Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Un elev din Falticeni a cucerit medalia de aur la Olimpiada Internationala de Geografie

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Lotul olimpic al Romaniei a reusit perfomanta de a obtine patru medalii si de a se clasa pe locul doi pe natiuni la Olimpiada Internationala de Geografie, desfasurata in perioada 21-27 august 2012 la Köln, Germania.

    Romania a obtinut la aceasta editie doua medalii de aur, una de argint si una de bronz, ceea ce o claseaza pe primul loc in Europa si pe locul doi in lume, dupa Indonezia, din 33 de tari participante.

    Falticeneanul Constantin Popa, absolvent al Colegiului National „Nicu Gane" a castigat una din cele doua medalii de aur cu care lotul Romaniei s-a intors acasa.

    In acest an, Constantin Popa a fost  selectat pentru al patrulea an consecutiv la Olimpiada Internationala de Geografie, rezultatul obtinut in Germania fiind cea mai importanta performanta a elevului, el fiind pe lista premiantilor si la editiile anterioare: argint in 2011, in Cehia, respectiv bronz in 2010, in Taiwan.

    Olimpicul va fi student al Facultatii de Inginerie Aerospatiala din Bucuresti

    Cu o evolutie de necontestat, obtinand in cadrul olimpiadelor internationale o mentiune (2009), dupa care o medalie de bronz (2010), urmata de o medalie de argint (2011) si medalie de aur (2012) elevul sucevean afirma ca „nu eu am ales geografia, ci geografia m-a ales pe mine". Primul contact temeinic cu aceasta disciplina l-a avut in anul 2009 cand a inceput sa frecventeze Clubul Copiilor si Elevilor din Falticeni in vederea pregatirii pentru prima Olimpiada Nationala la care avea sa participe. „Pregatirea cu adevarat intensa are loc inaintea fazelor internationale cand media de studiu este undeva la 8-10 ore pe zi, dar sunt si exceptii cand studiul reprezinta 14-16 ore din durata unei zile", afirma Constantin. Pregatit de prof. Marcel Porof, in 2011, la Olimpiada Nationala de Geografie, la Timisoara, Constantin avea sa obtina cel mai mare punctaj din istoria competitiei, 99 de puncte dintr-un total de 100.

    „Constantin este un tanar din ce in ce mai valoros. S-a diferentiat categorit de ceilalti colegi ai sai prin pasiunea, dedicatia si vocatia pe care a manifestat-o pe tot parcursul pregatirii sale", a declarat prof. Marcel Porof.

    Absolvent al profilului real, specializarea Matematica-Informatica intensiv, Constantin Popa va fi student al Facultatii de Inginerie Aerospatiala Bucuresti. (Adelina TALPALARIU)


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri