ZdITV: Cum răspunde Rareș Bogdan la principalele întrebări care privesc Iașul, Moldova și problema corupției în România

sâmbătă, 11 mai 2024, 03:00
2 MIN
 ZdITV: Cum răspunde Rareș Bogdan la principalele întrebări care privesc Iașul, Moldova și problema corupției în România

Urmăriți un interviu deosebit cu prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, care deschide lista candidaturilor pentru europarlamentare din partea grupului liberal.

Cum explică decalajele de dezvoltare, inclusiv în domeniul infrastructurii, între Iași, București și Cluj? De ce nu produce Iașul lideri politici care să aibă acces la structurile esențiale ale puterii în țară, și cum a reușit Clujul să rezolve această problemă?

Ce s-a ales din promisiunea că ”în 30 de zile rezolvăm problema pensiilor speciale”, și cum se explică faptul că o coaliție care are puterea administrativă și legislativă nu reușește să rezolve o promisiune esențială făcută alegătorilor? Ce motivează în realitate deciziile Cuții Constituționale? Ce alte forțe și structuri mai acționează în România de așa manieră încât îl determină să-și cenzureze spusele?

Cum explică ruptura de USR și parcursul său de la postura de critic vehement al PSD la participarea pe liste comune la alegerile europarlamentare din iunie? Cum a apărut alianța cu PSD și ce o ține în viață? A fost tema corupției motivul despărțirii de USR? Îndreptățește această ipoteză recentul scandal de corupție în care este implicat liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu?

Cum explică prezența acestuia în cursa pentru președinția Consiliului Județean, în ciuda acuzelor că ar fi primit milioane de euro mită? De ce nu mai este tema integrității abordată acum la fel de PNL ca în 2020 când acuza PSD-ul? Cum vede situația de la Iași, unde amândoi candidații la principalele funcții din administrația locală au probleme serioase cu Justiția?

Care este cel mai mare risc din prezent la adresa României? Cum răspunde la criticile istoricilor ieșeni care au atras atenția că Armata Română nu a prezentat un plan de apărare pe frontiera de est în simularea unui atac din partea Rusiei, alegând în schimb aliniamentul Focșani Nămoloasa Galați, care apără doar sudul României? Despre toate acestea, dar și multe altele, în interviul pe care redactorul șef Toni Hrițac l-a luat prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan în studioul ZdITV.

Comentarii