anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 29.05.2022

Rețete culinare

REȚETE Desert ”prăjitura televizor”

REȚETE Desert ”prăjitura televizor”

INGREDIENTE 2 Blaturi de cacao: 5 oua 120 g margarina Unirea Original 120 g zahar 250 g faina 150 ml lapte 50 g cacao neagra 1 fiola esenta de rom 1 pliculet p (...)

citeste tot

REȚETE Plăcinte cu cartofi la tigaie. VIDEO

REȚETE Plăcinte cu cartofi la tigaie. VIDEO

Din cantitatile astea ies fix 8 placinte. Ca umplutura am folosit cartofi piure ramasi de la prânzul de cu o zi înainte. Bineînteles ca se pot umple cu (...)

citeste tot

REȚETE Salată de boeuf de la Chef Florin Dumitrescu. Care sunt secretele iscusitului bucatar

REȚETE Salată de boeuf de la Chef Florin Dumitrescu. Care sunt secretele iscusitului bucatar

Reteta de salata de boeuf de la Chef Florin Dumitrescu Ingrediente 4 oua 300 g de pulpa de vita fiarta 300 g de cartofi fierti 150 g de morcovi fierti 80 g de m (...)

citeste tot

REȚETE Sarmale de Crăciun după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

REȚETE Sarmale de Crăciun după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Cum prepari sarmale care ti se topesc in gura Ai nevoie, evident, de varza murata pentru a le impaturi. Compozitia pentru sarmale a la Chef Scarlatescu este urmatoarea (...)

citeste tot

REȚETE der POST Ciuperci umplute cu legume la cuptor

REȚETE der POST Ciuperci umplute cu legume la cuptor

INGREDIENTE: 8 ciuperci foarte mari (champignon brune) 1 ceapa mica 2 linguri morcov ras 1/2 ardei kapia sau ardei gras rosu 6-7 linguri ulei 14/4 legatura mara (...)

citeste tot

REȚETE: Pasca fără aluat

REȚETE: Pasca fără aluat

INGREDIENTE 700 g branza de vaci 200 g zahar 4 oua 60 g faina 60 g amidon esenta de vanilie coaja de lamaie Mod de preparare Pasca fara aluat: Este foarte (...)

citeste tot

REȚETE Mucenici moldovenești

REȚETE Mucenici moldovenești

INGREDIENTE  1 kg faina  400 g zahar  4 oua  100 g margarina  40 g drojdie  400 ml lapte  200 g miere  200 g nuca macina (...)

citeste tot

REȚETE: Biscuiți cu unt

REȚETE: Biscuiți cu unt

Ingrediente: 125 g unt, la temperatura camerei 100 g zahar 1 ou 200 g faina coaja de la 2 lamâi mari un sfert de lingurita praf de copt un praf de sare 3 (...)

citeste tot

Secretele cozonacului moldovenesc, după o reţetă veche de peste 100 de ani. „Este un deliciu”

Secretele cozonacului moldovenesc, după o reţetă veche de peste 100 de ani. „Este un deliciu”

 „Am o reteta foarte veche, de peste 100 de ani. Este mai migaloasa, dar cozonacul este foarte bun. Este un deliciu. Înainte de a ne apuca de cozonac, tr (...)

citeste tot

REȚETE Pasca cu ciocolata, foarte cremoasa

REȚETE Pasca cu ciocolata, foarte cremoasa

Ingrediente -cam 300 g de aluat de cozonac -250 g ciocolata neagra cu minimum 50- cacao -250 g mascarpone sau o smantana de casa foarte groasa -250 g unt cu peste 8 (...)

citeste tot

REȚETE Tort de fructe fără coacere

REȚETE Tort de fructe fără coacere

Ingrediente: capsuni - 8 buc kiwi - 2 buc banana - 1 buc mar - 1 buc lapte - 1 l praf pentru desert cu gust de vanilie - 160 g Tava cu diametrul 25 cm Urmariti (...)

citeste tot

REȚETE Piure de conopidă

REȚETE Piure de conopidă

Un piure care pune in valoare conopida si gustul bogat al acesteia. Ingrediente -o conopida -sare -piper -nucsoara -2 linguri ulei de masline -25 gr unt -75 ml (...)

citeste tot

REȚETE Ciolan presat făcut natural în casă VIDEO

REȚETE Ciolan presat făcut natural în casă VIDEO

Ingrediente: Ciolan mare de porc 2,8 Kg Urechi de porc 3 buc Picioare de porc (adidasi) 2 buc Usturoi 1 capatâna Ceapa alba uscata 2 buc Piper boabe Foi de d (...)

citeste tot

Rețete cu pește și fructe de mare pe care trebuie să le încerci în Postul Paștelui

Rețete cu pește și fructe de mare pe care trebuie să le încerci în Postul Paștelui

Aportul de substante nutritive pe care îl aduce carnea de peste este foarte important în post, o perioada în care consumul caloric este redus pentru cei (...)

citeste tot

REȚETE Hamburgeri de dovleac și orez

REȚETE Hamburgeri de dovleac și orez

  INGREDIENTE Pentru o portie:  150 g dovleac  40 g orez  jumatate de lingurita de turmeric  jumatate de catel de usturoi  jumata (...)

citeste tot

REȚETE Florile de ceapă cu carne care au cucerit gospodinele. VIDEO

REȚETE Florile de ceapă cu carne care au cucerit gospodinele. VIDEO

Ingrediente : pentru amestecul  de carne : piept de pui - 400 g  ceapa - 100 g  ciuperci fierte - 6 buc  oua - 1 buc  sare - 5 g  pip (...)

citeste tot

REȚETE Conopidă la cuptor cu piept de pui

REȚETE Conopidă la cuptor cu piept de pui

Ingrediente 500 g piept de pui 350 g cascaval 100 ml smântâna 1 conopida medie 2 oua 2 cepe 4 catei de usturoi, pisati sare piper (...)

citeste tot

REȚETE Sarmale pentru masa de Crăciun

REȚETE Sarmale pentru masa de Crăciun

Cum se fac sarmalele. 10 secrete pe care trebuie sa le stii înainte de a intra în bucatarie Din reteta de sarmale traditionale nu trebuie sa lipseasca varz (...)

citeste tot

REȚETE Stifado din carne de vită (mâncare grecească)

REȚETE Stifado din carne de vită (mâncare grecească)

Ceapa care ramâne întreaga si sosul consistent si picant dau o savoare deosebita. Se poate înlocui carnea de vita, cu cea de porc, pui sau diferite fruc (...)

citeste tot

REȚETE Ciorbă de burtă falsă

REȚETE Ciorbă de burtă falsă

Ingredinete: Ciuperci Pleurotus 1kg Bacon 300 g Ceapa 1 buc Ardei gras rosu 1 buc Morcov 2 buc Smantana grasa 400 g Galbenusuri 4 buc Usturoi 5 catei Ulei vegeta (...)

citeste tot

REȚETE Zacusca de dovlecei pentru iarnă. Rețetă simplă și foarte gustoasă

REȚETE Zacusca de dovlecei pentru iarnă. Rețetă simplă și foarte gustoasă

Din urmatoarele cantitati ies aproximativ 10 borcane de zacusca, de 400 ml. Ingrediente: 4 kg dovlecei fragezi 1,5 kg ceapa 1,5 kg rosii coapte, carnoase 1,5 (...)

citeste tot

REȚETE Gogoşari umpluţi cu conopidă. Ingredientul care îi păstrează crocanți peste iarnă

REȚETE Gogoşari umpluţi cu conopidă. Ingredientul care îi păstrează crocanți peste iarnă

Ingrediente: 5 kg de gogosari 3 kg de conopida zahar brun sare neiodata pentru muraturi condimente de muraturi otet de 9 grade Mod de preparare: În pr (...)

citeste tot

REȚETE Murături asortate, reţeta lui Horia Vîrlan

REȚETE Murături asortate, reţeta lui Horia Vîrlan

Trucuri pentru muraturi perfecte "Secretele mele. În primul rând, legumele trebuie sa fie foarte proaspete, apoi trebuie sa fie bine spalate si zv&aci (...)

citeste tot

REȚETE Trucuri și secrete pentru cel mai gustos pilaf. Nu fierbeți orezul în apă

REȚETE Trucuri și secrete pentru cel mai gustos pilaf. Nu fierbeți orezul în apă

Ingrediente: 1 pui frumos, maruntaiele de pui (fara ficat), 1 ceapa mare si tare, 1-2 ardei, 1 paharel de untdelemn, sare, piper, boia, 1 morcov marisor, 1 ceasca mare cu (...)

citeste tot

REȚETE Cum să faci cel mai bun drob, după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

REȚETE Cum să faci cel mai bun drob, după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Ingrediente organele de la un miel: ficatul, rinichii, plamânii, inima 250 grame carne de miel 400 grame ceapa si usturoi verde 400 grame marar si patrunjel v (...)

citeste tot

REȚETE de POST Fasole batuta cu ceapa caramelizata, supranumita si icre din fasole boabe

REȚETE de POST Fasole batuta cu ceapa caramelizata, supranumita si icre din fasole boabe

INGREDIENTE 1 kg fasole boabe 1 morcov 1 pastarnac 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita de zahar 1 lingura ulei 3-4 catei de usturoi sare dupa gust 3 cepe mari (...)

citeste tot

REȚETE Cele mai pufoase clătite de post

REȚETE Cele mai pufoase clătite de post

   200 g faina  3 linguri zahar (brun, de preferat)  1 lingurita praf de copt  1 lingura ulei  2 fiole esenta de vanilie  *37 (...)

citeste tot
stiri de la 1 la 28 din 120

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Bronz specific

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.