Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Bac greu la informatica, pedagogie si chimie

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Ieri, 6 iulie a.c., s-a desfasurat, in cadrul sesiunii iunie-iulie 2000 a examenului de Bacalaureat, proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii.
    "La informatica am avut patru subiecte, iar ultimul a fost deosebit de greu. Cind m-am confruntat cu colegii mei la sfirsit mi-au spus ca au facut cite ceva, dar nu sint siguri daca au facut bine. Doar primele doua subiecte pot sa spun ca au fost mai accesibile. Proba de astazi a fost cea mai grea de pina acum, dupa parerea mea", ne-a spus Mihaela, eleva la sectia matematica-informatica la Colegiul National "Stefan cel Mare".
    Ines, tot de la "Stefan", a sustinut a cincea proba de Bac la limba si literatura germana si a apreciat subiectele ca destul de usoare si abordabile, exprimindu-si speranta de a obtine o nota buna: "Proba de astazi a fost foarte usoara, mai ales ca germana este limba moderna principala pentru mine. Cel mai usor examen de pina acum mi s-a parut scrisul la romana, iar cel mai greu a fost reprezentat de proba obligatorie a profilului, la istorie, unde erau foarte multe informatii care trebuiau concentrate intr-un spatiu relativ restrins si intr-un timp destul de scurt. La proba de astazi sper sa iau in jur de 8 sau 9."
    Bogdana, de la acelasi liceu, a sustinut proba a cincea la limba si literatura engleza: "Primul subiect a fost putin cam greu, dar m-am descurcat pina la urma. Nu pot sa spun cu certitudine cit voi lua la aceasta proba, insa ma astept la o nota in jur de 8 sau 9." Ca si Ines, a fost de parere ca cea mai grea proba din cele cinci a fost la istorie: "Cred ca nimeni nu se astepta sa ne cada Partidul Conservator."
    Pentru Narcisa de la Colegiul National "Mihai Eminescu", proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii a fost la pedagogie, insa nu s-a aratat prea multumita de subiecte: "Cred ca proba pe care am sustinut-o astazi a fost cea mai grea dintre toate. Poate sa le fi venit mai usor celor care au picat pe subiect. Ar fi bine daca as reusi sa iau in jur de 8."
    "La chimie organica am fost practic plimbati prin toata materia. Am avut mult de lucru, subiecte tip grila, timp limitat la dispozitie si a trebuit sa lucram fara calculator. Au fost zece subiecte, fiecare cu mai multe subpuncte. Desi proba aceasta mi s-a parut cea mai dificila, sper sa iau peste 9", ne-a marturisit Vlad, de la profilul matematica-fizica al Colegiului National "Stefan cel Mare".
    Dupa a cincea proba de Bac, cei de la "Petru" sint de parere ca oralul la romana le-a dat cele mai multe batai de cap
    Mariana, de la sectia romana-franceza a Liceului "Petru Rares", a dat proba a cincea la limba si literatura franceza si s-a declarat relativ multumita de subiecte: "Am avut patru subiecte. Nu a fost foarte usor, insa nici greu. S-au putut rezolva pina la urma. Am avut un dialog, un eseu si subiecte de gramatica. Mizez pe o nota intre 7 si 8. Oricum, a fost mult mai usor decit oralul la romana."
    Marius, absolvent al sectiei mate-fizica de la "Petru" a sustinut proba la alegere la fizica si s-a declarat multumit de subiecte: "Mi-au placut subiectele. Dupa parerea mea, am facut cam de 9. Dintre toate testele pe care le-am dat in contul Bac-ului, proba la matematica mi s-a parut putin mai dificila, dar m-am descurcat pina la urma si sper sa obtin o nota buna."
    O opinie similara am consemnat si de la Ionut, elev al aceluiasi liceu, tot la sectia de matematica-fizica: "Examenul scris la fizica a fost extraordinar de usor. Ma astept la o nota maxima. Profesorii supraveghetori au fost foarte severi, cum de altfel si trebuie sa fie in cazul unui examen de asemenea importanta. Anul asta Bac-ul a fost luat in serios, profesorii examinatori si supraveghetori au fost deosebit de exigenti si stricti, insa data fiind calitatea invatamintului din liceul nostru, majoritatea am reusit sa facem fata cu brio, zic eu, pina acum."
    Delia, de la sectia romana-engleza a Liceului "Petru Rares", a dat examen la psihologie in cadrul celei de-a cincea probe de Bac si s-a aratat multumita de subiecte si de nivelul acestora: "A fost usor. Dupa parerea mea, am facut cam de noua. Pina acum, cea mai dificila dintre toate mi s-a parut proba orala la romana. Am avut emotii foarte mari, fiind prima proba, iar profesorii au fost foarte exigenti." (Diana CIOBANU)

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri