A început Festudis. Studenţii au luat cu asalt străzile oraşului (GALERII FOTO)

marți, 14 mai 2013, 01:50
2 MIN
 A început Festudis. Studenţii au luat cu asalt străzile oraşului (GALERII FOTO)

Sute de studenţi au mărşăluit din Tudor până în faţa UMF şi retur.

Studenţii ieşeni nu se dezmint şi, ca în fiecare an, petrec pe nerăsuflate înainte de sesiune. Festudis 2013, unul dintre evenimentele preferate ale tinerilor, le oferă prilejul de a participa la activităţi cât mai diverse: concerte, expoziţii, traininguri, conferinţe, concursuri, teatru, film, spectacole de varietăţi, întreceri sportive.

GALERIE FOTO

GALERIE FOTO II

GALERIE FOTO III

GALERIE FOTO IV

GALERIE FOTO V

Tradiţionala paradă a organizaţiilor studenţeşti a deschis festivalul. Sute de studenţi au mărşăluit din campusul Tudor Vladimirescu până în faţa Universităţii de Medicină şi Farmacie, întorcându-se în faţa complexului Iulius Mall. Acolo, tinerii participanţi s-au bucurat de un concert susţinut de trupa Alternosfera din Republica Moldova. Mai aşteptat este evenimentul de astăzi, când studenţii îi vor admira pe şoferii profesionişti la Expo&Burn.

Astfel, de-a lungul întregii zile (orele 10-22), în incinta Centrului Comercial FELICIA, se vor strânge pasionaţii de maşini, sportivii automobilişti, dar şi curioşii dornici să audă scârţâit de roţi şi să simtă miros de fum şi motoare încălzite. A cincea ediţie a Expo&Burn va începe cu o expoziţie auto, în cadrul căreia şoferii se vor lăuda cu maşini modificate pentru viteză şi control. Urmează traseul de îndemânare, probă de concurs, la care se poate înscrie orice posesor de permis de conducere, şi proba de Burnout, dedicată celor care vor să facă spectacol cu mult fum. Piesa de rezistenţă a expoziţiei este demonstraţia de drifturi, la care îşi vor da concursul doar piloţii experimentaţi.

„Realizarea evenimentului a fost destul de dificilă, un volum foarte mare de muncă şi foarte puţin timp liber la dispoziţie. Fiind studenţi, avem ore, de asemenea fondurile necesare realizării evenimentului au fost un impediment, pentru că datorită crizei nici sponsorii nu mai sunt atât de deschişi spre colaborări“, precizează Alexandru Morariu, membru al Ligii Studenţilor de la Mecanică din Iaşi, coordonator al proiectului. Festivalul studenţesc se va încheia luni, 20 mai, cu un concert marca Sukar Nation.
 

Comentarii