Termen nou: Hotelul IRO, gata luna viitoare. Camerele vor fi dotate corespunzător

vineri, 29 ianuarie 2016, 20:47
2 MIN
 Termen nou: Hotelul IRO, gata luna viitoare. Camerele vor fi dotate corespunzător

„Dacă firma va depăşi şi acest termen, probabil le vom cere daune“, spune managerul unităţii. Aici ar urma să fie cazaţi pacienţii care vin din afara Iaşului.

Cel mai recent termen oferit public: hotelul în care vor fi cazaţi bolnavii de cancer care au indicaţie de radioterapie va fi gata la sfârşitul lunii februarie. Dacă în prezent bolnavii îşi caută cazare în pensiunile sau hotelurile din oraş, potrivit conducerii de la Institutul Regional de Oncologie, situaţia se va schimba în favoarea pacienţilor în termen de o lună.

Lucrările de reabilitare şi amenajare a clădirii în care se va asigura cazarea bolnavilor trebuie să fie gata la sfârşitul lunii februarie, astfel încât bolnavii care vin la tratament din localităţi îndepărtate de Iaşi să poată beneficia de cazare gratuită.

„Termenul de finalizare a lucrărilor a fost stabilit la sfârşitul lunii februarie. Acum mai bine de o lună, constructorul a depus o cerere de amânare a termenului de finalizare a proiectului care a fost aprobată de Consiliul de Administraţie. Dacă vor depăşi şi acest termen, probabil le vom cere daune. Ce putem să mai facem?“, a explicat ec. Mirela Grosu, managerul IRO.

În prezent, spitalul are 60 de paturi pentru terapia pacienţilor care fac şedinţe la acceleratoarele IRO. Acestea nu sunt suficiente, pentru că zilnic ajung la radioterapie câte 100 de bolnavi. Hotelul pe care IRO îl va pune la dispoziţia bolnavilor va avea 30 de camere, care vor fi amenajate cu câte trei paturi în interior.

„Capacitatea de cazare va creşte după ce vom da în folosinţă acest hotel. Camerele vor fi dotate corespunzător, ne-am gândit să punem pentru confort şi televizoare, eventual şi frigidere“, a mai explicat managerul institutului.

Momentan, pentru ajutorul pacienţilor care vin la radioterapie din afara oraşului conducerea IRO a implementat un sistem de decontare a cheltuielilor de transport. Astfel, dacă pacientul face cerere de decontare a transportului şi depune biletele la IRO, primeşte înapoi banii cheltuiţi. Clădirea în care va funcţiona hotelul IRO se află în Tătăraşi, pe locul fostei policlinici care a aparţinut Spitalului „Sfântul Spiridon“.

Comentarii