ZdITV: Colecție de investiții la Tomești: și banii europeni au un preț (P)

marți, 30 aprilie 2024, 03:00
1 MIN

Cum te descurci, ca primar de comună, când ai de dat din bugetul local 4 milioane de euro pentru proiectele cu bani europeni? – pentru că toate aceste proiecte de investiții necesită o cofinanțare mai mare sau mai mică.

La Tomești, acolo unde „factura” însumează acum cele 4 milioane de euro, partea primăriei ajunge și la 50 la sută în unele proiecte. Pentru bugetul comunei e foarte mult, dar partea bună e că acești bani se plătesc eșalonat, în 1, 2 sau 3 ani, în funcție de durata de realizare a unei investiții, a explicat primarul Ștefan Timofte într-un dialog cu reporterul Ziarului de Iași în studioul tv al redacției.

Iar comuna nu duce lipsă de asemenea investiții, de la construirea unor creșe până la eficientizarea energetică a școlilor existente, de la amplasarea unui parc fotovoltaic pentru alimentarea iluminatului stradal și a instituțiilor publice până la extinderea rețelelor de utilități. Toate acestea sunt incluse alături de multe altele în strategia de dezvoltare a comunei prezentată pe parcursul interviului de primarul Tomeștiului – care dezvăluie și ce se va întâmpla mai departe cu acest program de investiții, după alegerile 9 iunie.

Comentarii