Zona Metropolitană: Motorul de dezvoltare al Iașului! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă (P)

Zona Metropolitană: Motorul de dezvoltare al Iașului! (P)

GALERIE
ZMI_Intalnire-0833
  • ZMI_Intalnire-0833
- +

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, sancționează lipsa de viziune și implicare a Consiliului Județean Iași în atragerea investitorilor și dezvoltarea comunelor din Zona Metropolitană a Iașului:

”Zona metropolitană a Iașului a fost prea mult timp ignorată din punct de vedere instituțional.

Zona Metropolitană este realmente un studiu de caz despre cum lipsa unei viziuni manageriale reprezintă o frână în dezvoltarea unui întreg județ. Administrația PSD a fost neputincioasă și total dezinteresată să pornească acest motor supersonic numit zona metropolitană. Nu i-a înțeles rostul, nu i-a înțeles potențialul uriaș de a atrage și genera la rândul lui investiții care ar înseamnă creșterea nivelului de trai și creșterea calității vieții pentru cel puțin 500.000 de locuitori.

Deși sunt părți integrante în aceeași asociere comunitară, toate comunitățile s-au dezvoltat urbanistic, social, economic, agricol, cultural individual și nu integrat.

Din păcate Consiliul Județean Iași a ignorat cu desăvârșire uriașa oportunitate pe o are Zona Metropolitană Iași. Lipsa unei viziuni, dezinteresul autorității județene, jocurile politice, interesul propriu au dictat dezvoltarea județului, iar cetățenii, ieșenii au fost privați de numeroase oportunități.

O aglomerare cu peste 500.000 de locuitori nu poate fi neglijată când vine vorba de mobilitate, servicii, dezvoltarea infrastructurii rutiere.

Lucrurile importante se fac la timp, iar obiectivul Partidului Național Liberal este deblocarea activității la Consiliul Județean Iași, o frână în atragerea investițiilor și dezvoltarea județului Iași”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și Președinte PNL Iași

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spiritul critic se află în moarte clinică

Alexandru LĂZESCU

Spiritul critic se află în moarte clinică

Scepticismul, spiritul critic sunt în pragul extincţiei într-un peisaj în care conformismul, alinierea cuminte la abordările predominante ale momentului sunt în ascensiune rapidă.

Filmuletul zilei

opinii

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Nichita DANILOV

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Având o astfel de istorie în spate, cartea-album este document îmbibat cu dragoste faţă de Iaşi şi România, un imn închinat istorie dulcelui Târg, menit să echilibreze, prin atmosfera şi sentimentele pe care le degajă, acele atitudini şi acele cărţi ce privesc istoria noastră dintr-un unghi din ce în ce mai derizoriu.

Efecte şi reacţii

Dana ȚABREA

Efecte şi reacţii

Nu numai că „Jocul de-a măcelul” de Eugen Ionescu pare să anticipe reacţiile oamenilor pe timp de pandemie, dar cei de la Teatrul Studenţesc Thespis au avut inspirata idee de a realiza un spectacol. Până la urmă, e spectacolul vieţilor noastre de aproape un an de zile. Cine şi-ar fi imaginat că o viaţă comună, normală, aşa cum am avut până la izbucnirea pandemiei de Covid ar putea fi dezideratul vremurilor pe care le traversăm?

2+2=4 pastile media

Michael ASTNER

2+2=4 pastile media

Orice şedere a mea la ţară înseamnă şi un fel de cură mediatică de detelevizare, în sensul că timp de două-trei săptămâni ori chiar timp de două luni nu mă uit la televizor. Desigur, mă mai „dau” pe net, da. Dar în principiu legătura mea cu ţara se face prin intermediul radioului. Care radio merge non-stop cât îs în casă (inclusiv noaptea, când dorm), iar asta invariabil pe RRA. În principiu, pot s-o spun, sunt mulţumit de mixul oferit dintre ştiri şi muzică etc.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.