Zona „Trei Sarmale“ se schimbă la faţă: apare şi un hotel alături
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

duminica, 17.10.2021

Zona „Trei Sarmale“ se schimbă la faţă: apare şi un hotel alături

GALERIE
Trei Sarmale
  • Trei Sarmale
- +

Primăria a publicat ieri detalii din Planul Urbanistic Zonal propus de proprietarii imobilului şi ai terenului din zonă, aproape jumătate de hectar. Hanul „Trei Sarmale“ clădire simbol a Iaşului, nu se află pe lista monumentelor istorice.

Lângă Hanul „Trei Sarmale“ va fi construit un hotel. Primăria a publicat ieri detalii din Planul Urbanistic Zonal (PUZ) propus de proprietarii imobilului, respectiv firma Fio Grup Company SRL. Societatea are la dispoziţie o suprafaţă de aproape 4.700 mp, iar terenul a fost împărţit în două unităţi teritoriale de referinţă (UTR).

Acces de pe străzi diferite

Actuala clădire a Hanului „Trei Sarmale“ va fi reabilitată şi refuncţionalizată, în condiţiile în care va fi păstrat regimul existent de înălţime. În schimb, în imediata apropiere a hanului, spre şoseaua Bârnova, va fi ridicată o nouă construcţie cu funcţiunea mixtă de hotel şi locuinţe, potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea PUZ. Noul imobil va avea două niveluri în subsol (parcări subterane), parter, două etaje şi un etaj retras, iar clădirea va avea o înălţime de aproximativ 19 metri. În timp ce accesul la Hanul „Trei Sarmale“ va fi făcut dinspre şoseaua Bucium, la viitorul hotel accesul va fi asigurat din şoseaua Bârnova. „UTR 1 (clădirea hanului, n.r.) deserveşte reparaţiilor capitale, refuncţionalizării şi extinderii clădirii Han Trei Sarmale. UTR 2 deserveşte clădirii cu funcţiune mixtă de cazare în regim hotelier şi locuinţe ce va adăposti la nivelul parterului spaţii comerciale“, se arată în proiectul de hotărâre. În prezent, din suprafaţa de 4.683 mp, construcţiile existente ocupă o suprafaţă de 1.013 mp, dar, în urma aprobării PUZ-ului propus, suprafaţa terenului ocupat de construcţii va creşte la 2.418 mp.

Proiect de PUZ supus consultării publice

Deocamdată, proiectul de PUZ este supus consultării publice şi urmează să intre în dezbaterea Comisiei de urbanism şi, ulterior, în plenul Consiliului Local. Fio Grup Company SRL, patronată de omul de afaceri Marian Panainte, a achiziţionat Hanul „Trei Sarmale“ la o licitaţie organizată în vara anului trecut. Preţul de achiziţie a fost 2,9 milioane lei. Imobilul din Bucium a fost construit în anii 1970 şi nu este inclus pe lista monumentelor istorice, însă, de-a lungul timpului, clădirea a devenit un simbol al Iaşului. Firma Fio Grup Company SRL a fost înfiinţată în anul 2008 şi are sediul social în Hărpăşeşti. În 2016, societatea a avut o cifră de afaceri 2,56 milioane lei şi un profit de 271.755 lei, la un număr mediu de 7 angajaţi. Administratorul Fio Grup, Marian Panainte, controlează şi firma de construcţii Expert Construct Grup Trans SRL, societate ce a avut, în 2016, o cifră de afaceri de aproape un sfert de milion de lei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Drum bun, cale bătută

Nicolae GRECU

Drum bun, cale bătută

Dacă Mirel Rădoi nu poate fi întors la echipa naţională pentru probabilele meciuri de baraj, FRF poartă o mare parte de vină.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (VIII)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (VIII)

A venit acum momentul ca să dedic câteva paragrafe admirabilei lotci lipoveneşti, indisolubil legată în memoria mea afectivă de explorarea apelor Dunării, pentru pescuit sau în alte scopuri.

Câteva notiţe la final de pelerinaj

pr. Constantin STURZU

Câteva notiţe la final de pelerinaj

Într-un context atât de dificil pentru ţară, era firesc să întâmpine extrem de multe provocări şi gazdele pelerinilor Sfintei Cuvioase Parascheva.

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Sfântul Augustin (354-430) arăta că într-o societate există laolaltă, însă fără amestecare, o cetate terestră, imperfectă şi coruptă, şi o Cetate Celestă, superioară din toate punctele de vedere. Cetăţeanul trebuie să se supună rigorilor autorităţii laice până acolo unde moralitatea creştină a acestuia este încălcată. 

pulspulspuls

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Pentru că tot a făcut Şoşoaca cinste târgului care a ales-o anul trecut senatoare, venind la hramul Sfintei şi făcând şi olecuţă de circ, am zic că nu ar strica să vă prezentăm o fotografie mai de arhivă, din colecţia rară, că ar fi multe de comentat şi, mai ales, de băgat la cap dacă vrem să ştim de unde şi de către cine ne-a fost paraşutată pe listeaceastă revelaţie politică. 

Caricatura zilei

Artificii

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.