Zugrăvirea locuinţei: ce paşi trebuie să urmezi?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Zugrăvirea locuinţei: ce paşi trebuie să urmezi?

GALERIE
zugravirea locuintei
  • zugravirea locuintei
- +

Zugrăvirea locuinţei este unul dintre principalele elemente ce definesc decorul casei, iar procesul în sine nu implică eforturi prea mari, însă la mijloc se afla şi mutarea mobilei dintr-un loc în altul şi curăţenia finală generală care presupune multă migală. Dar până la aceste etape sunt alţi paşi de urmat când vine vorba de zugrăvit, iar unul dintre cei mai importanţi îl reprezintă alegerea culorilor. 

Dacă nu alegi cu atenţie nuanţele în ton cu mobilă şi specificul casei, exista riscul ca rezultatul final să nu fie cel pe care ţi l-ai imaginat. De asemenea, vor conta foarte mult şi ustensilele pe care alegi să le foloseşti pentru a zugrăvi - în reclamele de la televizor vezi mereu oameni ce zugrăvesc cu ajutorul unui trafalet. Acesta chiar este cea mai recomandată ustensila de zugrăvit şi în realitate, urmată de diferite tipuri de pensule eficiente pentru zonele de îmbinare şi cele greu accesibile. Odată ce ai pregătit tot ceea ce îţi trebuie, poţi trece la treabă.

Curăţarea pereţilor

m Acest lucru se face cu ajutorul unei bidinele înmuiate în apă caldă cu puţin detergent, cu care dai apoi pe toată suprafaţa pereţilor. Este important ca pereţii să fie bine umeziţi pentru ca vopseaua veche să se îndepărteze bine cu un şpaclu. Totodată, acest pas te va ajuta să descoperi zonele în care vopseaua s-a umflat din diverse cauze şi mai ales unde ar trebui să faci reparaţii înainte de a aplica un nou strat de vopsea. Această etapă presupune şi completarea golurilor inestetice acolo unde este cazul, ca de exemplu lângă plinta pardoselii, tocuri de uşi sau ferestre. Pentru a repara astfel de imperfecţiuni este recomandat să foloseşti glet acrilic - este extrem de eficient.

Aplicarea gletului şi a amorsei

Pentru a înlătura denivelările de pe diverse suprafeţe poţi cumpăra glet cu ajutorul căruia vei îndrepta rapid pereţii. După eventualele reparaţii se trece la aplicarea amorsei. Rolul acesteia este de a uniformiza capacitatea de absorbţie a pereţilor. Altfel spus, vopseaua se va aplica şi usca mai uniform, iar consumul poate fi redus. Unii specialişti în domeniu consideră că este mai bine să fie aplicate două straturi de amorsă pe pereţii ce au fost vopsiţi în prealabil şi un singur strat pe cei noi. După aplicarea gletului (unde este cazul), respectiv a amorsei, pereţii trebuie lăsaţi să se usuce aproximativ o oră în timpul verii şi mai mult iarna.

Timpul de zugrăvire

Nu este recomandat să te grăbeşti când vine vorba despre aplicarea straturilor de vopsea. Dacă zugrăveşti singur locuinţa este foarte probabil să nu termini o încăpere într-o singură zi. Nu doar amorsa trebuie lăsată să se usuce timp suficient, ci şi vopseaua, iar dacă vrei să aplici două straturi ar trebui ca între ele să existe un interval de timp de câteva ore. Cu cât primul strat se usucă mai bine, cu atât stratul final de vopsea dată va arăta ca la carte şi va fi mai rezistentă în timp.

Păstrarea unei cantităţi de  vopsea lavabila pentru retuşuri

Este extrem de neplăcut să rămâi fără vopsea exact în timpul aplicării celui de-al doilea strat, motiv pentru care este indicat să păstrezi o oarecare cantitate de lavabila nefolosita - mai bine mai mult decât prea puţin. în general, după aplicarea celui de-al doilea strat de vopsea pot exista anumite zone în care suprafeţele nu au fost acoperite atât de bine pe cât ai fi vrut. Totodată, la îmbinări mai mereu este nevoie de retuşuri, motiv pentru care este recomandat să ai la îndemână un plus de material. În concluzie, dacă zugrăveşti singur este bine să iei în considerare paşii de mai sus pentru că rezultatul final să fie pe măsură aşteptărilor!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dezvoltatorul imobilar de succes se vede de mic

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.