S-a decis: Când şi cum va fi desemnat candidatul USR la Primăria Iaşi

sâmbătă, 18 februarie 2023, 10:43
1 MIN
 S-a decis: Când şi cum va fi desemnat candidatul USR la Primăria Iaşi

Candidatul la Primăria Iaşi din partea USR va fi desemnat cel mai devreme în toamna acestui an. Biroul Permanent Judeţean al filialei a invalidat decizia de acum 2 săptămâni, a biroului local, prin care ar fi urmat ca desemnarea să fie făcută în urma unui vot al membrilor USR, la mijlocul lunii martie. 

Decizia biroului local a fost contestată de doi dintre potenţialii candidaţi (Cosette Chichirău şi Răzvan Timofciuc). Principalul argument a vizat faptul că o decizie la nivel naţional este ca, în oraşele mari, să fie realizate cel puţin două sondaje în cursul anului 2023 care să arate candidatul cel mai bine plasat în opţiunile electoratului.

Decizia de invalidare a alegerilor din martie a fost confirmată de preşedintele filialei judeţene, Ştefan Tănase.

"Joi, în cadrul ședinței BJ Iași, am anulat calendarul stabilit de colegii din BL privind desemnarea candidatului la primăria municipiului Iași. Am convenit cu toții că cercetarea sociologică trebuie să facă parte din procesul de desemnare a candidatului. Un prim sondaj îl vom demara în primăvara acestui an", a declarat şeful USR Iaşi. Cel de-al doilea sondaj ar urma să aibă loc în toamnă, moment după care va fi desemnat candidatul la Primăria Iaşi.

Comentarii