UPDATE Halep, în SEMIFINALE la Wimbledon. O va întâlni pe Bouchard

miercuri, 02 iulie 2014, 13:11
3 MIN
 UPDATE Halep, în SEMIFINALE la Wimbledon. O va întâlni pe Bouchard

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a devenit, miercuri, prima jucătoare din România care se califică în semifinelele turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după ce a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-0, pe sportiva germană Sabine Lisicki, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 19.

Simona a fost pe tot terenul, a servit extraordinar, a returnat și a reușit să câștige 11 gameuri consecutive, profitând de numeroasele slăbiciuni pe care le-a avut adversara sa. Mâine, Halep o va întâlni pe Eugenie Bouchard, în semifinale. Canadianca a trecut, astăzi, de nemțoaica Angelique Kleber, în două seturi, scor 6-3, 6-4.

Pentru calificarea in semifinalele de la Wimbledon, Simona Halep va primi 440.000 de lire sterline si 780 de puncte WTA.

Românca încheie cu un punct extraordinar, la fel cum a jucat în acest meci. Un scor de necrezut, 6-4, 6-0 contra finalistei de anul trecut de la Wimbledon.

Un nou break pentru Halep şi un singur game până la un incredibil 6-0 contra lui Lisicki în setul 2

S-a facut 5-0 pentru Halep.

Tabela arata acum 4-0 pentru Simona, in setul doi.

3-0 pentru Halep in acest moment, cu doua break-uri.

Lisicki nu trimite primul serviciu in teren, iar Simona o taxeaza prompt de fiecare data. Scorul a devenit 0-40.

Simona s-a distantat la 2-0 dupa mai multe lovituri castigatoare. Halep a castigat sapte game-uri consecutive.

Halep a fructificat prima minge de break, dupa ce Sabine a avut avantaj de mai multe ori (1-0 pentru Simona).

Setul al doilea a inceput cu Lisicki la serviciu, la fel ca si in debutul partidei. Simona a revenit de la 15-40, intr-un game foarte disputat (a fost un schimb de 15 lovituri – cel mai lung de pana acum al meciului).

Lisicki castiga un schimb mai lung de mingi cu ajutorul unui forehand in lung de linie si egaleaza la 15. Sportiva din Germania mai face un punct cu forehand inside out, insa Simona inchide setul (6-4), dupa 30 de minute.

Halep a facut break-ul, dupa un game in care a condus cu 40-0 la un moment dat (5-4 pentru Simona, este prima data cand conduce in acest meci).

Halep s-a distantat la 40-15, insa Lisicki a revenit si a egalat. A urmat o dubla greseala (prima a partidei), dar aceasta nu a lasat urma, iar Simona a incheiat game-ul cu o lovitura in cross (4-4).

Simona se misca foarte mult pe teren, returneaza aproape tot, iar Sabine greseste pana la urma. Halep a facut break-ul, este 4-3 pentru adversara.

Halep se apropie din nou la doua jocuri de Lisicki (4-2).

Lisicki serveste precum in competitia masculina, principala arma a sa, şi duce scorul la 4-1.

Sabine trimite afara doua mingi, iar Halep castiga primul game din aceasta partida (3-1).

Cu toate ca a gresit o minge usoara (o dreapta inversa), sportiva din Germania a castigat game-ul. Halep nu a facut pana acum puncte direct castigatoare cu dreapta (3-0 pentru Lisicki).

Simona a avut 30-0 pe propriul serviciu, insa Sabine a reintrat in joc dupa ce Halep a comis mai multe erori nefortate. In plus, Simonei nu i-a mai intrat primul serviciu, iar Lisicki a profitat si a bifat break-ul (2-0 pentru jucatoarea din Germania).

Meciul a inceput cu Sabine la serviciu. Simona a condus cu 15-0 si 30-15, dar sportiva din Germania a revenit de fiecare data si a incheiat game-ul cu o "scurta" (1-0 pentru Lisicki).

Simona Halep o intalneste pe Sabine Lisicki in drumul catre semifinalele de la Wimbledon, sportiva din Germania fiind o adevarata specialista pe iarba. Meciul de pe "Centre Court" este in direct pe Digisport 1. (Hotnews.ro)

Comentarii