Gata pentru Superliga

miercuri, 14 martie 2012, 22:51
2 MIN
 Gata pentru Superliga

Ceva mai mult de o saptamina mai au iubitorii de rugby ieseni pina a-si vedea favoritii la lucru. Echipa Poli Agro Unirea, dupa ce a cistigat in mod spectaculos campionatul Diviziei Nationale se afla in fata unei provocari iesite din comun, meciurile din Superliga profesionista, competitie in care iesenii se confrunta cu cele mai bune echipe din tara. De altfel, botezul focului este sinonim cu o incercare de prim rang, rugbistii ieseni intilnind simbata, pe 24 martie, pe Steaua Bucuresti, in noul fief de pe stadionul Tepro. In legatura cu aceasta, miine va sosi in Iasi o delegatie de la FR Rugby, condusa de Mircea Paraschivescu (directorul departamentului de competitii) pentru a omologa stadionul din Tatarasi pentru Superliga.

Intre timp, presedintele sectiei de rugby a CS Politehnica, Cornel Ghenea, care recent isi anuntase demisia a fost convins sa ramina in functie de catre directorul clubului, Leonida Antohi, iar staff-ul a fost completat cu vicepresedintii, dr. Ioan Dimitriu si Petru Vieru, ultimul fiind managerul echipei care a obtinut medalia de bronz nationala in 2000. Acesta a promis ca va incerca sa stringa in jurul echipei si alte personalitati din mediul universitar. "Domnul Ghenea a inteles ca este nevoie de multa energie si spirit construcitv pentru a trece obstacolele. Caii nu se schimba cind mergi la deal", a spus Leonida Antohi, care ne-a mai informat ca printre membrii conducerii sectiei de rugby a fost cooptat si Clement Nemesniciuc, un fost rugbist de exceptie a Iasului si fost antrenor al echipei. Reamintim ca antrenorul principal de pina acum, Constantin Verives, a fost promovat in functia de manager general, staff-ul tehnic fiind compus din Ioan Iftode (antrenor principal) si Florin Bas (secund, inca jucator in activitate).

Cea mai importanta veste de la echipa de rugby este aceea ca s-au finalizat tratativele cu RC Birlad pentru transferul jucatorilor George Matase (linia I), Andrei Ilau (centru) si Vasilica Nicoara (mijlocas la deschidere), pentru care gruparea ieseana va plati 18.000 lei in trei transe. Pina acum, era clar transferul demi-ului Paul Bolat (tot de la Birlad) si revenirea de la CSM Bucuresti a lui Bogdan Crismaru (linia a II-a). Sa speram ca aceste noi achizitii vor fi suficiente pentru o comportare demna intr-o Superliga in care la moda sint achizitii de sud-africani, georgieni si diversi insulari din Pacific

PS: Pina la startul Superligii, in acest week-end, la Izvorani, in primul turneu al campionatului, va simti botezul echipa feminina a Politehnicii, adusa de la Pascani, impreuna cu antrenorul Nicolae Tarcan, care conduce si echipa nationala.

Comentarii