Burse pentru studenții Facultății de Litere, dornici să devină instructori într-un program de meditații online gratuite

vineri, 10 mai 2024, 03:48
2 MIN
 Burse pentru studenții Facultății de Litere, dornici să devină instructori într-un program de meditații online gratuite

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a lansat procedura de selecție  pentru acordarea a 6 burse studenților de la Facultatea de Litere care vor fi implicați ca instructori în „Activitatea 5 – Implementarea unui program pilot de tutorat/consiliere gratuită pentru promovarea examenului de bacalaureat” desfășurat de studenți și care vizează în primul rând studenți din medii defavorizate din cadrul proiectului ,,CNFIS-FDI-2024-F-0511 Access to success in higher education – AccED”.

Sub îndrumarea unor profesori universitari cu experiență în domeniul educației și învățământului, meditațiile/consultațiile vor ajuta elevii să se pregătească pentru examenele de bacalaureat la limba română și limba engleză. Scopul proiectului este să încurajeze profesionalismul și implicarea studenților de la UAIC, dar mai ales să îi ajute pe elevi să finalizeze cu succes studiile liceale și să acceseze învățământul superior, cu o atenție specială pentru cei din medii defavorizate.

 

Criteriile minimale de calificare

 

Așa cum apare în procedură, la selecția pentru acordarea burselor se pot înscrie studenți înmatriculați la Facultatea de Litere în cadrul unor programe de licență, masterat sau doctorat de limbă/literatură română A sau B și, respectiv, limbă/literatură engleză A sau B, programe cu frecvență, cu finanțare de la buget sau cu taxă. Nu pot participa la selecție studenții de anul I nivel licență sau cei care au avut abateri disciplinare în activitatea academică pe durata studiilor.

 

Valoarea burselor

 

Bursa se acordă exclusiv pe durata de desfășurare a activității (1 mai-30 iunie 2024) . Fiecare bursă valorează 500 lei*2 luni (total 1000 lei/student pentru perioada de desfășurare a activității).

Studenții interesați sunt rugați să completeze formularul de înscriere online până pe 15 mai 2024, ora 23.59: https://t.ly/formular-instructori

Pentru a valida informațiile prezentate în formularul online,

comisia de selecție poate solicita documente justificative (situația școlară, alte documente), care să ateste modul de îndeplinire a criteriilor. Aceste documente nu sunt parte a formularului online de aplicație, deci nu se depun odată cu completarea formularului de recrutare.

După etapa de înscriere și evaluare, candidații vor fi notificați prin email/telefon asupra rezultatelor concursului. Pentru finalizarea procedurii de selecție, candidații selectați vor prezenta următoarele documente printate: CV actualizat; adeverință de student (facultatea, an de studii, din care să reiasă faptul că sunt integraliști și media aritmetică din ultimul semestru absolvit); extras de cont pentru virarea bursei.

Comentarii