Rețete culinare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 05.12.2021

REȚETE: Pasca fără aluat

REȚETE: Pasca fără aluat

INGREDIENTE 700 g branza de vaci 200 g zahar 4 oua 60 g faina 60 g amidon esenta de vanilie coaja de lamaie Mod de preparare Pasca fara aluat: Este foarte (...)

citeste tot

REȚETE Mucenici moldovenești

REȚETE Mucenici moldovenești

INGREDIENTE  1 kg faina  400 g zahar  4 oua  100 g margarina  40 g drojdie  400 ml lapte  200 g miere  200 g nuca macina (...)

citeste tot

REȚETE: Biscuiți cu unt

REȚETE: Biscuiți cu unt

Ingrediente: 125 g unt, la temperatura camerei 100 g zahar 1 ou 200 g faina coaja de la 2 lamâi mari un sfert de lingurita praf de copt un praf de sare 3 (...)

citeste tot

REȚETE Salata de leurda

REȚETE Salata de leurda

Ingrediente: o legatura de leurda o legatura de ceapa verde un ardei o lamaie o lingura ulei de masline piper sare Instructiuni: Ingredientele se taie maru (...)

citeste tot

REȚETE Drojdie făcută în casă

REȚETE Drojdie făcută în casă

Ingrediente: 100 ml bere, 1 lingurita de zahar,1 lingura de faina Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele enumerate mai sus si se lasa amestecul sa s (...)

citeste tot

REȚETE Ciuperci cu usturoi

REȚETE Ciuperci cu usturoi

Ingrediente: 800 g ciuperci champignon, curatatate si taiate felii 2 linguri ulei de masline 10 catei de usturoi maruntiti 200 ml vin alb sec o jumatate de legatur (...)

citeste tot

REȚETE Trufe de ciocolată și bomboane Raffaello de post

REȚETE Trufe de ciocolată și bomboane Raffaello de post

Ingrediente - 200 g biscuiti populari - 300 g ciocolata neagra - 130 ml lapte de migdale/soia/cocos - 3 linguri zahar - 3 linguri stafide - 1 lingurita esenta rom (...)

citeste tot

REȚETE: Mucenici moldovenești (sfințișori)

REȚETE: Mucenici moldovenești (sfințișori)

INGREDIENTE  1 kg faina  400 g zahar  4 oua  100 g margarina  40 g drojdie  400 ml lapte  200 g miere  200 g nuca macina (...)

citeste tot

REȚETE Cum să faci friptura perfectă pentru Revelion

REȚETE Cum să faci friptura perfectă pentru Revelion

Pentru început, trebuie sa cumperi carne de calitate O bucata întreaga de pulpa de porc va fi perfecta pentru o friptura pe care sa o împarti cu toti (...)

citeste tot

REȚETE Slănină în saramură de Crăciun

REȚETE Slănină în saramură de Crăciun

În plus, este usor de preparat si apreciata de intreaga lume. Iata care este cea mai simpla reteta de slanina in saramura. Este exact aceeasi reteta precum cea prep (...)

citeste tot

REȚETE Lebăr pentru masa de Crăciun

REȚETE Lebăr pentru masa de Crăciun

Cum se prepara un lebar pentru Craciun: Ingrediente: 1 kg de ficat de porc 1 kg de gusa de porc 1 inima de porc 2 rinichi de porc 2 metri de mate groase de porc (...)

citeste tot

REȚETE Ciorbă de burtă falsă

REȚETE Ciorbă de burtă falsă

Ingredinete: Ciuperci Pleurotus 1kg Bacon 300 g Ceapa 1 buc Ardei gras rosu 1 buc Morcov 2 buc Smantana grasa 400 g Galbenusuri 4 buc Usturoi 5 catei Ulei vegeta (...)

citeste tot

REȚETE Zacusca de dovlecei pentru iarnă. Rețetă simplă și foarte gustoasă

REȚETE Zacusca de dovlecei pentru iarnă. Rețetă simplă și foarte gustoasă

Din urmatoarele cantitati ies aproximativ 10 borcane de zacusca, de 400 ml. Ingrediente: 4 kg dovlecei fragezi 1,5 kg ceapa 1,5 kg rosii coapte, carnoase 1,5 (...)

citeste tot

REȚETE Gogoşari umpluţi cu conopidă. Ingredientul care îi păstrează crocanți peste iarnă

REȚETE Gogoşari umpluţi cu conopidă. Ingredientul care îi păstrează crocanți peste iarnă

Ingrediente: 5 kg de gogosari 3 kg de conopida zahar brun sare neiodata pentru muraturi condimente de muraturi otet de 9 grade Mod de preparare: În pr (...)

citeste tot

REȚETE Murături asortate, reţeta lui Horia Vîrlan

REȚETE Murături asortate, reţeta lui Horia Vîrlan

Trucuri pentru muraturi perfecte "Secretele mele. În primul rând, legumele trebuie sa fie foarte proaspete, apoi trebuie sa fie bine spalate si zv&aci (...)

citeste tot

REȚETE Trucuri și secrete pentru cel mai gustos pilaf. Nu fierbeți orezul în apă

REȚETE Trucuri și secrete pentru cel mai gustos pilaf. Nu fierbeți orezul în apă

Ingrediente: 1 pui frumos, maruntaiele de pui (fara ficat), 1 ceapa mare si tare, 1-2 ardei, 1 paharel de untdelemn, sare, piper, boia, 1 morcov marisor, 1 ceasca mare cu (...)

citeste tot

REȚETE Cum să faci cel mai bun drob, după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

