Primele rezultate ale operatiunii casa de marcat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

Primele rezultate ale operatiunii casa de marcat

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Campania de verificare a agentilor economici in privinta respectarii Ordonantei 28/1999 a inceput. Conform acestui act normativ, toate firmele din sfera comertului si prestarilor de servicii ale caror venituri depasesc 100 de milioane de lei pe an trebuiau ca de la 31 martie 2000 sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale (AMEF).
  La inceputul acestei actiuni, din 10 agenti econimici controlati doar 4 utilizau aceste aparate. Reamintim ca in judet, din cei peste 1.650 de agenti economoci care sint obligati sa utilizeze AMEF, doar 100 si-au cumparat aceste aparate.
  Legat de firmele verificate, in termen de patru zile, comisia va analiza situatia si se va trece la sanctiuni. Comisia care analizeaza si propune sanctiunea este formata din: Alec Bujorianu, director general al Directei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Vaslui, Constantin Lupu, comisar sef al Garzii Financiare Vaslui, si Eusebiu Anitei, director general adjunct al Directiei Control Fiscal din cadrul DGFP Vaslui.
  Sanctiunea consta in suspendarea activitatilor firmelor, care vor fi sigilate. La loc vizibil va fi afisat motivul acestei suspendarii: "Unitate inchisa pentru nedotarea cu aparate de marcat electronice fiscale".
  Cei care rup sigiliile vor fi amendati penal. Echipa de control este alcatuita dintr-un comisar de la Garda Financiara si un inspector de la DGFP Vaslui.
  "Celor care au platit in avans, pina la efectuarea controlului pentru achizitionarea de AMEF, probabil li se va acorda un termen de o luna pentru achizitionarea de casa de marcat Aceste controale se vor efectua in zile diferite pe toata raza judetului, inclusiv in comunele mai mari", ne-a spus Ioan Parfenie, sef Birou Monopol de Stat in cadrul DGFP Vaslui. (Iulian MUNTEANU)

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Italia sau Finlanda?

  Nicolae GRECU

  Italia sau Finlanda?

  Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

  Filmuletul zilei

  opinii

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Eugen MUNTEANU

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  pr. Constantin STURZU

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

  Perspectivă inversă

  arh. Ionel OANCEA

  Perspectivă inversă

  O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

  pulspulspuls

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

  Caricatura zilei

  Asta zebră!

  Editia PDF

  Bancul zilei

  De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.