anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 10.08.2022

Zona din oraş în care nu ţi-ai dori să trăieşti

GALERIE
aglomeratie pd piatra5
 • aglomeratie pd piatra5
- +
Podu de Piatră este cea mai poluată zonă din Iaşi. Ea este urmată îndeaproape de Tătăraşi-Oancea.

 

Cea mai poluată zonă din Iaşi rămâne Podu de Piatră, susţin reprezentanţii Agenţiei de Protecţia Mediului Iaşi, urmată îndeaproape de Tătăraşi-Oancea. “Înregistrăm frecvent depăşiri datorită traficului auto din zonă, în special în cazul monoxidului de carbon şi a benzenului”, au precizat specialişti din cadrul APM Iaşi. Totuşi, reprezentanţii instituţiei au transmis ieşenilor că indicatorii se menţin în limite normale, sub valoarea maximă admisă care ar dăuna sănătăţii. S-au înregistrat depăşiri şi la Staţia din Copou, unde altădată aerul era mult mai curat. Traficul din zonă şi îndeosebi apariţia unor noi ansambluri de locuinţe au contribuit la schimbarea calităţii aerului din zonă. “În luna septembrie, emisiile de poluanţi în atmosferă raportate de agenţii economici, conform cerinţelor din autorizaţia integrată de mediu, nu au depăşit valorile impuse”, a declarat Galea Temneanu, purtătorul de cuvânt al instituţiei ieşene. Măsurătorile efectuate în cele 5 staţii de monitorizare pentru dioxid de sulf au indicat o calitate corespunzătoare a aerului în raport cu acest poluant în judeţul Iaşi, pentru protecţia sănătăţii umane. Situaţia staţiilor lasă însă de dorit. Ca urmare a defecţiunilor la analizorul de dioxid de sulf, nu au fost efectuate măsurări pentru acest indicator în staţia de trafic din Podu de Piatră. Probleme au mai întâmpinat specialiştii instituţiei la culegerea datelor privind dioxidul de azot, respectiv monoxidul de carbon, analizoarele fiind defecte în staţiile Podu de Piatră, Copou-Sadoveanu şi Tomeşti. Astfel, doar din trei staţii s-au putut culege informaţii privind aceşti indicatori. „Datorită bugetului restrâns, nu se pot face în acest an lucrări de înlocuire a pieselor defecte sau de mentenanţă. Spre deosebire de alte judeţe, avem de întreţinut şase staţii de monitorizare a calităţii aerului”, susţin oficialii APM. Potrivit Agenţiei Europene de Mediu, în anul 2008, oraşul cu cel mai poluat aer era Iaşul cu 54 µg/m3 (microgram pe metru cub de aer), urmat de Timişoara cu 51 µg/m3 şi Craiova cu 49 µg/m3. Bucureştiul ocupa locul patru în această listă fiind urmat de Botoşani, Bacău, Oradea, Buzău şi Galaţi.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (I)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (I)

Astăzi, indiferent dacă vorbim de relaţia SUA - Rusia sau de cea între SUA şi China, toată lumea are scenarii de victorie, în caz de război, chiar şi în ipoteza în care s-ar ajunge la o folosire limitată a armamentelor nucleare.

opinii

Inteligenţa politehnică

Florin CÎNTIC

Inteligenţa politehnică

A trecut insuficient comentat un excepţional interviu pe care Toni Hriţac i l-a luat lui Cristian Tudor Popescu. Cum eu am căzut pe gânduri privindu-l, simt nevoia să scriu.

Despre război şi liceul militar

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre război şi liceul militar

Eram în clasa a 8-a, când în clasa noastră a venit un maior. Nu-i mai ţin minte numele, probabil că nici nu i l-am cunoscut. Umbla prin şcoli şi recruta elevi pentru a da examen la liceul militar din Câmpulung Moldovenesc. 

Lumini şi umbre în mass-media românească

Alex VASILIU

Lumini şi umbre în mass-media românească

Mai demult am fost surprins auzind opinia hotărâtă a unui fost coleg de redacţie: educaţia, cultura se face în şcoală, acasă, nu la radio şi televiziune, aceste instituţii având doar menirea să informeze, să distreze. 

pulspulspuls

Iată scenariul revenirii lui MRU în politică, prin intermediul unui ocol pe la primăria Iaşului

Iată scenariul revenirii lui MRU în politică, prin intermediul unui ocol pe la primăria Iaşului

Două vorbe despre MRU şi şansele sale la cea mai înaltă funcţie în târg, dragi telespectatori, vorbe care s-au desprins din luările de cuvânt ale participanţilor la şcoala politică de vară de pe Bahlui, care a avut loc săptămâna trecută, seara, pe răcoare, pe terasa unei cunoscute berării din târg. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.