REȚETE Cum să faci cel mai bun drob, după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Ingrediente organele de la un miel: ficatul, rinichii, plamânii, inima 250 grame carne de miel 400 grame ceapa si usturoi verde 400 grame marar si patrunjel v (...)

citeste tot

REȚETE de POST Fasole batuta cu ceapa caramelizata, supranumita si icre din fasole boabe

REȚETE de POST Fasole batuta cu ceapa caramelizata, supranumita si icre din fasole boabe

INGREDIENTE 1 kg fasole boabe 1 morcov 1 pastarnac 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita de zahar 1 lingura ulei 3-4 catei de usturoi sare dupa gust 3 cepe mari (...)

citeste tot

REȚETE Cele mai pufoase clătite de post

REȚETE Cele mai pufoase clătite de post

   200 g faina  3 linguri zahar (brun, de preferat)  1 lingurita praf de copt  1 lingura ulei  2 fiole esenta de vanilie  *37 (...)

citeste tot

REȚETE Ardei umpluți de post, cu orez și ciuperci

REȚETE Ardei umpluți de post, cu orez și ciuperci

Daca nu tineti post, sa stiti ca merg de minune serviti cu un iaurt mai gras sau cu smântâna. Nu uitati sa-i presarati cu putin patrunjel proaspat, atât (...)

citeste tot

Cătălin Scărlătescu şi-a dezvăluit reţeta secretă de şniţele: „Dacă o brevetam, milionar eram azi”

Cătălin Scărlătescu şi-a dezvăluit reţeta secretă de şniţele: „Dacă o brevetam, milionar eram azi”

Catalin Scarlatescu a povestit ca ideea i-a venit în urma cu mai bine de 17 ani, iar totul s-a întâmplat la o terasa la care era bucatar. „Î (...)

citeste tot

REȚETE de Crăciun. Scutecele Domnului, un desert de post care ne aduce aminte de copilărie

REȚETE de Crăciun. Scutecele Domnului, un desert de post care ne aduce aminte de copilărie

Ingrediente: 500 g faina 1 praf de sare 125-150 ml apa miere/zahar – cantitatea o stabileste fiecare, în functie de preferinte 400 g nuca tocata esent (...)

citeste tot

REȚETE Pere fierte în vin, unul dintre deserturile preferate ale francezilor

REȚETE Pere fierte în vin, unul dintre deserturile preferate ale francezilor

Perele fierte în vin sunt pot fi servite calde sau reci. Te poti gândi deja la un desert „econom” deoarece poti folosi acea sticla deschisa de vin (...)

citeste tot

REȚETE Peste cu telina si usturoi

REȚETE Peste cu telina si usturoi

Ingrediente pentru peste cu telina si usturoi  1/2 cana ulei 2 fileuri de peste 1/3 cana telina taiata 3 linguri ceapa taiata fin 2 catei de usturoi tocati 3 (...)

citeste tot

REȚETE DE POST Chiftelute de fasole

REȚETE DE POST Chiftelute de fasole

Chiftelutele de fasole sunt fenomenal de gustoase, cu o crusta crocanta si miez cremos, o sa va indragostiti de ele de la prima degustare, merita sa le incercati! Ingr (...)

citeste tot

REȚETE Porc cu mere la cuptor

REȚETE Porc cu mere la cuptor

Ingrediente 1 kilogram pulpa de porc 1 capatâna usturoi sare piper boia dulce chimen macinat ulei 500 grame mere 2 bucati ceapa 1-2 crengute rozmarin (...)

citeste tot

REȚETE Turte de casă fără drojdie

REȚETE Turte de casă fără drojdie

Ingrediente pentru turte de casa 600 grame faina 350 ml apa 80 ml ulei 2 lingurite de sare Mod de preparare turte de casa Cerne faina intr-un castron ad (...)

citeste tot
stiri de la 1 la 28 din 119

Ultima ora

editorial

Ar fi prea frumos

Nicolae GRECU

Ar fi prea frumos

În noul format al Cupei Davis, extrem de ofertant, echipa României are o mică şansă de a participa la masa bogaţilor.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Autorul continuă seria distincţiilor între editarea ştiinţifică a textelor vechi şi diortosirea periodică a cărţilor întrebuinţate în serviciul liturgic.

O zi cu Părintele Florescu

pr. Constantin STURZU

O zi cu Părintele Florescu

Un eveniment editorial: publicarea volumului "Lumea ca o zi de vineri. Din jurnalul unui preot misionar" (Editura Doxologia, Iaşi, 2021). Nu e puţin lucru să publici azi o carte cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei şi cu un cuvânt înainte entuziast al lui Andrei Pleşu, care constată că în paginile lucrării se împleteşte "cu atâta naturaleţe cateheza cu libertatea spirituală, cu surpriza (nearogantă) a interpretării, cu experienţa de viaţă şi, când e cazul, cu umorul" (p. 10). Dar, când este vorba de Părintele Ioan-Florin Florescu, pe mine - din 1997, de când l-am cunoscut - nu mă mai miră nimic. În sensul bun, curat. Precum sunt "uimirea şi cutremurul" (p. 55), cele care ne ţin vii în Biserică.

Altfel

arh. Ionel OANCEA

Altfel

Am reiterat în acest spaţiu povestea proiectelor publice de amploare pentru a releva complexitatea lor. Marele proiect de reabilitare a centrului istoric din Oradea a durat peste cincisprezece ani. Pentru ca un asemenea proiect public să aibă sorţi de izbândă este necesară punerea la punct în detaliu a mecanismelor economice, juridice şi tehnice. Ele înseamnă, între multe altele, negocieri dificile între partenerii implicaţi direct în proiect, dar şi acceptarea lui de comunitate.

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Moș (G)Ene

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.