Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

miercuri, 29.11.2023

Zona din oraş în care nu ţi-ai dori să trăieşti

GALERIE
aglomeratie pd piatra5
  • aglomeratie pd piatra5
- +
Podu de Piatră este cea mai poluată zonă din Iaşi. Ea este urmată îndeaproape de Tătăraşi-Oancea.

 

Cea mai poluată zonă din Iaşi rămâne Podu de Piatră, susţin reprezentanţii Agenţiei de Protecţia Mediului Iaşi, urmată îndeaproape de Tătăraşi-Oancea. “Înregistrăm frecvent depăşiri datorită traficului auto din zonă, în special în cazul monoxidului de carbon şi a benzenului”, au precizat specialişti din cadrul APM Iaşi. Totuşi, reprezentanţii instituţiei au transmis ieşenilor că indicatorii se menţin în limite normale, sub valoarea maximă admisă care ar dăuna sănătăţii. S-au înregistrat depăşiri şi la Staţia din Copou, unde altădată aerul era mult mai curat. Traficul din zonă şi îndeosebi apariţia unor noi ansambluri de locuinţe au contribuit la schimbarea calităţii aerului din zonă. “În luna septembrie, emisiile de poluanţi în atmosferă raportate de agenţii economici, conform cerinţelor din autorizaţia integrată de mediu, nu au depăşit valorile impuse”, a declarat Galea Temneanu, purtătorul de cuvânt al instituţiei ieşene. Măsurătorile efectuate în cele 5 staţii de monitorizare pentru dioxid de sulf au indicat o calitate corespunzătoare a aerului în raport cu acest poluant în judeţul Iaşi, pentru protecţia sănătăţii umane. Situaţia staţiilor lasă însă de dorit. Ca urmare a defecţiunilor la analizorul de dioxid de sulf, nu au fost efectuate măsurări pentru acest indicator în staţia de trafic din Podu de Piatră. Probleme au mai întâmpinat specialiştii instituţiei la culegerea datelor privind dioxidul de azot, respectiv monoxidul de carbon, analizoarele fiind defecte în staţiile Podu de Piatră, Copou-Sadoveanu şi Tomeşti. Astfel, doar din trei staţii s-au putut culege informaţii privind aceşti indicatori. „Datorită bugetului restrâns, nu se pot face în acest an lucrări de înlocuire a pieselor defecte sau de mentenanţă. Spre deosebire de alte judeţe, avem de întreţinut şase staţii de monitorizare a calităţii aerului”, susţin oficialii APM. Potrivit Agenţiei Europene de Mediu, în anul 2008, oraşul cu cel mai poluat aer era Iaşul cu 54 µg/m3 (microgram pe metru cub de aer), urmat de Timişoara cu 51 µg/m3 şi Craiova cu 49 µg/m3. Bucureştiul ocupa locul patru în această listă fiind urmat de Botoşani, Bacău, Oradea, Buzău şi Galaţi.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un climat nefavorabil pentru eforturile de centralizare a UE (I)

Lucian DÎRDALA

Un climat nefavorabil pentru eforturile de centralizare a UE (I)

Compoziţia Parlamentului European ar putea deveni şi mai neprietenoasă faţă de iniţiativele pro-federaliste după alegerile din iunie, când sunt aşteptate scoruri bune ale formaţiunilor afiliate grupurilor eurosceptice – Conservatorii şi Reformiştii Europeni (ECR), respectiv Identitate şi Democraţie (ID).

opinii

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

Florin CÎNTIC

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

Cum Dan Alexe a stârnit Golemul adormit al naţional-ceauşismului istoric aş pune această introducere la viitoarea mea analiză a prodigioasei sale activităţi editoriale din ultimul deceniu de a construi o hermeneutică istorică cu ajutorul literaturii şi al lingvisticii:

Un domeniu de cercetare încă nou în România: muzica de film (II)

Alex VASILIU

Un domeniu de cercetare încă nou în România: muzica de film (II)

În însemnările de miercurea trecută m-am referit la avatarurile muzicii filmului „Ivan cel Groaznic”. Deşi i-a dat însărcinarea de a realiza superproducţia unuia dintre cei mai valoroşi regizori sovietici, Serghei Eisenstein, care l-a solicitat ca autor al comentariului muzical pe Serghei Prokofiev, cu un prestigiu profesional ce nu putea fi pus în discuţie de nimeni, dictatorul Stalin a interzis difuzarea părţii a II-a, considerând-o „anti-istorică”. 

Cadouri surpriză

Briscan ZARA

Cadouri surpriză

Dacă vrei să dai cuiva un cadou surpriză de Crăciun, iar acesta să fie perceput la maxima lui valoare, vezi să i se potrivească, să nu îl sperie, să nu îl omoare şi, nu în ultimul rând, dă-i-l, domnule, în noaptea de Ajun, nu în noiembrie. Spor la cumpărături!

pulspulspuls

Voi ştiţi care este mai nou motivul pentru care nea Mihăiţă are visuri urâte în taxiuri?

Voi ştiţi care este mai nou motivul pentru care nea Mihăiţă are visuri urâte în taxiuri?

Dragi telespectatori, voi aveţi idee la ce cuvinte tremură în ultima vreme cel mai tare nea Mihăiţă când le aude? 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri