Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Echipa racolatorilor de carausi condusa de Bilius si compania, ramane in arest, cu exceptia lui Bigea

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Curtea de Apel Suceava a dispus ieri, dupa mai multe ore de deliberari, mentinerea in arest a opt dintre cei noua indivizi arestati saptamana trecuta de DIICOT pentru racolare de carausi pentru traficul international de droguri. "Norocosul" participant la aceste actiuni pentru care Curtea nu a indentificat motive sa fie cercetat in continuare in stare de arest este Andrei Daniel Bigea. Recursul judecat ieri la Curtea de Apel inaintat de cei noua racolatori de carausi de droguri suceveni arestati saptamana trecuta a constituit o adevarata reprezentatie, cu un public mai numeros in sala de judecata decat la multe dintre filmele premiate, prezentate de cinematograful Modern.

    Adusi cu sunet de sirene si insotiti de cagulisti, traficantii arestati de DIICOT s-au poticnit mai intai de treptele Palatului Justitiei, prilej perfect pentru a fi inconjurati de rude, prieteni ori simple cunostinte care doreau sa-i vada indeaproape. In sala de judecata, unde s-au mutat toti cei care erau interesati de soarta arestatilor, atmosfera a devenit foarte curand irespirabila, presedinta completului de judecata cerand fara succes deschiderea unor geamuri. Spectatorii din sala au motivat refuzul de a fi lasat aerul sa intre prin aceea ca nu aud, din cauza zgomotelor din strada, pedoariile avocatilor. Pe acest fond s-a desfasurat sedinta care a durat patru ore batute in care avocatii inculpatilor avocati au pledat, la unison pentru punerea in libertate a clientilor lor, invocand motive dintre cele mai variate. Si pentru ca spectacolul sa fie deplin, la finalul sedintei, cand a fost scos din sala si cel din urma recurent - Cezar Stefan Bilius, considerat capul acestei retele de racolatori, scolit in inchisoare la Amsterdam - Olanda, doi prieteni - un baiat si o fata, ai traficantului au incercat si au reusit, in buna masura, utilizand chiar forta, sa impiedice fotgrafierea lui Bilius. Un gest de solidaritate care confirma atasamentul celor doi fata de cauza imbratisata de amicul Bilius.

    Andrei Daniel Bigea spune ca daca ar fi avut bani din droguri si-ar fi luat costum

    Cel dintai din gasca de racolatori pentru traficul international de droguri convocat sa isi sustina recursul in fata instantei Curtii de Apel a fost Andrei Daniel Bigea. Avocatul acestuia a explicat ca nu exista nicio legatura intre clientul sau si ceilalti inculpati din care sa rezulte constituirea unui grup infractional organizat. Mai mult, Bigea nici nu pare a fi cel care trebuie sa fie cercetat, pentru ca nu il cunoaste pe Cezar Bilius care ar fi coordonat gruparea infractionala, nu are porecla "Dani", cum se sustine la dosar si in consecinta nu subzista conditiile pentru luarea masurii arestarii preventive. Bigea ar fi de altfel un individ modest, care a lucrat mereu pentru un salariu minim pe economie. E drept ca a fost de cateva ori in Turcia, sa-si usureze traiul cumparand produse ieftine de acolo. Andrei Bigea a explicat de altfel instantei ca, daca ar fi avut bani din traficul de droguri ar fi venit la judecata in costum, nu in tricou. Procurorul a explicat insa Andrei Daniel Bigea a participat la racolarea lui Sandu Maria si Sandu Catalin, care au fost trimisi de el in Turcia de unde au ridicat un kilogram de heroina pe care l-au transportat in Grecia, unde cei doi au fost arestati. Mai convingator a fost insa avocatul iar Andrei Bigea a fost pus in libertate.

    Boris Andrei Rotaru - din racolat, racolator

    Pentru Boris Andrei Rotaru, alt reprezentat al retelei de racolatori de carausi condusa de fratii Bilius avocatul s-a zbatut sa il scoata din arest invocand cinstea lui si faptul ca are in intretinere un copil de doi ani. Aparatoarea a recunoscut ca Rotariu are antecedente penale, dar este vorba despre infractiuni la regimul circulatiei, ceea ce nu inseamna ca clientul sau ar fi capabil sa intre in combinatii cu droguri. Dansul ar fi vandut un teren iar cu bani castigati din aceasta tranzactie isi intretinea familia. Impotriva lui nu exista decat inregistrari telefonice care nu pot fi constituite ca probe. Procurorul DIICOT a explicat insa ca Rotariu nu este nici pe departe atat de sfant pe cat il crede lumea. Dupa ce a fost el insusi racolat in afacere si a facut cateva transporturi de droguri pe filiera Turcia - Italia racolat de Dimitrie Traian Grosu, a devenit el insusi racolator si l-a convins pe Sergiu Razvan Butnariu din Adancata sa plece impreuna in Turcia de unde sa duca droguri in Italia. 

    Ingrid Tecuceanu, norocoasa fiindca unul dintre cei racolati de ea a fost prins cu drogurile in Praga, inainte de a ajunge sa fie prins in China

    Ingrid Tecuceanu, tanara absolventa de universitate arestata in acest al doilea dosar al  racolatorilor de carausi de droguri a venit la instanta plansa si disperata. Avocata ei, care a explicat ca o cunoaste pe fata inca de cand era mititica a facut apel la simtamintele materne ale celor trei doamne judecatoare din completul de judecata. Ea a invocat mai intai nelegalitatea retinerii si arestarii preventive dispuse impotriva clientei sale si lipsa probelor care sa o incrimineze pe "Ingrid", cu o nominaliza, cu afectiune aparatoarea. Avocata a aratat ca, potrivit actelor de urmarire penala, Ingrid Tecuceanu ar fi intrat in legatura cu Vasile Ovidiu Seserman, care este arestat in Brazilia pentru trafic de droguri si Nicolae Daniel Mihalache, arestat in Cehia, in 2008. Or, Mihalalche, prin comisie rogatorie, a declarat ca nu o cunoaste pe Ingrid Tecuceanu iar in ceea ce priveste cunostinta fetei cu Seserman, nu sunt probe. "Un Popescu Radu, martor sub acoperire, spune ca o anumit persoana pe nume Golea ia-r fi declarat ceva despre Ingrid pe care ar fi cunoscut-o prin Solcan Ovidiu. Acestea nu sunt probe", conchide avocata. Pe latura umana, aparatoarea a mai explicat ca Ingrid tecuceanu a fost crescuta de bunici pentru ca parintii ei s-au despartit cand ea era mica. Mama ei s-a recasatorit in Turcia iar acolo fata mergea sa isi viziteze mama, nicidecum sa organizeze trafic de droguri. In ceea ce priveste banii primiti din Turcia, de la alta persoana decat mama ei, acestia trebuie ca au fost trimisi chiar de aceasta, "intr-o incercare tarzie de a reinnoda relatia mama - fiica". Procurorul DIICOT a fost insa transant, spunand ca Ingrid Tecuceanu a avut o contributie definitorie la racolarea lui Nicolae Daniel Mihalache, care trebuia sa transporte 2500 de grame de cocaina pe filiera Turcia - Cehia - China. Din fericire pentru acesta, a fost arestat la Praga, in Cehia, iar nu in China, unde ar fi urmat sa ingroase randurile celor despre care se spune ca au fost prinsi si unii dintre ei chiar executati intre timp. In ceea ce il priveste pe Seserman, alta persoana racolata de Ingrid Tecuceanu, acesta a fost arestat in Brazilia avand asupra sa 2500 de grame de cocaina.

    Daniela Golea, punctul de legatura intre doua retele de racolatori de carausi

    Daniela Cristina Golea este a doua domnisoara retinuta saptamana trecuta in grupul racolatorilor de curieri pentru traficul international de droguri. Avocatul acesteia a incercat sa convinga instanta ca arestarea clientei sale s-a facut nelegal, pentru ca nu au fost specificate clar infractiunile de care se face vinovata. Aparatorul a dorit sa convinga instanta ca cele scrise in actele de urmarire penala in ceea ce o priveste pe clienta sa nu sunt conforme cu realitatea. Este vorba despre afirmatiile ca in anul 2009 si anterior, a pus la dispozitia lui Ovidiu Vasile Solcanu doua persoane din Suceava care sa transporte droguri de mare risc - Larisa Elena Anton si Daniel Ciprian Manoila. Or, Anton este arestata din 2008 in Peru prinsa cu 2900 de grame de cocaina si deci nu putea fi racolata de Daniela Golea pentru ca era deja arestata iar Manoila este arestat in Bucuresti, tot in anul 2008 iar inculpata nici macar nu il cunoaste. Pe de alta parte, fata si-a castigat painea cu sudoarea fruntii, lucrand ca barman in tot acest interval iar faptul ca vorbea cu alte persoane precum Catalina Ciot sau Gheorghe Ionut Bleanca (arestat in luna iunie in dosarul gruparii paralele de racolatori de carausi, n.r.) ori ca ar fi trimis si ea doua sms-uri, nu inseamna ca ar fi trimis pe cineva care sa fie arestat pentru transport de droguri spre China. Procurorul a explicat instantei si alte detalii ale activitatii Danielei Cristina Golea. Astfel, fata a fost ea insasi racolata de Ovidiu Vasile Seserman in cursul anului 2008 si a efectuat mai multe transporturi de droguri, pe relatia America de Sud - Brazilia dar si Grecia. Ulterior, Golea i-a racolat pe Anton si Manoila, fiind implicata si in incercarea de racolare a lui Buga Maria - alt nume care apare, in calitate de caraus si in celalalt dosar.

    Grosu, mai intai caraus, apoi racolator

     Considerat unul dintre stalpii retelei de racolatori de catre anchetatori, desenat ca fara pata de aparator, Dimitrie Traian Grosu a avut parte de o pledoarie cum putini inclupati au avut parte in istoria Curtii de Apel. Completul de judecata a trebuit sa asculte, cu rabdare, un intreg curs predat cu meticulozitate de avocat, clientul sau, fara prea multa scoala, trebuind sa rabde si el, cu vezica plina, lungul discurs al aparatorului sau. De altfel, imediat ce s-au terminat audierile in ceea ce il priveste, Grosu s-a cerut afara, sa se usureze. Avocatul a atras atentia instantei asupra nelegalitatii arestarii clientului sau, a invocat un raft intreg de acte normative interne si internationale constatand la un moment dat, ca "DIICOT a retinut doar pionii afacerii nu si capii retelei". Nu se stie in ce masura afirmatia aceasta si lungul discurs l-a ajutat pe Traian Grosu, de vreme ce, cum se va vedea, instanta a decis pastrarea acestuia in arest in vederea cercetarilor ce se vor aprofunda.

    Procurorul de sedinta a explicat despre Dimitrie Traian Grosu ca a fost racolat de Boris Andrei Rotaru sub coordonarea lui Cezar Bilius pentru care a efectuat mai multe transporturi de droguri iar mai apoi a devenit unul dintre locotenentii de baza ai acestuia din urma, racoland carausi, insotindu-i pe unii dintre acestia pana in locatia de unde trebuiau sa preia drogurile, ocupandu-se si de alte activitati specifice. Printre cei racolati se numara Andrei Ionel Baran, de 18 ani, din Suceava, Leontin Remus Constantin si altii.

    Florin Constantin Caliman, zis „Moartea", ajutorul principal al lui Cezar Stefan Bilius

    Potrivit procurorilor, unul dintre oamenii cheie ai retelei racolatorilor de carausi era chiar un sofer angajat la firma lui Cezar Stefan Bilius, liderului gruparii. Este vorba de Florin Constantin Caliman, poreclit „Moartea". Din referatul intocmit de procurori prin care s-a cerut arestarea lui preventiva, Caliman ar fi racolat mai multe persoane pentru fiecare dintre ei primind intre 1500 si 2000 de euro. Caliman era prieten din copilarie cu fratii Bilius si de mai bine de jumatate de an era angajat ca sofer la firma de transport a lui Cezar Stefan Bilius, pentru a efectua transporturi cu o autoutilitara in diverse tari din Vestul Europei. Avocatul lui Caliman a sustinut in fata instantei ca acesta a iesit de zeci de ori din tara pentru a face transporturi de marfa in tari ca Franta, Germania, Polonia, Olanda sau Austria dar ca a fost doar de doua ori in Turcia, „pentru a-si cumpara haine din bazar". Procurorul a aratat ca DIICOT dispune de inregistrari audio si video in care Caliman a fost surprins in timp ce racola persoane pe care sa le puna la dispozitia retelelor de trafic international de droguri, dar avocatul apararii a afirmat ca nu exista probe concrete care sa il incrimineze. Astfel, potrivit procurorilor, „Moartea" era unul dintre membrii cheie ai gruparii, el ocupandu-se de preluarea celor racolati pentru carausie de droguri si cazarea acestora in spatiile puse la dispozitie de retea. In plus, el ar fi facut si pe intermediarul  intre Cezar Stefan Bilius si retea si s-ar fi ocupat de modul in care sa fie ascunse drogurile in timpul transporturilor, acoperirea costurilor de transport si platirea racolatorilor si carausilor, in schimbul acestor servicii el primind un procent din sumele de bani. De altfel, procurorii au probe ca impreuna cu Bilius, Caliman ar fi mers in Turcia cu trei carausi pe care i-a pus la dispozitia retelei de traficanti de droguri. De asemenea, procurorii detin inregistrari video cu intalniri la care au participat membrii gruparii din Suceava, cum ar fi cea din 24 aprilie 2009. 

    Mihai Manuel „Sacalul", filmat de politisti in timp ce incerca sa racoleze doua persoane langa Autogara

    Unul dintre cei mai activi racolatori din gruparea dezmembrata saptamana trecuta era Adrian Manuel Mihai, poreclit „Sacalul". Despre el procurorii au probe ca a racolat cel putin cinci persoane care au fost arestate intre timp de autoritatile straine. Astfel, „Sacalul" l-ar fi racolat pe David Daniel Ivan, arestat in luna iunie 2009, in Grecia, la Salonic, avand asupra sa 4,6 kilograme de heroina. De altfel, Manuel Mihai a fost filmat de politisti, in data de 14 iunie, in timp ce pleca impreuna cu David Daniel Ivan spre Turcia, cu autocarul. Un alt caraus racolat de Adrian Manuel Mihai este Mihai Gabriel Dutuc. El a fost arestat in luna mai 2009, in Spania, in timp ce transporta un kilogram de cocaina din Brazilia spre vestul Europei. Dutuc aterizase la Madrid si a fost sunat de Manuel Mihai sa duca drogurile la Barcelona unde gasise un cumparator, dar a fost arestat cand a aterizat in acest oras. De asemenea, „Sacalul" a fost urmarit de politistii de la departamentul de combatere a crimei organizate in data de 31 martie, cand a plecat impreuna cu Gavril Nicolae Bejenar la Bucuresti de unde s-a imbarcat intr-un avion cu destinatia Londra. Din capitala Angliei cei doi au plecat spre Brazilia de unde urmau sa faca un transport de cocaina spre tari din vestul Europei. Potrivit procurorului, „Sacalul" ar fi fost filmat de politisti in timp ce incerca sa racoleze doua persoane chiar in zona Autogarii.

    Adrian Bilius a dat de sase ori examenul pentru a intra in Politie

    Avocatul lui Adrian Bilius i-a acuzat pe procurori ca l-au retinut abuziv pe clientul lui timp de 16 ore. El a aratat ca miercuri, 29 iulie, Adrian Bilius a fost tinut in casa pe durata perchezitiei, de la 6.00 la 12.00, dupa care a fost dus la Parchet si audiat pana la ora 22.00 cand a fost emisa ordonanta de retinere. De asemenea, in apararea lui Adrian Bilius, avocatul a aratat ca parintii sai sunt angajati ai Ministerului de Interne si ca la randul sau, Adrian a dat de sase ori examenul pentru a deveni politist. Totusi, procurorii au aratat ca detin probe ca Adrian Bilius l-a ajutat pe fratele sau Cezar Stefan sa racoleze mai multi tineri pe care i-au trimis sa faca carausie de droguri in diverse colturi ale lumii. De mentionat ca in dosarul retelei traficantilor de droguri sunt incluse peste 3.000 de pagini doar cu transcrieri ale convorbirilor telefonice interceptate intre membrii gruparii. Procurorii au aratat ca impreuna cu fratele sau Cezar Stefan, Adrian Bilius a racolat, in octombrie 2008, patru tineri din Dorohoi, judetul Botosani, pe care i-au trimis in Olanda, punandu-i la dispozitie retelei de trafic international de droguri. Printre ei se numara Alexandru Stefan, Catalin Levitchi si Sebastian Miron. Adrian Bilius este acuzat ca impreuna cu fratele sau ar fi racolat cel putin 18 persoane, dintre care o parte au fost arestati in diverse colturi ale lumii. El a sustinut in fata judecatorilor ca este nevinovat si ca singurele persoane pe care le-ar fi trimis din tara au fost soferii de la firmele la care este asociat cu fratele sau, Cezar Stefan.

    Capul racolatorilor, Cezar Stefan Bilius, face carausie de droguri inca din 2007

    Potrivit procurorului, capul retelei racolatorilor de carausi de droguri ar fi Cezar Stefan Bilius, ai carui parinti sunt angajati ai Ministerului de Interne. La inceputul anului 2007, Bilius ar fi facut mai multe transporturi pe ruta America de Sud- Europa, fiind arestat in data de 23 martie 2007, in Amsterdam, avand asupra sa un kilogram de cocaina. Bilius a ramas inchis in Olanda pana in data de 18 ianuarie 2008, perioada in care, sustin procurorii, el si-a consolidat legatura cu reteaua de trafic international de droguri a nigerienilor. Astfel, Bilius a intrat in paine imediat dupa ce s-a intors in tara, in februarie 2008 el facand un drum in Turcia impreuna cu alte trei persoane, printre care Florin Huian, Alexandru Stefan Sofronie si Constantin Daniel Sustac, care urmau sa devina carausi de droguri. Cel din urma a fost de altfel arestat in martie 2008, in timp ce incerca sa plaseze aproape 200 de grame de heroina in cartierul Obcini. De asemenea, Cezar Stefan Bilius, impreuna cu fratele sau Adrian, a racolat patru tineri din Dorohoi pe care i-a trimis in Olanda, ei fiind apoi arestati in tari din America de Sud. Procurorii au prezentat mai multe date despre activitatea lui Bilius incepand cu acest an. Astfel, in data de 19 martie 2009 el l-a racolat pe Ionut Ciprian Darabani, care a fost arestat in Norvegia cu 500 de grame de heroina. In aceeasi perioada l-a racolat si pe Radu Gradinaru, care a fost arestat de asemenea in Norvegia cu 700 de grame de heroina. Printre cele mai recente victime ale lui Bilius se numara Mihai Davidel, din Falticeni, arestat luna trecuta in Grecia cu patru kilograme de heroina.

    Cezar Stefan Bilius era cel care tinea legatura cu Jamal, nigerianul stabilit in Turcia

    Procurorii au aratat ca in timpul monitorizarii gruparii racolatorilor de carausi au descoperit ca in cadrul retelei „contactul era minimal pe verticala". De foarte putine ori membrii gruparii discutau direct cu seful din tara sau cu „Cioara", nigerianul din Turcia, pentru nu se desconspira. Procurorul a afirmat ca Cezar Stefan Bilius era capul gruparii din Suceava si cel care tinea legatura cu Jamal, etateanul nigerian stabilit in Turcia, cel care coordoneaza, la un anumit nivel, reteaua racolatorilor de carausi. Politistii si procurorii au incepul monitorizarea retelei din martie 2008, dupa ce Alexandru Stefan Sofronie si Tudor Hantig au fost arestati in timp ce incercau sa plaseze 170 de grame de heroina in cartierul Obcini. Grupul format din 14 membri, dintre care unii au fost deja arestati in diverse colturi ale lumii, a trimis carausi de droguri pe rutele Turcia - Europa de Vest, Turcia - China si America de Sud - Vestul Europei. In urma investigatiilor, s-a stabilit ca membrii gruparii au racolat 93 de tineri, cu varste cuprinse intre 18 si 27 de ani, de pe raza judetelor Suceava si Botosani, care transportau diferite cantitati de droguri de mare risc, cocaina si heroina, pe rutele mentionate. Pentru fiecare transport, carausii erau recompensati cu sume cuprinse intre 2.500 si 4.000 euro, iar racolatorii acestora primeau de la membri retelelor sume cuprinse intre 1.500 si 3.000 euro, pentru fiecare curier de droguri racolat. Din cei 93 de curieri, 55 au fost arestati in timp ce efectuau transporturi de droguri. De la acestia au fost confiscate 90 de kilograme de heroina si cocaina. Potrivit procurorilor, patru din cei 93 de carausi au devenit la randul lor racolatori si, impreuna cu alte doua persoane, au pus bazele unei retele paralele de racolatori. Este vorba de Lucian Decebal Ignatescu, zis „Panterica", Mihai Marian Porosnicu, zis „Poro", Gheorghe Ionut Bleanca, Constantin Mitica Jarda, zis „Jardel", Bogdan Iovu si Bogdan Alexandru Grosu, arestati inca din data de 23 iunie 2009. Ei ar fi racolat si pus la dispozitia acelorasi retele internationale 13 curieri de droguri, dintre care noua  au fost arestati in strainatate. Politistii au gasit asupra lor peste12 kilograme de cocaina si petru kilograme de heroina. Totodata, unul dintre carausi, Stefanita Cojocaru, a introdus in Romania 1.950 de grame de heroina si a incercat sa o vanda prin intermediul lui Ovidiu Petriceac, Lucian Lupu si Adrian Marian Andrusca, prinsi in flagrant in data de 6 iunie, in parcarea Iulius Mall Suceava.

    Sursa: Obiectiv de Suceava


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri