Zona din oraş în care nu ţi-ai dori să trăieşti
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Zona din oraş în care nu ţi-ai dori să trăieşti

GALERIE
aglomeratie pd piatra5
  • aglomeratie pd piatra5
- +
Podu de Piatră este cea mai poluată zonă din Iaşi. Ea este urmată îndeaproape de Tătăraşi-Oancea.

 

Cea mai poluată zonă din Iaşi rămâne Podu de Piatră, susţin reprezentanţii Agenţiei de Protecţia Mediului Iaşi, urmată îndeaproape de Tătăraşi-Oancea. “Înregistrăm frecvent depăşiri datorită traficului auto din zonă, în special în cazul monoxidului de carbon şi a benzenului”, au precizat specialişti din cadrul APM Iaşi. Totuşi, reprezentanţii instituţiei au transmis ieşenilor că indicatorii se menţin în limite normale, sub valoarea maximă admisă care ar dăuna sănătăţii. S-au înregistrat depăşiri şi la Staţia din Copou, unde altădată aerul era mult mai curat. Traficul din zonă şi îndeosebi apariţia unor noi ansambluri de locuinţe au contribuit la schimbarea calităţii aerului din zonă. “În luna septembrie, emisiile de poluanţi în atmosferă raportate de agenţii economici, conform cerinţelor din autorizaţia integrată de mediu, nu au depăşit valorile impuse”, a declarat Galea Temneanu, purtătorul de cuvânt al instituţiei ieşene. Măsurătorile efectuate în cele 5 staţii de monitorizare pentru dioxid de sulf au indicat o calitate corespunzătoare a aerului în raport cu acest poluant în judeţul Iaşi, pentru protecţia sănătăţii umane. Situaţia staţiilor lasă însă de dorit. Ca urmare a defecţiunilor la analizorul de dioxid de sulf, nu au fost efectuate măsurări pentru acest indicator în staţia de trafic din Podu de Piatră. Probleme au mai întâmpinat specialiştii instituţiei la culegerea datelor privind dioxidul de azot, respectiv monoxidul de carbon, analizoarele fiind defecte în staţiile Podu de Piatră, Copou-Sadoveanu şi Tomeşti. Astfel, doar din trei staţii s-au putut culege informaţii privind aceşti indicatori. „Datorită bugetului restrâns, nu se pot face în acest an lucrări de înlocuire a pieselor defecte sau de mentenanţă. Spre deosebire de alte judeţe, avem de întreţinut şase staţii de monitorizare a calităţii aerului”, susţin oficialii APM. Potrivit Agenţiei Europene de Mediu, în anul 2008, oraşul cu cel mai poluat aer era Iaşul cu 54 µg/m3 (microgram pe metru cub de aer), urmat de Timişoara cu 51 µg/m3 şi Craiova cu 49 µg/m3. Bucureştiul ocupa locul patru în această listă fiind urmat de Botoşani, Bacău, Oradea, Buzău şi Galaţi.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.