Penicilina isi face bagajele pentru Craiova

marți, 12 septembrie 2000, 23:00
2 MIN
 Penicilina isi face bagajele pentru Craiova

Debutul in noua editie de campionat se apropie cu pasi mari si pentru jucatoarele echipei iesene de volei Penicilina. Dupa o pauza de aproape patru luni, elevele lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim vor disputa simbata primul meci oficial la Craiova, in fata echipei locale Universitatea, in runda inaugurala a Diviziei A. Echipa noastra va pleca sper Banie vineri dimineata, cu gindul marturisit de a cistiga aceasta intilnire si de a lua un start lansat in noul campionat. Un obiectiv pe delin realizabil daca tinem cont ca in trecuta editie de campionat Penicilina a cistigat ambele intilniri cu oltencele cu 3-0 si a eliminat Universitatea si din Cupa Romaniei. Craiovencele au jucat deja un prim meci oficial in aceasta toamna, pierzind cu 3-0 disputa de simbata trecuta, de pe terenul lui Unic Piatra Neamt, in primul tur din noua editie a Cupei Romaniei. Spectatorii prezenti la meci au aprecait, insa, ca Universitatea nu a parut prea dornica de a se califica in faza urmatoare, a jucat fara sa forteze si cu certitudine va arata alta fata in meciul de simbata, cu Penicilina.
Dupa cantonamentele efectuate in aceasta vara la Mamaia si la munte, dupa ce o parte din componentele sale au participat cu frumoase rezultate la Campionatul National de volei pe plaja, echipa ieseana a revenit acasa, punind accentul in ultima luna pe pregatirea tehnico-tactica efectuata in sala proprie. Simbata si duminica, jucatoarele lui Nicu Roibescu au disputat doua partide de pregatire la Bacau, in compania echipei locale Universitatea, iar antrenorul iesean s-a declarat multumit de randamentul sextetului de baza.
Asa cum anuntam in unul din numerle noastre trecute, lotul Penicilinei s-a subtiat dupa transferul la Sibiu al Simonei Simion si plecarea intempestiva peste hotare a Andreei Cotoranu. In ceea ce priveste situatia Cezarei Ruxandoiu, aceasta ramine destul de incurcata, intrucit jucatoarea nu a efectuat nici un antrenament cu echipa ieseana in aceasta vara, incercind sa-si aranjeze un transfer in Grecia sau la echipa campioana, Rapid. Cum Ruxandoiu are contract cu clubul iesean pina in vara lui 2001, Nicu Roibescu a declarat ca nu-i va acorda dezlegare pentru alta echipa, asa incit Cezara, componenta a lotului national, nu va avea, probabil, alta varianta decit intoarcerea la Iasi. In proportie de 99%, insa, ea nu va evolua simbata la Craiova. In rest, intreg lotul Penicilinei este valid, fara probleme medicale si cu o buna dispozitie de joc, ceea ce ne face sa asteptam cu optimism runda de debut. (Ion TEODOR)

Comentarii