a altor bunuri, înscrisuri sau documente găsite cu ocazia inventarului succesoral.

Acţiunea „Ziua porţilor deschise europene” se va desfăşura la Camerele Notarilor Publici, sediile principale şi sediile secundare judeţene. Programul de acordare a consultaţiilor va fi între orele 9.00 şi 13.00.

Sediile la care va avea loc acțiunea “Ziua porţilor deschise europene” în cadrul Camerei Notarilor Publici Iași sunt:
–    sediul principal din municipiul Iași, str. Maior Eremia Popescu nr. 13, județul Iași;
–   sediul secundar din municipiul Vaslui, str. Peneș Curcanul, bl. 237, sc. A, ap. 1, parter, județul Vaslui.

Lista completă a sediilor la care se va acorda consultanţă, precum şi adresele acestora, o puteţi găsi accesând site-ul UNNPR http://www.uniuneanotarilor.ro/

Ca și celelalte evenimente de acest gen, acţiunea “Ziua porţilor deschise europene”, este realizată în baza Protocolului de Colaborare încheiat între UNNPR şi Asociația InfoCons și reprezintă o etapă a unui plan amplu iniţiat de cele două instituţii de educare şi informare a cetăţenilor cu privire la serviciile notariale.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:

Uniunea Națională a Notarilor Publici din România
General Berthelot nr. 41, sector 1, cod 010164, BUCUREŞTI – ROMÂNIA
Tel. +(40)21-313.99.20; 021-313.99.23; 021-313.99.37; 021-313.99.41
Fax: +(40)21-313.99.10
Email:
secretariat@unnpr.ro
http://www.uniuneanotarilor.ro/

Camera Notarilor Publici Iași
Maior Eremia Popescu nr. 13, cod 700397, IAȘI – ROMÂNIA
Tel. +(40)232-23.17.46
Fax: +(40)232-22.99.04
Email: cnpiasi@gmail.com
http://www.cnpiasi.ro/
 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii