La IPJ Vaslui e jale mare!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

La IPJ Vaslui e jale mare!

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  La Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Vaslui, astazi ar trebui sa fie zi de salariu. Ieri, cadrele Inspectoratului isi manifestau neincrederea ca vor primi banii, conform ordinului ministrului. Este vorba de solda de grad, Ordinul 50 sau norma de hrana si asistenta sociala, precum si sporurile specifice normei de munca (de noapte, port-arma, de periculozitate, de toxicitate).
  Luna trecuta politistii vasluieni nu au primit decit soldele de grad, Ordinul 50 (in valoare de 700.000 lei) fiindu-le dat dupa doua saptamini, cind nemultumirile politistilor aparusera deja pe prima pagina a ziarului.
  Mai mult, politistii nu si-au primit nici acum "banii pe tinuta". Acesti bani se acorda in mod diferentiat. Spre exemplu, lucratorii de la serviciile operative, care isi desfasoara activitatea in civil, primesc o suma mai mare decit cei de la Ordine Publica si Circulatie, care beneficiaza de tinuta militara. Dar cum nici haine militare nu mai sint prin magaziile Serviciului Intendenta, normal este, tot potrivit ordinului ministrului, ca si acestia sa primeasca, in locul tinutei, banii aferenti.
  Ordinul ramine pe hirtie, in timp ce politistii stau la mila Ministerului de Finante.
  Intrebat despre ofurile subordonatilor, lt.col. Iosif Szulczer, noul inspector sef a declarat: "Cu probleme de acest gen se confrunta toate Inspectoratele din tara. Va pot spune ca la Vaslui situatia este sub control, am reusit totusi sa dam la timp salariile. S-a impamintenit insa ca Ordinul 50 sa fie primit odata cu salariul, ceea ce nu este obligatoriu. Se fac eforturi la nivelul ministerului pentru ca perioada intre salariu si Ordin sa nu fie prea mare. Nu cunosc inca situatia banilor pentru tinuta de serviciu".
  Noi am aflat ca sint politisti in Vaslui care nu si-au primit banii din 1997. In atari conditii, nemultumirile lor sint intemeiate. (Mihai CIOBANU)

  la inceput | Stiri locale
  Monitorul --Stiri Nationale --Financiar --Privatizare --Sport --Bomba opinii --Editoriale --Comentarii --Features --Interviuri --Forum

  Stiri Locale Iasi Suceava Botosani Piatra-Neamt Bacau Vaslui Focsani Braila Galati Chisinau Cluj Brasov Sibiu


   

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Italia sau Finlanda?

  Nicolae GRECU

  Italia sau Finlanda?

  Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

  Filmuletul zilei

  opinii

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Eugen MUNTEANU

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  pr. Constantin STURZU

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

  Perspectivă inversă

  arh. Ionel OANCEA

  Perspectivă inversă

  O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

  pulspulspuls

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

  Caricatura zilei

  Asta zebră!

  Editia PDF

  Bancul zilei

  De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.