ZdITV, ALEGERI 2024 – Interviu cu candidatul PSD la Primăria Iași, Bogdan Balanișcu

luni, 15 aprilie 2024, 03:00
1 MIN

„Ziarul de Iași” începe interviurile cu candidații la alegerile locale și europene. Primul care a venit în studioul ZDI a fost candidatul PSD la funcția de primar al Iașului, Bogdan Balanișcu.

În discuția cu reporterul ZDI, liderul social-democrat a răspuns la întrebările legate de modul în care pot fi rezolvate unele dintre cele mai stringente probleme ale Iașului: trafic, transport public, poluare și scoaterea (sau limitarea) mașinilor în zona centrală.

Politic, Balanișcu și-a caracterizat astfel adversarii din cursa electorală: „pompier”, „comediant”, „din altă lume” sau „nu-l cunosc”. Candidatul PSD a admis că are de recuperat la capitolul „notorietate” și a clarificat momentul „despărțirii” de actualul primar Mihai Chirica: Balanișcu a fost șeful campaniei electorale a lui Chirica în 2016.

În același timp, el a subliniat că un primar ales cu 10-20% din totalul alegătorilor nu este în mod neapărat reprezentativ pentru acel oraș, dar nu a clarificat de ce PSD s-a opus, în Parlament, în 2022, proiectului de revenire la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, legislație care ar fi putut avea ca efect o prezență mai mare la vot și, implicit, o reprezentativitate mai mare pentru primarul ales.

„Ziarul de Iași” va continua interviurile cu toți candidații care vor răspunde invitației la dialog pe teme electorale.

Comentarii