anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 25.09.2022

Zona „Trei Sarmale“ se schimbă la faţă: apare şi un hotel alături

GALERIE
Trei Sarmale
 • Trei Sarmale
- +

Primăria a publicat ieri detalii din Planul Urbanistic Zonal propus de proprietarii imobilului şi ai terenului din zonă, aproape jumătate de hectar. Hanul „Trei Sarmale“ clădire simbol a Iaşului, nu se află pe lista monumentelor istorice.

Lângă Hanul „Trei Sarmale“ va fi construit un hotel. Primăria a publicat ieri detalii din Planul Urbanistic Zonal (PUZ) propus de proprietarii imobilului, respectiv firma Fio Grup Company SRL. Societatea are la dispoziţie o suprafaţă de aproape 4.700 mp, iar terenul a fost împărţit în două unităţi teritoriale de referinţă (UTR).

Acces de pe străzi diferite

Actuala clădire a Hanului „Trei Sarmale“ va fi reabilitată şi refuncţionalizată, în condiţiile în care va fi păstrat regimul existent de înălţime. În schimb, în imediata apropiere a hanului, spre şoseaua Bârnova, va fi ridicată o nouă construcţie cu funcţiunea mixtă de hotel şi locuinţe, potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea PUZ. Noul imobil va avea două niveluri în subsol (parcări subterane), parter, două etaje şi un etaj retras, iar clădirea va avea o înălţime de aproximativ 19 metri. În timp ce accesul la Hanul „Trei Sarmale“ va fi făcut dinspre şoseaua Bucium, la viitorul hotel accesul va fi asigurat din şoseaua Bârnova. „UTR 1 (clădirea hanului, n.r.) deserveşte reparaţiilor capitale, refuncţionalizării şi extinderii clădirii Han Trei Sarmale. UTR 2 deserveşte clădirii cu funcţiune mixtă de cazare în regim hotelier şi locuinţe ce va adăposti la nivelul parterului spaţii comerciale“, se arată în proiectul de hotărâre. În prezent, din suprafaţa de 4.683 mp, construcţiile existente ocupă o suprafaţă de 1.013 mp, dar, în urma aprobării PUZ-ului propus, suprafaţa terenului ocupat de construcţii va creşte la 2.418 mp.

Proiect de PUZ supus consultării publice

Deocamdată, proiectul de PUZ este supus consultării publice şi urmează să intre în dezbaterea Comisiei de urbanism şi, ulterior, în plenul Consiliului Local. Fio Grup Company SRL, patronată de omul de afaceri Marian Panainte, a achiziţionat Hanul „Trei Sarmale“ la o licitaţie organizată în vara anului trecut. Preţul de achiziţie a fost 2,9 milioane lei. Imobilul din Bucium a fost construit în anii 1970 şi nu este inclus pe lista monumentelor istorice, însă, de-a lungul timpului, clădirea a devenit un simbol al Iaşului. Firma Fio Grup Company SRL a fost înfiinţată în anul 2008 şi are sediul social în Hărpăşeşti. În 2016, societatea a avut o cifră de afaceri 2,56 milioane lei şi un profit de 271.755 lei, la un număr mediu de 7 angajaţi. Administratorul Fio Grup, Marian Panainte, controlează şi firma de construcţii Expert Construct Grup Trans SRL, societate ce a avut, în 2016, o cifră de afaceri de aproape un sfert de milion de lei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Povestea vorbei de antrenor

Nicolae GRECU

Povestea vorbei de antrenor

Înţelepciunea populară ilustrată în fotbalul nostru cel de toate zilele.

opinii

Domnule președinte Iohannis, stopați falimentarea învățământului public românesc!

Eugen MUNTEANU

Domnule președinte Iohannis, stopați falimentarea învățământului public românesc!

Textul de mai jos reprezintă o scrisoare deschisă adresată domnului Klaus Iohannis, președintele României, care este îndemnat să respingă proiectul de reformă a învățământului.

Cauzele „Marii Îmbogățiri” a Europei occidentale moderne (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cauzele „Marii Îmbogățiri” a Europei occidentale moderne (I)

Cum dăm afară elefantul care a pătruns neinvitat în casele noastre

Dan CONSTANTIN

Cum dăm afară elefantul care a pătruns neinvitat în casele noastre

Facturile mari la energie nu creează decât frustrări în rândul populaţiei, fustrări care în viitor şi nu unul tocmai îndepărtat se pot transforma în revolte şi haos cu toate consecinţele nefaste ce ţin de aceste mişcări necontrolate.

pulspulspuls

Barosani ieşeni dependenţi de păcănenele. Toacă zeci de mii de lei pe noapte

Barosani ieşeni dependenţi de păcănenele. Toacă zeci de mii de lei pe noapte

Ehehe, băbăeţ şi bă fetiţe, apăi dacă voi credeaţi că boala asta a păcănelelor sau altor jocuri de noroc e doar una de tinerei duşi de-acasă sau cu floricele de porumb în căpăţână, apăi să ştiţi că treburile nu stau chiar aşa. 

Caricatura zilei

Trafic

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.