Rețete culinare

Punem punctul pe știi

REȚETE Cremșnit de Crăciun
REȚETE Cremșnit de Crăciun

Ingrediente 250 g margarina, 300 g faina, 1 lingura rom, 1 lingurita otet sau zeama de lamaie, crema de vanilie Mod de preparare 50 de grame de faina se framanta cu margarina si se pun la frigider. Din restul de faina se face o coca cu putina apa calduta, rom si otet, se framanta foarte...

REȚETE Clătite păianjen
REȚETE Clătite păianjen

INGREDIENTE: 80 gr faina 35 gr faina de orez 35 gr amidon de porumb un praf de sare 50 gr zahar 1 ou (60 gr) 1 lingurita pasta de vanilie sau esenta de vanilie 1 lingura ulei 90 ml lapte PREPARARE Urmăriți video-ul de mai jos:

REȚETE Cozonac rulat cu cremă de nucă și cacao
REȚETE Cozonac rulat cu cremă de nucă și cacao

Ingrediente: Făină 300 g Lapte 120 ml Zahăr 200 g Ouă 3 buc Unt 100 g Coaja rasă de la 1 lămâie Nucă măcinată 120 g Cacao 20 g Drojdie proaspătă 20 g Esență de vanilie Esență de rom Un praf de sare Mod de preparare: Într-un castron cerneți 300 g de...

REȚETE Cel mai bun orez fără carne la tigaie
REȚETE Cel mai bun orez fără carne la tigaie

Ingrediente: ulei de măsline - 30 ml ardei gras roșu - 1 buc ardei gras verde - 1 buc ardei gras galben - 1 buc morcov - 1 buc ciuperci - 140 g Dimensiunea tavei 26 cm La foc mic sub căpac pentru 5 - 7 min orez prefiert - 250 g sare - 5 g Pentru clătită: ulei de...

REȚETE Trei modalități de a face maioneză de post
REȚETE Trei modalități de a face maioneză de post

Cu lapte de soia In loc de galbenusuri, foloseste 150 ml lapte de soia, 300 ml ulei, o lingurita mustar si o lingurita zeama de lamaie. Amesteca laptele, soia si un praf de sare la mixer pana se ingroasa compozitia, apoi adauga mustarul si zeama de lamaie si continua sa mixezi pana cand maioneza...

REȚETE Aperitiv cu 2 vinete și jambon
REȚETE Aperitiv cu 2 vinete și jambon

Ingrediente: vinete - 2 buc sos de roșii - 100 ml sare - 2 g piper negru - 2 g oregano - 2 g LA CUPTOR 180 °C/20 MIN mozzarella - 120 g jambon - 100 g parmezan - 50 g oregano - 2 g Dimensiunea tăvii 34 X 40 cm LA CUPTOR 180 °C/10 MIN Modul de preparare, extrem de simplu,...

REȚETE Cât de simplu se face parizer de casă VIDEO
REȚETE Cât de simplu se face parizer de casă VIDEO

Fierbeți un piept de găină, pe care îl tăiați apoi cubulețe. Pregătiți condimente în funcție de gustul dvs. În două polonice din apa în care ați fiert carnea puneți gelatină. Apoi pregătiți un pahar cu suc de sfeclă roșie fiartă. Absolut toate ingresientele puneți-le într-un tocător pentru a obține o pastă fină cu aspect de...

REȚETE Paste cu carne fără fierbere
REȚETE Paste cu carne fără fierbere

Ingrediente: spaghetti - 200 g ceapă roșie - 1 buc carne tocată - 500 g ouă - 1 buc pesmet - 50 g coriandru - 5 g sare - 10 g piper negru - 3 g boia de ardei dulce - 5 g Sos: sos de roșii - 300 ml apă - 200 ml piper negru - 3 g sare - 10 g LA CUPTOR 180 °C/25...

REȚETE Pasca cu ciocolata, foarte cremoasa
REȚETE Pasca cu ciocolata, foarte cremoasa

Ingrediente -cam 300 g de aluat de cozonac -250 g ciocolata neagra cu minimum 50% cacao -250 g mascarpone sau o smantana de casa foarte groasa -250 g unt cu peste 80% grasime -8 galbenusuri -150 g zahar -30 ml coniac fin (eu am folosit Grand Marnier) -30 g amidon Cum se face reteta de...

REȚETE Piure de conopidă
REȚETE Piure de conopidă

Un piure care pune in valoare conopida si gustul bogat al acesteia. Ingrediente -o conopida -sare -piper -nucsoara -2 linguri ulei de masline -25 gr unt -75 ml lapte -cateva frunze oregano Cum preparam reteta de piure de conopida? Prima dat  se taie conopida bucatele si se pune...